Na co je vlastne dobre viac cache (okrem toho videa...) ???
for Semik: Len mi nezacni pisat, ze je vacsia stycna plocha chladica s CPU, pretoze ta cache na procesore hreje najviac.
Printable View
Na co je vlastne dobre viac cache (okrem toho videa...) ???
for Semik: Len mi nezacni pisat, ze je vacsia stycna plocha chladica s CPU, pretoze ta cache na procesore hreje najviac.
Aby mohli pri nižšej frekvencii zdvihnúť XP rating a tým získať viac bubákov za kus CPU... :?:Citace:
Původně odeslal PiT
Peknee. Jak to tu tak čítam....pokým sa nezačnú predávať nejaké zlacnené opterony(po uvedení ďalšej generácie), je najvýhodnejšia/najvýkonnejšia kúpa božské DLT. ;D ;D ???
Jedine, v com sa ta velka cache zijde je zrejme kancelarska robota == zbytocnost, lebo tam staci aj minimalne 5x pomalsie CPU a pri komprimovani dat (RAR, ZIP).
S tou cache je to teda pekne zamotane, podle me ten vykon by se mel v globalu nekde objevit, ale bude male procento(bracha mi rekl, ze 17%, ale to bude nejaky blabol, to je nejak moc).Proste vysel novy procesor, stal zhruba 5000,- Kc, tak jsem ho koupil.Dam jsem alespon nejaky test v Sandre, at to vidite na vlastni oci.Do tech hernich testu snad ani nema s tou grafikou vyznam jit, protoze je to hodne nevyvazena konfigurace.
Výsledky z 3dmarku mam v popisu pocitace.
Mno v daktorych hrach ta cache ma pozitývny vpliv.
Si pozri povedzme THG, to tam v urcitých testoch videt.
A mam vysledky.Porad nevim jestli mi ta deska funguje jak ma, protoze Sandra 2003 mi hlasi stejnou rychlost pameti jak u jedne ramky tak u dvou ramek.
(co je to THG?nejak mi to uniklo)
SiSoftware Sandra 2003
Processor
Model : AMD Athlon(tm) XP 3000+
Speed : 2.16GHz
Model Number : 3000 (estimated)
Performance Rating : PR3136 (estimated)
Type : Standard
Internal Data Cache : 64kB Synchronous Write-Back
L2 On-board Cache : 512kB ECC Synchronous Write-Back
Chipset
Model : Nvidia Corp nForce2 AGP Controller
Front Side Bus Speed : 2x 166MHz (332MHz data rate)
Maximum Bus Bandwidth : 2656MB/s (estimated)
Integer aEMMX/aSSE 11905 it/s
Float aSSE 12707 is/s
Dhrystone ALU 8067 MIPS
Whetstone FPU 3217 MFLOPS
RAM Bandwidth Int Buff aEMMX/aSSE 2260 MB/s
RAM Bandwidth Float Buff aEMMX/aSSE 2162 MB/s
Float iSSE Cache/Memory Results Breakdown
2kB Blocks : 17615MB/s
4kB Blocks : 18602MB/s
8kB Blocks : 19122MB/s
16kB Blocks : 16097MB/s
32kB Blocks : 13363MB/s
64kB Blocks : 12476MB/s
128kB Blocks : 8219MB/s
256kB Blocks : 6778MB/s
512kB Blocks : 6715MB/s
1MB Blocks : 1256MB/s
4MB Blocks : 1244MB/s
16MB Blocks : 1244MB/s
64MB Blocks : 1244MB/s
256MB Blocks : 1244MB/s
Data Item Size : 16-bytes
Buffering Used : No
Offset Displacement Used : Yes
Test Status
SMP Test : No
Total Test Threads : 1
SMT Test : No
Dynamic MP/MT Load Balance : No
Processor Affinity : No
Features
SSE Technology : Yes
SSE2 Technology : No
SSE3 Technology : No
HTT - Hyper-Threading Technology : No
EMMX - Extended MMX Technology : Yes
tak to je celkom zaujimave...Citace:
Původně odeslal dalee
a tie ramky mas fakt dake divne... velmi mala priepustnost. 2300mb/s mam aj ja pri fsb 160... ??? to sa mi nezda
co takto nastavit v biose rammky synchronne a zvysit fsb? hm?
