Re: GMail vs emailový klient
Používám google apps na své doméně s webovým rozhraním i klientem.
Klient má pro mě výhodu v offline přístupu k mailům. Dalším důvodem dřív bylo, že když jsem přikládal soubory k mailům, tak na bídném wifi připojení to občas dělalo přes browser problémy. Asi se ztratil paket a prostě to v půlce spadlo. Když jsem to dělal přes klienta, tak np, asi to bude protokolem.
Webmail má výhodu v dostupnosti z kteréhokoliv počítače.
brazilterrorist:
A mohu se zeptat co používáš za klienta? Předpokládám, že se připojuješ IMAPem že?
Citace:
Původně odeslal
kecinzer
brazilterrorist:
A mohu se zeptat co používáš za klienta? Předpokládám, že se připojuješ IMAPem že?
Jj, IMAP a jako klient mi slouží mozilla thunderbird
Chlapci, poradte prosim, jak vyflitrovat v gmailu emaily, ve kterych nejsem primym adresatem, ale ty kde jsem jenom v CC. Pozor, ma to hacek, nesmi to vyfiltrovat ty "konverzace", ve kterych sem treba prapuvodne byl v CC, ale pak, treba protoze diskutovany problem byl presmerovan na me, sem se ocitl jako adresat. Snazim se to vykoumat uz tejden a furt nic.
Jinak v praci pouzivame google apps a je to v pohode, chce to jenom filtrovat a labelovat:)
No, možná by pomohlo:
!email@gmail.com coby KOMU:
čili se vyfiltrují ty emaily, kde nejsem uveden jako adresát. Bohužel nevím, co to udělá se smíšenými konverzacemi, čili takovými, jak popisuješ, že nejdříve nejsi adresátem (ale jen ten co obdrží kopii), poté již jo, takové konverzace totiž nemám :D
EDIT:
Tak mě tak napadá, že minimálně nové emaily by to mělo filtrovat OK. Staré fakt nevím...
Citace:
Původně odeslal
Doktor-Prase
Chlapci, poradte prosim, jak vyflitrovat v gmailu emaily, ve kterych nejsem primym adresatem, ale ty kde jsem jenom v CC. Pozor, ma to hacek, nesmi to vyfiltrovat ty "konverzace", ve kterych sem treba prapuvodne byl v CC, ale pak, treba protoze diskutovany problem byl presmerovan na me, sem se ocitl jako adresat. Snazim se to vykoumat uz tejden a furt nic.
Jinak v praci pouzivame google apps a je to v pohode, chce to jenom filtrovat a labelovat:)
Zobrazi pouze maily, kde jsi primym adresatem
Kód:
to:Doktor_Prase@domena.cz -cc:Doktor_Prase@domena.cz
Zobrazi pouze maily, kde jsi v kopii
Kód:
cc:Doktor_Prase@domena.cz
Citace:
Původně odeslal
ctrl_j
Zobrazi pouze maily, kde jsi primym adresatem
Kód:
to:Doktor_Prase@domena.cz -cc:Doktor_Prase@domena.cz
Ok, ja sem to uz nejak zkousel v praci, ale porad se nedarilo, to co mi funguje ted, je tohle:
Kód:
-(to:email_adresa OR to:email_adresa2 -cc:email_adresa) -in:sent
a nebo elegantneji:
Kód:
-(to:me -cc:me) -in:sent
Musim to jeste otestovat v praci, jak se to chova s labelama apod. ale diky moc za navedeni...