Re: HTPC a receiver/stereo zesik
Citace:
Původně odeslal
Pavlis
nejde mi o hlasitost o tu bych strach nemel(stejne v panelaku ani nemohu) , spis jsem mel na mysli zda dokaze ten slabsi dostatecne vybudit ci vyuzit potencialu beden nebo jestli jsou tyhle obavy zbytecne.
Tak v paneláku mít strach vůbec nemusíš. Naopak je hloupost mít naddimenzovanej zesilovač a pohybovat se na 1/10 výkonu. K nevýhodám jako velká spotřeba a samozřejmě vyšší cena se pak přidá i možné problémy s kvalitou potenciometru, pokud není naprosto dokonalý (jakože není). Stejně tak mi už občas vadí i to, že musím do DO od zesíku jenom ťukat a kolikrát na požadovanou úroveň hlasitosti dostanu až na 2-3 pokus, protože se prostě nejsem schopen trefit. To by se zesilovačem o dvojnásobným výkonu bylo o to horší.
tak poridim ten cca pres rok stary Cambridge Audio AZUR 640A V2 za desitku.
A ktomu pravdepodobne http://www.prag-info.cz/_shop/index_...tail&id=179046
hlavne kvuli mistu (nizoucke) pri zachovani rozumne kvality, aby me s tim doma nevyhodili. Pak mozna v budoucnu poridim sub. od CA.
takze diky vsem a pak poreferuji dojmy.
tak jsem se konecne dostal k sestaveni sestavy
takze nakonec z HTPC optikou do Fubaru IV pak stereo do zesiku CA 640A v2 a bi wirove pripojeny regaly Mission m71 ( ty sem koupil z druhe ruky). Jsou to mensi regalovky s 130 basakem, musim potvrdit ze to spodni pasmo je slabsi jak se povida ze pod 165 je to spatenka, ale uvidime do zacatku dobre, ta cistota a vyvazenost je nadherna. Nejak zacit musim a az to budu mit trochu naposlouchane tak muzu zkusit neco jineho a aspon uz s cim srovnavat.
EDIT: jen tak pro zajimavost pri provozu ma zesik odber jen 30W coz me vcelku prekvapilo.
zkousel jste nekdo asio4all u integrovanych zvukovek s optikou? nakonec se mi podarilo rozjet, ale s chybama takze nic. jinak pouzivam kernel streaming ve foobaru2000 kde ten posun oproti directsoundu je znacny, ale to asio v tech zachvevech mi taky neprislo spatne. Ma to cenu vubec resit?
Jinak si to pekne uzivam, ty logitechy 2.1 co mam u pc sou hrozny huhly to se tezko posloucha:)
tak jsem nakonec jeste objednal jinej DAC a sice Nuforce uDac http://www.nuforce.com/hp/products/iconudac/index.php
a svete div se za mene penez vice muziky, takze tem co hledaji kvalitni stereo vystup z htpc tak vrele doporucuji.
S foobar2000 bez problemu funkcni s ASIO4ALL (win xp), je napajen jen z usb a ma regulovatelny i stereo vystup.
Uz me jen mrzi ze mnou pouzivany soft DVBViewer nema asio podporu. pak uz by to bylo ultimatni reseni.