to je zas dalsi, kterej nezna, ale za zadnou cenu by nechtel :roll:Citace:
Původně odeslal Maaarty
Printable View
to je zas dalsi, kterej nezna, ale za zadnou cenu by nechtel :roll:Citace:
Původně odeslal Maaarty
chacha ... me je jedno jestli je to intel nebo amd :wink:
ale kamos ma K6II-475 a fakt je to marny ... zkousel jsem to taktit a nic, vypocetni vykon nic, filmy se na tom cukaj, hry musi byt hoodne stary aby se dali hrat ... proste nic moc (spis nic nez moc :-))
jeste jednou sorry - nechci tu rozpoutat nejakej lameware, ale podle me je takovej procesor uz fakt minulost :smoke:
Mno výkon celeronu nejde porovnávat před přetaktováním, ale pouze po přetaktování. Přetaktovanej 566 coppermine je výkonější než durex 600, protože ten celer de přetaktovat víc... Paxe smaže cenovej rozdíl a celer se stane o něco výhodnějším. Navíc AMD byly dřív strašný akumulačky - intel topil míň...Citace:
Původně odeslal Warlord
Koupit celeron a nepřetaktovat ho = nesmysl, protože pak je (bylo) amd skutečně lepší volba...
Teď bych řekl, že amd je lepší volba ve všech směrech, protože už de taktovat krásně, nejni tak křehký a záruka je konečně taky 3 roky :wink:
Chjo, kdyby byly nějaký penízky, hned bych upgradoval... :?
ha hah aaa....to je peknej kecCitace:
Původně odeslal Rhapsody
zkus porovnat duron 600@900 (mozna i vic) a celer 566@850...
BTW Maaarty - nic proti tobe - ale kdyz si vezmes k tomu svymu Tulenatku shit desku (a tim myslim opravdu shit...kvalita jako to co se prodavalo za dob S7 jako super low end) tak ho taky moc nenataktujes...
imho 475 ???? (to je 5x95) - tak to se vubec nedivim se to moc nejde ...to je dtto jako 533. Kdezto treba 550 nejde taktit, protoze to je max model ...
anyway - stabilita systemu neni jenom CPU, zalezi taky na MB, RAM, VGA,...takze co,ze to mel kamos za desku ??? (BTW v ty dobe se taky dost hralo na revize stejnyho modelu..)
BTW jen poznamku - deska PCChips M571 (myslim) s TXPro II...ma v sobe MII 333 a ma CPU PnP - rozpozna CPU jako MII 150, ma tak nehorazne prasacky udelany dimm sloty,....a je to relativne nova deska - 99 === priklad shitu
muj starej asus txp4 s iTX - uplne v pohode, ani se prakticky necukal pri osazeni K6-2, ktera ma za vyssi wataz nez bylo na ty desce uvazovano, prakticky s beta biosem, chipset taktovatelnej na max co to dalo...no skoda jen, ze je to bAT a ze nema AGP a lepsi podporu SDRAM...===ale jinak super deska, zhruba 97/98
v podstate stejna platforma, ale neporovnatelny vlastnosti....musis se proste koukat dal nez jen na CPU...
btw k6-2 maji dostatecnej vykon na vecinu uzivatelskych veci (divx, office, vdub, ...) i na hry ...bohuzel maji velmi slaby FPU (coz lze kompenzovat vykonem v aplikacich upravenuch pro 3dnow! - a to HODNE) a pametova propustnost je taky trosku horsi (taky lze kompenzovat pomoci vhodneho nastaveni write allocate a write combine - na afektovane adresy LFB VGA).. jinak vetsina Socket7 desek nepocita s K6-2 - takze je potreba ladit chipset (wcpredit), co se tyka Super Socket 7 desek i tam lze najit vykonostni rezervy + update biosu...
jeste k updatu biosu + s7 ==> nejnovejsi nemusi znamenat nejlepsi...
btw podivej se na http://www.cpudatabase.com/ na K6-2 475 a treba 450....
Neda mi to, aby som neprispel svojimi skusenostami s K6-2. Mal som k6-2 500 a naozaj taktenie bolo nic moc - POST pri 550 a 560, boot do Win pri 525. Mal som relativne dobru MB (Soltek 56d5), takze FSB som mohol nastavovat az do 133 MHz. Standardne som bezal na 112x4,5=504 MHz. Vsetky DivX v pohode stihal, nestihal xvid ...