hod sem cpu mark , test cpu
Nejakych 188 bodu(netestoval jsem v klidu (idle))Citace:
Původně odeslal BRUCEF
188 ?? Tak to je sakra malo !! Skus to otestovat poriadne a napis !!Citace:
Původně odeslal dalee
A co cakas, ze tam nafúka 220bodov ??? (je jasne ze bude mat menej, ked ma mensie FSB a real takt.)Citace:
Původně odeslal cox
Cache tam nepomaha, co nazorne ukazuje aj P4 v tomto teste :wink:
Ale si blazon ?? Ved mne na starom DUT3C co som ho mal na 2166MHz a to pri 166x13 co je presne to co ma on a mal som 204 bodof v CPUMarku. A barton nema nic menej ba dokonca ma len viac ako Tbred a ma len 188bodof ?? To bud fakt mal vytazeny comp blbostami alebo potom neviem !!Citace:
Původně odeslal Semik
Mno tak napriklad mne CPU mark stale hadze 199BODOV a to mam 184x12.5 a stazjem sa :wink: ne....
Inac ten vysledok s DUT3C je s tou FSB dost nerealny.....
Preco by som si mal vymislat ?? Ja niesom ty !! A ja som teraz na 2413MHz a mam pri 185FSB 215 bodof tak nexapem ako mozes mat ty o tolko menej !! To mi nexci povedat ze tym mojim pridanim o 113MHz sa mi zvisil vysledok o 16bodof !!Citace:
Původně odeslal Semik
Pre neveriacich je tu obrazok mojich terazjsich 2413MHZ-och :
http://www.kwpsite.wz.cz/Downloads/O...9at2413mhz.jpg
Sa nehadam, len vravim ze ten vysledok s DUT3C sa zda byt nerealny to jest : 2166mht a 204-B
A nevravim ze si klames.... tak sa hnd nenafukuj OK.
Problem malo bodov u mna vydim v mametiach... ktore mam dost pomale (184x12.5) a hlavne v najpomalsich tajmingoch aby sli...
Este ze o 7-10 dni idem do 400mhz Pameti :D
dělá tam dost FSB .. protože já při 2500Mhz mám 234 v cpu mark a 240 při 2600Mhz .. takové třeba pomalé hovádko P IV 2.8Ghz na 3.15Ghz mělo pouze 208 bodů,protože FSB bylo v té chvíli na 150.
No praveze ja sa ti tu nenafukujem len ti potvrdzujem ze to vobec nieje nerealne !! Len sa skus pozriet do sekcie Vysledky srovnavacich testu a tam si najdi thread cpumark99 a uvidis ze je to uplne normalne !!Citace:
Původně odeslal Semik
2Marek : no ale tu prave o to slo ze testy mam presne na takych istych FSB ako Semik !
Nemame... teda ak nemas secky tajmingy na najpomalsie, co asi s tymi Twinmosami nemas ze :wink:
Uvidime za tyzden-dva...... (dovtedy 1:0 pre teba ;D )
No ja sa nehadam ze to nebolo kvoli hnusnemu casovaniu pameti !!!!!!!!!! Len ty si pisal ze sa ti t zda byt nerealne a teraz pises ze je to kvoli pametiam tak sa rozhodni !! Ked kupis tie pamete tak asi tiez dosiahnes nerealneho ako ja nie ??Citace:
Původně odeslal Semik
Mne islo o to skore s DUT3C ..... aj ked si mal lepsie casovanie...atd
predsa o 5bodov viac ???
Mit takovy procak a jet jen na 2160 s takovym malym vykonem.
Priste si kup radeji poradne dily nez jen poradny cpu :wink:
No s tak malym vykonem?? KDyz to nejde porad vic pretaktovat, kvuli tomu jsem zavedl tohle tema, mozna je potreba vymenit pamenit, podle me to nechodi ani DUAL, podle tebe jo ????????
Mně už z toho fakt jebe.Na jiném fóru jsem četl, že někomu spadl test pamětí po 2 sekundách.Radili mu, že má zvýšit VDD voltáž, tak to nevím jestli pomůže.Mimochodem kdo si myslí, že mi to valí v dual režimu, podle mě teda ne. Je to paměťma, nebo ovladačema ve Win XP?Musím se přes to nějak prokousat.Pořád nejde zvedat FSB.