Re: Velkoobchod vs maloobchod - ceny
Este dodam ku e-shopom...
- Agem - total chaos, linky na produkty (vyrobca), popisy, obrazky - slabota, chapem, ze tych produktov je hrozne velke mnozstvo ale je to velmi slabe. Produkty treba hladat nielen cez kategorie ale aj cez vyhladavanie lebo niektore ako keby neboli v ziadnej kategorii. Ale inak kedysi bol ich e-shiop este ovela horsi, pomaly sa to zlepsuje. Co bolo pre mna zujimave, niekedy sa da zjednat cena alebo ked raz nemali urcite CPU tak mi ponukli vyssi model z podstatnou zlavou skoro az na cenu toho nizsieho. Kedysi davno mi obchodnicka bola ochotna zistit v sklade presnu seriu CPU, co bolo pre mna neuveritelne (vtedy som zhanal Athlon XP 1700+ na taktovanie a bola nejaka vychyrena seria, fical som z povodnych tusim 1.47 GHz na 2.2 GHz :p ).
- EDS - popisy byvaju niekedy uplne zle alebo z inych produktov. Dostupnost a dodacie lehoty su casto katastrofalne. Mnoho produktov je nedodatelnych co zistim az pri objednavke. Ale zase na otazku o dostupnosti tovaru vacsinou reaguju velmi rychlo. Pocitanie finalnej ceny sa mi zda trochu chaoticke (okolo RF apod.).
Kupoval som davnejsie nejake kancelarske PC pre znamu v jednom kamennom obchode a to bola nadhera. Ceny snad rovnake ako v Ageme, ochota, velmi pekne poskladane PC (kabelaz vo vnutri apod.).
K e-shopům ještě doplním ještě jednu zkušenost, často nakupuju / zajišťuju nákup pro někoho jiného (asi ten proces všichni znáte - přijde známý nějakého známého, vidíte ho poprvé v životě, proberete s ním možnosti, něco vyberete, nakoupíte, poskládáte). V tom případě hodně oceňuju u Alfacompu možnost vše vyřídit přes svůj účet. Nákup zajistím já ze svého účtu, ale adresu dodání, nebo fakturační adresu můžu zadat libovolnou. Obvykle si to nechám doručit přímo k sobě, všechno v klidu nainstaluju a dotyčnému se sestavou pak předám fakturu a záručák na jeho jméno.
Přitom po přihlášení do e-shopu mám pořád přehled co jsem kdy komu kupoval.
Pro mě je tahle vychytávka dost podstatná a jinde jsem ji zatím nenašel.
Ked uz som to spomenul tak doplnim ako dopadla reklamacia v Ageme.
Citace:
18.3. som tam zaniesol tovar na reklamaciu
13.4. pisem mail, ze v akom je to stave (v systeme je stav "reklamovane u dodavatela"), ten isty den mi prisla odpoved, ze mam prist osobne a dohodnut sa, pisem im, ze ci mozem poslat kolegu po novy kus lebo ja som mimo BA, odpisali ze ano, kolega prisiel a povedali mu, ze novy kus nemaju, ze si ma vybrat nieco ine, inu akceptovatelnu nahradu tiez nemaju na sklade
14.4. pisem mail, ci mi mozu dat ako nahradu iny tovar, co som si vybral (kedze moj reeklamovany namaju)
15.4. volam lebo nemam odozvu a uz to chcem doriesit, technik povie, ze mi mozu dat nahradu, co som si vybral a onedlho prichadza mail, ze to nemaju na sklade (ja viem, ale vsak nech to objednaju), tak pisem, ze ak bude do 14 dni ako maju na webe tak ze je to "ok"
16.4. volam aby som to uzavrel, technik hovori, ze musim zavolat obchodnikovi aby mi povedal realnu dostupnost nahrady, volam obchodnikovi, ktory potvrdil dstupnost, volam technikovi so zistenim, ktory ma prepaja na obchodnika aby som to ja objednal, dodacia lehota nahrady je asi 2 tyzdne, takze teraz cakam a mam nastaveneho strazneho psa na nahradu aby ma system upozornil, zeim to prislo na sklad
Je to strasne komplikovane. Odpoved na mail je niekedy 1-2 hodiny, inokedy ziadna. Dovolat sa niekomu na cislo servisu je dost tazke.
Asi za dalsi tyzden prisiel na sklad aj moj reklamovany tovar aj nahrada co som si vybral a zaroven mi pise technik, ze ci mi mozu poslat novy kus. Odpovedam, ze ano (tu nahradu) a za 2 dni mam u seba nahradu.
Cize reklamacia bola kladne vybavena len to dost dlho trvalo a bolo to komplikovane.
Veď klasicka, Agem. :)
Na druhej strane ich musím pochváliť, pred týždňom mali akciu na tlačiarne a išli sme ju kúpiť a až na mieste sme zistili, že to nie s multifunkčné, ale obyčajné, Zobrali ju bez problémov naspäť.