Ak by nemal co s peniazmi tak mozno, inak vyhodene prachy (v pomere vykonnostny zisk/investicia).
Printable View
V testu na PCT ( http://pctuning.tyden.cz/hardware/di...rovnavaci-test ) vyšlo, že některý 5400ot HDD (jmenovitě třeba WD Caviar Blue) jsou výkonnější než jiný 7200ot disky.
Navíc dnes ta škála výkonu vypadá zhruba takto:
4200ot < 5400ot < 7200ot < .................................................. ......................... < SSD
Tedy výměna disku z 5400ot za 7200 nepřinese na celkové škále moc velkou změnu výkonu, při určité konstelaci (výkonný 5400ot HDD, nevýkonný 7200) i zhoršení.
Tak tak. Sám bych teď šel již spíše než do WD Black, do Blue. Nicméně já měl pomalý Samsung a výkonový nárůst byl cca. 40%.
Uvedene konfigurace Lenova mame v praci 2x a az na tu mohutnost jsou velice dobre notebooky. Kvalita tela je dobra, neni to zadny obycejny plastak. Mne by vadilo akorat umisteni audio konektoru na celni strane, chybejici usb na prave strane a strasne hrajici reproduktory. Jinak ale pohoda. Subjektivne je i disk dost rychly.
A když je chytnete vepředu v pravo od touchpadu, nevržou vám? Ten jeden co jsem kupoval to dělá (včera jsem jej měl v ruce). Kdybych nevěděl co je pod plastem, tak řeknu že je to stejný plasťák jako Acer.
A ked kopnes do narazniku auta, bude to bez diery ci reakcie plastu? Ber to tak, ze plast je v tomto pripade karoseria a ze na nejakom mieste nie je "rock solid" sa da preto povazovat za kozmeticky detail.
Inak audio konektory v predu su v praxi dobrou volbou pre pouzitie sluchatiek s notasom na stole :) tiez to nemam rad, ale nie je to "show stopper" parameter pre vyber notasu.
Tak to netusim, i kdyz jsem notebook drzel, nezkoumal jsem, jestli nejak vrze. Z plastu to je, takze by me to neprekvapilo. V porovnani napr. s Elitebookem, ktery mi teda nevrze nikde, to takova skala neni, ale aspon to ma poradnou kostru, coz v teto cenove kategorii imho neni uplne samozrejmost.
Pro sluchatka to asi bude ok, ale pro praci na ntb a zaroven pripojeni repro to moc idealni neni. Nastesti to ma dokovaci konektor a zakladni dokovacka je celkem levna. Ale i tak by mi spise chybelo to usb na prave strane (nektere prenosne mysi napr. temer nedosahnou kabelem na druhou stranu...).
Btw. co me prekvapilo u dokovani - pri pripojeni ntb do stanice prestanou fungovat porty na notebooku, vcetne USB. To u HP nedela, funguji vsechny (krome ethernetu samozrejme).
Souhlas. Kdybych si kupoval za svoje, tak beru Lenovo. Potom asi HPčko, nebo F-S. Tolikrát zmiňovaný Dell imho stále notebooky dělat neumí a dokola se o tom přesvědčuji, také poslední vývojový stupeň je minimálně v diskutované kvalitě housingu krokem zpět. Asusy a spol. nikdy, komu tak moc záleží na kovu, tak MSI má komplet (!) kovové notesy z hořčíkové slitiny, které vypadají fakt dobře, ale vůbec bych to neriskoval.
Taky myslím. Však webdesigner jde po kódech barev, ne? A pokud mu jde o barvy, potřebuje externí monitor tak jak tak. Ono by stačilo hledat notebook bez widegamut LCD pokud jede v sRGB.
Nevím, osobně jsem o IPS panelu v HPčku neslyšel a google, zdá se, taky mlčí. Některá IBM/Lenovo měla IPS (vím o R50p, T60, X41), teď imho nemá nic.
btw: co se týče disku, tak 5400rpm WDčko o větší kapacitě může udělat v reálu o dost větší parádu než 7200rpm Seagate. A že o tom něco vím :( .
U Lenova u T61p ani W500 (nasledni Tckove rady) se USB na notebooku po vlozeni do docking station nevypne a funguji vsechny USB, jak v docku tak na strane ntb.
Tak ze by to bylo jen u R500? Kazdopadne to neslo.. a myslim, ze ani audio zdirky nefungovaly. Fajn, ze u vyssi rady to maji vyresene, je to dost otrava.
Ted jsem pro jistotu zkusil i ty sluchatka - jdou normalne, T61p i W500 v tomhle minidocku.
http://www.kasa.cz/pocitace-prisluse...-r400-t400-w5/
Jinak W500 je strukturalne krok zpatky oproti T60p.
Mam dve pracovni W500 a u obou mam asi 2cm vlasovou prasklinu v plastu presne nad konektorem mikrofonu.
Casto notebook beru za levou stranu jednou rukou a prenasim, proste se to prohyba trochu vic nez muj soukromy T60p, coz byl asi posledni opravdovy IBM Thinkpad. Na T60p za tri roky nic neprasklo.
Pocitam ze i rada R500 na tom bude konstrukcne podobne.