tip na lacnejsiu (vhodnejsiu) zakladnu dosku?
este raz skusim otazku ohladom toho chladica: nestacila by vymena vetraku na klasickom BOX chladici za nejaky tichsi, hadam, ze ten "e" athlon nebude az tak velmi kurit...
Vdaka!
Printable View
Pozeral som aj ATOM+ION kombinaciu a pozdava sa mi tato doska: http://www.alza.sk/asus-at3iont-i-d200105.htm vzhalodom na to, ze ma aj klasicky PCI slot na satelitnu kartu. Len tam by som vybral aj nejaku "spartansku" skrinku, napr. http://www.alza.sk/cfi-a8989-itx-cerny-d125974.htm
Len neviem, ci tam nebude chybat vykon, kedze na stranke tehnisat.de som k tej karte nasiel poziadavky: "HDTV system requirements
• Intel P4D830 or AMD Athlon x2 (Dual- Core) with at least 3 GHz or higher"
Takze?
Já měl 45W dvoujádro AMD taky a BOX byl k ničemu - výměna čistě větráčku mi nestačila - ten pasiv byl k ničemu :-/
Jinak deska - na to co potřebuješ imho jakákoliv s 780G a lepším (taktovat asi nebudeš).
kecinzer: jo k MMC 5.1 analogově bohužel asi nepřipojíš (aspoň v aktuální nabídce jsem nic nenašel). Sám za sebe můžu říct, že "ještě že jsem ten receiver koupil". Zvuk za to stojí ;-). HTPC potřebovalo bohužel updaty a ty nebyly zrovna jednoduché (MediaPortal). I aktualizace Windows se bez klávesnice nedělala zrovna lehce (měl jsem jen MS dálkové ovládání). Každé má své výhody a nevýhody, vyzkoušel jsem obě a v tuto chvíli jsem spokojený s MMC.
Právě jde o to, že já nejsem žádný zvukový fajnšmekr a na filmový zvuk mi více než dostatečně stačí 5.1 sestava od Geniusu, která se dá připojit jen analogově. A když HTPC tak jedině s bezdrátovou klávesnicí a myší, to je samozřejmost.
Já měl první revizi tohoto Shurikenu.
Komentoval jsem tvou volbu základní desky (mATX ASUS) s tím, že pro tvůj účel postačí nějaká za "polovičku".
mel bych takovy dotaz, premyslel jsem ze svoje AM3 pc hodim do mini skrine, jak jsou na tom mATX desky s vykonem/funkcemi ? rovnaji se dnes plnohodnotnym deskem pouze s mensim pociet pci slotu ? pokud ano kterou desku byste doporucili ?