TO je zvláštní, většina desek přepíná dřív, většinou už na 158FSB->Citace:
Původně odeslal Millisx
Printable View
TO je zvláštní, většina desek přepíná dřív, většinou už na 158FSB->Citace:
Původně odeslal Millisx
No , ak je tvoj prvorady zaujem FSB166 a nechces nic na doske bastlit a laborovat co ktora revizia ma alebo nema, tak sa skus pozriet na :
MSI 745Ultra s cipsetom SiS745 ... zatial som sice nasadil len 3 kusy s cca 1,5 mesacnym rozostupom, (takze mozno vzdy inu reviziu) a vsetky slapu na FSB 166 uplne skvele bez jedineho problemu a cena pod 3000,-Sk s DPH je viac ako slusna
add delicka 1/6 - tu KT400A "oficialne" NEMA :evil: - oficialne by mal zvladat delicku 1/6 a teda aj FSB400 az cipset KT600 :-(
...ale inak nepoznam vo svojom okoli cloveka co by sa na dosku Gigabyte stazoval (ale zase ani nikto z nich na nej nerobi OC :wink: ), takze Gigabyte povazujem za kvalitne a stabilne dosky 8-) , ale s OC na nich nemam ziadne skusenosti :oops:
to Marcelino:
dik za radu, ale ja by som predsa radsej chipset VIA, so SiS nemam ziadne skusenosti. Inac ta cena za tu MSI-cku je fakt dobra...
pozeram, ze Ty mas dosku od QDI ? a s nou si ako spokojny ? (QDI mam rad ;D )
...no ja mam skusenosti zatial len s tym 745 . ale planujem skusit "lacak najlacakovitejsi" - ECS s cipsetom SiS746 .. laka ma tam FSB 195 az 200 pri Agp a PCI lock 8-) a to za cenu necelych 2400,-Sk s DPH :DCitace:
Původně odeslal a4000
...ale zase neodpustim si nespomenut, ze napr. f. MATROX na svojich strankach oficialne tvrdi, ze napr. "vsetky cipsety VIA KT133 az 333 su NEKOMPATIBILNE" s ich novymi realtime strihovymi kartami rady RT :eek:
... dosky s cipsetom SiS presli testami a vyhoveli, takze asi tak... 8-)
teraz s nahranym novym beta BIOS-om, ktory rozozna aj XP2600+ uz je to OK ,Citace:
Původně odeslal a4000
ALE nechci vediet to trapenie pri OC Durona a aj tohoto XPcka - FSB sa da nastavit az do 166 tusim, ALE doska cokolvek nad 133 IGNOROVALA :evil: , teraz s tym beta biosom to slape OK,
...potom este ked som odomkol procak, tak nejdu menit nasobice, hoci sa nastavuju priamo jumpermi na doske :evil: - to sa odstranilo spojenim vsetkych mostikov na Durone 8-) (bol to znamy problem u dosiek QDI :? )
s DDR QDI doskami skusenosti zatial nemam :oops:
to Marcelino:
SiS746 ma AGP/PCI lock ? to nie je zle...a ta cena 2400 s DPH je priam zanedbatelna ;D , hmmm, ale zas pre seba by som asi ECS nechcel :?
A to ECS vie meniť multiplikátor?Na čo ti bude AGP/PCI lock keď nebudeš vedieť pohnúť s mutli? ???
AGP/PCI lock by bylo good,otazkou je na co kdyz FSB jde pouze jen do 200Mhz :-( ...nevite o tom vice??jak je na tom treba MSI??jsem linej to hledat... :wink:
tak uz jsem si to precetl PCI/AGP lock sice ma(fakt)ale k cemu,kdyz FSB
konci na 200Mhz??a multi menit nejde,a napeti CPU taky ne...
koho to zajima tak tady si to muze precist>
http://www.itt.cz/index.php?clanek=113
ano ECS s SiS746 vie menit multiplikator jumpermi na doske 8-)Citace:
Původně odeslal NOD
jak je to teda s tym "zapinanim" delicky 1/5 pri tej MB Gigabyte 7VAX ? zapina sa az od 166 MHz FSB alebo skor ?
nema este nikto tu dosku ? :| alebo inu s KT400A ?
Dostal si vynadano ze sis koupil neco o cem sis ani nezjistil informace ;)Citace:
Původně odeslal dawsoo
To je jak zenska co umi jezdit jen s automatem a pak si koupi auto s manualni prevodovkou :wink:
Heh automatem neni protoze tam veci nastavit jdou, jen trochu ztuha, nekomu to holt nevoni, panicek by rad vsechno v BIOSU, mno dneska uz je to standardem u vetsiny firem se takhle podbizet uzivatelum co proste umeji jen nenit polozky v biosu.
