-
Re: Zdroj pro PC
Ale ne X ková serie s modulární kabeláží :). Navíc momentálně mám 500W a rozhodně jsem nechtěl jít s výkonem dolů.
Je jasné, že každý má jiné priority a požadavky. Já plánuji mít v PC 5 a více disků + mechanika, a to neříkám kvůli výkonu, ale právě té modulární kabeláži. Stávající Fortron Blue 500W má jen 4 SATA napájení, další už musím řešit přes redukce. Ano jde to, ale není to pro mne čisté řešení.
Pamatuji si, že ale hlavně tady na fóru se dříve všude radilo, že na zdroji se rozhodně nemá šetřit. Snažím se toho držet :)
-
No ale s rezervou, někde už je to zase zbytečné vyhazování peněz. Schválně změřím svou sestavu v LOADu (a to tam mám starý Liberty ELT400AWT).
-
Behemot, neviem či to robíš naschvál alebo to naozaj nechápeš. Tu neide o load a to že by sme chceli milión wattový zdroj, tu ide o to že chceme mať pasívne chladenie, modulárnosť, 5 ročnú záruku a neriešiť zdroj minimálne rovnako dlhé obdobie, a to ani v prípade výrazného upgradeu PC. Kvôli prvej podmienke kupujeme 750W, kvôli ostatným Seasonic X series.
-
Ty to skutečně nechápeš. Snažím se vám říct, že jste zcela zbytečně paranoidní nade všechny meze. I s „výrazným upgrade PC“ (v rámci finančních možnosti zdejších uživatelů) nikdy v životě nepřekročíš 600 W takže plně stačí 560 W, dá se to stejně přetížit až na víc jak 700 W. Je tu dnes již naprosto bezpředmětný názor že zdroj se musí ohromně předimenzovávat, což pramení z těch šmejdů co existovaly dřív a navíc měly natvrdo spoustu výkonu mimo 12V větve.
Tyto poslední zdroje mají kompletně všechen výkon na jediné 12V větvi. Jsou vysoce kvalitní a dají v průměru 120-130 % deklarovaného výkonu, ne 70-80 %. Takže pokud s tím nechceš startovat dvě auta, je to zbytečnost. Jestli chcete vyhazovat peníze z okna, tak mi je radši dejte, jsem schopen je použít lépe;D
-
Mám pocit ako keby si zožral všetku múdrosť sveta. Odkiaľ ty vieš aké majú miestny ľudia finančné možnosti? Odkiaľ vieš aká bude spotreba high-end zostáv o 3-5 rokov? A akým spôsobom dokážeš určiť pre koho čo je zbytočné? Takou úvahou akú si napísal by sme sa mohli dostať aj k tomu že dnes väčšine ľudí stačí Fabia Junior a nepotrebujú viac, a vlastne každý by mohol jazdiť vlakom a autobusom lebo tie už nie sú tak pomalé ako jazdiť autom sú zbytočne vyhodené peniaze. Ešte že nie pre každého sú prioritou iba peniaze...
-
Jezdit autem je hlavně obtěžování ostatních vytvářením kolon, ale to sem nepatří.
Spotřeba za 5 let bude pořád srovnatelná, jsou nějaké standardy a ty nikdo nepřekročí nepůjde-li o život (jako v případě Fermi). Co se týče finančních možností, je to celkem jasné - kdyby kecinzer měl peníze nazbyt, tak si asi nekoupí jen nějakou obyčejnou grafiku, ale nabere high-end už rovnou teď. I kdyby náhodou na cestě našel za pár let 15k, tak to co za to bude moct koupit pořád bez potíží zvládne X-560.
Každopádně snaha byla spíš pomoct, jestli o to nestojíte, mě to je jedno, já nebudu ztrácet čas tím abych vám to tlačil.
-
Ak to mala byť pomoc, tak si mal poradiť pred tým ako si kecinzer ten zdroj kúpil, takto je to hovno platné. A keď už si chcel radiť, tak konkrétne. Poraď zdroj ktorý pôjde pri odbere 300W pasívne, do budúcna zvládne 500W odber, bude modulárny, bude mať 8 napájacích SATA konektorov a vrámci možností (ak vôbec nejaké budú) bude cenovo dostupný! Kým tu nebudem vidieť konkrétne zdroje ktoré by podľa teba boli lepšie, tak len táraš nezmysli.
Druhá vec, to mudrovanie o peniazoch. Nie každý sa na PC iba hraje, nie každý potrebuje vraziť do high-end grafiky 500 €, ale to by musel mať širší pohľad na vec aby si to pochopil.
-
Tak prave jsem dneska nahradil Corsair VX450 (vypinaly se mi disky, predpokladam ze nekde bude necho nahnileho - mozna by se na to Behemot dokazal podivat?) jinym Corsairem a to AX750 (= Seasonix X-760). Maximalni spokojenost...
-