Co sa ale tyka grafickeho vykonu, K6-2+NVidia je uplne scestna kombinacia. Ked som presiel z TNT2 Pro (takt ako Ultra) na Voodoo3 3000 v CounterStrike v1.3 mi vzrastlo FPS na dvojnasobok !!! Takze podla mna jedina volba do tychto kompov je 3dfx.
Co sa tyka taktovania, jedina moznost, ako sa da K6-2 niekam dostat, je dat dole ten plech a upevnit chladic z Durona. Zdvihnut Vcore na 2,5 aj viac a chladit...
chacha ... moc to neres :smoke:Citace:
Původně odeslal Lukas L.
ad deska - je to sice shit, ale ty se mi do ni moc nemontuj ;D ... svoji sluzbu k Tulenovi dela - ma agp2x, ata66 a 133FSB da v pohodicce :-) vejs jde taky, ale BOX chladic moc nechladi :-)
Jsem s Tulenem 1100 na 11x133 max spokojenej a nemam pretoceny PCI ani o megahhertz (na 144 jde taky v pohode :wink: ) ... vykon cpu je trosicku vetsi nez xp1600+ a jediny co nestiha je pametova propustnost... mam na tom 1000MB/s (fyzicky je maximum 1072MB/s) a to je podle me dostacujici
ad your pc & shit board - na tvejch strankach jsem koukal na tvoji pametovou propustnost ... uchvatny cisla INT alu/ram bandwidth .... 83MB/s ...... hmmmmm muj cel300@450 delal 145MB/s a to pred upravou wpcreditem - takze az udelas neco s tou tvoji kalkulackou, tak mi buzeruj comp.
Stejne mi momentalne lezi Tual na skrini (nez vymyslim co s nim udelam) a jedu na tom XPcku :smoke:
Hmmm, asi sem měl v rukách blbej kousek, páč sem z něj víc jak o 10% víc nedostal... :-(Citace:
Původně odeslal mraky
to nikdo kdo taktoval jen pomoci fsbCitace:
Původně odeslal Rhapsody
no meli sme to oba pretaktovany potom... on myslim 852MHz a ja 800MHz a pak se to srovnalo...Citace:
Původně odeslal Rhapsody
No tak to bude asi ono, zeeee. Já to taktil u znamyho, kterej mel nejakou shit desku a nesel menit multiplikator... :-(Citace:
Původně odeslal mraky
Maaarty - prosimte - promin, ale cetl jsi co sem psal a co mam napsano na tech strankach ???
1) mluvil jsem o te desce ke k6 tvyho kamose, o tvym solteku sem nic nerikal
2) ty obrazky ze sandry jsou z iTXka, bohuzel z MVP3 jsou vysledky podobny (nemam cas se moc hrabat v PCI registrech) -> jenze to jsem psal, ze pametova propustnost je na prd....
ale ja nevim co ty porad resisis....v kazdym pripade je k6-2 minulost, proti dnesnim CPU je to smejd...ale ve svoji dobe tu bylo dost pro (i proti) koupi...to ze tu uz jsou lepsi a levnejsi CPU je i zasluhou takovejch jako je k6-2...
jinak no comment
... hele uz to nebudem resit jo ;DCitace:
Původně odeslal Lukas L.
... ale musim jeste rict, ze o soltekovi jsem vubec nemluvil - mluvil jsem o ty qdi ... neni to zadnej zazrak, ale kdyz vis jak na ni, tak je hodne v pohode ... vytunenim pres wpcredit zvednu propustnost pameti na trojnasobek ;D
Pretaktovany pci mi moc nevoni => 133MHz je pro me jasna volba, coz ta deska dava krasne s pomerem fsb/pci = 1/4 ... vic od ni nechci :smoke:
takteni tulene zustalo na 133MHz schvalne ... jinak v klidku funguje i na 144MHz a vic uz je zbytecne moc na pci :wink:
na QDI jsem dal celera 566 v pohode na 850....mozna sel lip nez na tom asusu, co mam ted...Citace:
Původně odeslal Maaarty