Nevim jak si prisel an to ze VAXka slu od revize 1.1 od 10 k 5? Kvuli tomu ze oddelali jumper na FSB a clovek musi venovat 5s premosteni dvou kontaktu vodivym lakem? Jak si prisel an to ze Specovy BIOSy opravujou spoustu chyb? Specovy biosy odkryvaji nastaveni pro advanced usery, proste jsou to HC ladicsky biosy kde si clovek muze hejbat s vecma ktery jsou normalne nepristupny nejen u GB ale u vsech znacek...protoze kdyby byly pristupny tak by pak prisel nakej jouda zahejbal s tim v biosu aniz by vedel vo co de a pak se divil ze mu deska nebezi nebo pada atd.
To zes rozchodil naky strizny co nejdou me fakt nezajima, to jaksi s timhle nema co delat, u VAXka proste FSB166 nastavit jde, jestli je tomu tak i u VAXP-A to se uvidi az ji dostane do ruky nekdo kdo si s tim chce pohrat.
Je mi jasny ze si nasranej ,ale muzes si za to jen a jen sam.
Tvoje varovani taky neni moc na miste protoze neni jisty jestli FSB166 zprovoznit jde nebo ne, sorry ale na zaklade toho ze to nejde tobe nebudu delat zavery jestli je to deskou nebo rukama.
Takze uvidime az tu desku bude mit nekdo jinej, jaky budou vysledky, zatim je jedinej zaver ten, ze tobe to nejde...
skoda ze nemaji v CC tu verzi bez RAID a SATA protoze bych ji hned frknul do sestavy co ted budu delat a videlo by se jestli FSB 166 bezi nebo ne.
Mimochodem, podle tvyho kratkozrakyho hodnoceni by byly totalni sracky napriklad vsechny desky od Intelu nebo Supermicro...
Me je fuk ze je pro tebe pase, naopak sem rad protoze aspon bude min podobnejch threadu tady na foru....
Co se tyka prehrivani NB, to je zavada co se muze stat u vsech desek (ostatne uz sem to zazil i jiny znacky), to tu ale tedka neresime, mohlo se to stat i pri preprave a manipulaci.
Co se tyka FSB tak tvoje vytky jsou zcela neopravnene, zadny standard co se tyka OC neexistuje, to jestli vyrobce da nejake featury na pretaktovani uz je jeho vec a blbost kupujiciho je pokud si nezjisti informace o tom co kupuje a pak jen nadava. Nerikam ze odstraneni DIPu je prinos ale vubec mi to nevadi, dyz sem kupoval desku vedel sem ze budu muset lakovat a po zkusenosti s jinejma znackama v posledni dobe jsem stejne vzal GB a ted si libuju. Obhajovat tu desku budu protoze nastaveni FSB NENI! zadnej predpoklad, to je jen featura navic, dyz se ti nelibi ze ji nema, nemel sis to kupovat, to je jak dybych si koupil P4 a byl nasranej ze mi nejde menit nasobic dyz u Athlonu to jde a je to prece dneska bezny...
Co se tyka pretaktovany PCI, uprimne receno sem na to u svy desky ani nekoukal protoze to nepovazuju za dulezity, 1Mhz sem 1MHz tam, ale vim ze todle je zcela bezny u vetsiny desek, dyz se podivas na nakej test (tusim ze to bylo u srovnavacek na anandtechu) tak zjistis ze vlastne vsechny desky maji vic nebo min pretoceny PCI nektery i o vic nez 1Mhz takze tohle jako problem taky neuznavam.
Co se tyka napeti je situace uplne stejna jako u PCI, me dava VAX o 0,03v vic do CPU, Asus mi daval o 0,05v, nevidim problem....
Mas pravdu ze kazdej normalni si koupi neco s cim umi delat a co vyzaduje co nejmensi namahu, ale holt my nenormalni si budeme kupovat GB protoze vime proc...
btw jen tak pro informaci, PLL je stejny jak u VAX(P) s KT400
2 DAWSOO
Ten clock gen je ok akurát na 200 fsb mám tam ten istý.To že to nejde na 200 môže byť spôsobené tým že VIA má vydať KT600 a na túto čipovú sadu už sere.
Mno Nforce neni bezproblemova co se tyce pridavnejch radicu a podobnejch veci, takze pozor na to, nevim jestli nforce je lepsi volba jakozto platforma pokud mas PC na praci a ne na hrani.Citace:
Původně odeslal dawsoo
Z myho pohledu ma bugu a minusu Nforce mnohem vic nez KT400 ale na to mozan prides casem.
KT400A se není proč bát, alespoň co jsem četl, je to nemlich to samé jako KT400, jen s podporou FSB400...
Jinak Gigabyte je (podle mě) v současné době jasná sázka na jistotu. Je to prostě kvalita. Když peníze dovolí, tak jdi do Ultry - takovej balík funkcí a příslušenství v téhle kvalitě se vyplatí!