Re: multimediální přehrávač, nettop, nebo něco jiného
Citace:
Původně odeslal
Prokop
Já si dovolím tohoto threadu využít. Potřebuju něco s čím budu moct nahrávat z UPC satelitu, pouštět na tom DVD a v ideálním případě to přehraje divx, mkv, h.264.. Mělo by to mít HDMI. Vůbec se v tomto neorientuji takže díky za každou radu. Cenový strop 15k?
Vysílá UPC některé programy v HD?
UPC, aspoň u nás vysiela niečo v HD, ale k tomu sa musí platiť extra settopbox a aj tak sú to len nejaké dokumenty. A HD programy iného typu sú spoplatnené zvlášť...
Až na to prehrávanie DVD som tento prístroj doporučoval v inom threade.
Teraz ma napadlo, čo to znamená nahrávanie zo satelitu ? Že to musí mať DVB-S ? Tak to asi nebude ono...
LG má HDD recordér + prehrávač skoro všetkého:
http://www.digilidi.cz/lg-ms450-lg-m...rehravacu-i-lg
http://cz.lge.com/prodcompareprint.d..._models=MS400H
BTW, teraz ma vyšiel prehrávač WD Live+WD Passport 500GB 2,5HDD na 190EUR. Nemá to nahrávanie, ale kto má využiteľné pripojenie k netu, tak to ani veľmi nepotrebuje. Decká tam majú svoje rozprávkové seriály a ja zopár filmov. Ak si odmyslím nahrávanie Rosamundy Pilcherovej a seriálov/filmov podobnej kvality tak neviem prečo by som to mal potrebovať... Ako vraví už x-reklám šecko je na nete a zväčša sa to obíde aj bez torrentov...
A keď už nahrávanie nejakých dokumentov, správ, whatever = pozriem maximálne raz, tak asi budem spiatočník, ale staré video a do 5 kaziet a som za vodou. A si myslím, že to dostaneš aj za odvoz.
Alebo modernejšie, HDD nahrávač s 80/120GB hardiskom sa dá zohnať za rozumnú cenu, ja som pred rokom zohnal tu na fóre za 2k => to čo chcem mi nahrá, pozriem, zmažem. Navyše je prúser, že jaksi ani nie je čo nahrávať...
Je to zariadenie navyše a kto nemá net, tak to môže mať význam, ale inak ?
Nové LG jsou opravdu dobré. Mám pár týdnů BD390 (bluray + wifi) a od začátku funguje jak fík, přehraje to prakticky všechno, interní wifina je hodně slušná, mechanika také výborná, komplet pasivní, rozhraní dobré, atd. Je to spotřební elektronika a tak se to chová - žádné problémy, updatuje se to samo, všechno funguje a o nic se nemusím zajímat, ideální :) . Myslím, že není elegantnějšího řešení než wifi router s HDD + takovýhle přehrávač. Takže jedinou výtkou je velmi směrové DO (a fakt, že na LG neexistují kódy pro televize od Panáka).
Citace:
Původně odeslal
jan555
Nové LG jsou opravdu dobré. Mám pár týdnů BD390 (bluray + wifi) a od začátku funguje jak fík, přehraje to prakticky všechno, interní wifina je hodně slušná, mechanika také výborná, komplet pasivní, rozhraní dobré, atd. Je to spotřební elektronika a tak se to chová - žádné problémy, updatuje se to samo, všechno funguje a o nic se nemusím zajímat, ideální :) . Myslím, že není elegantnějšího řešení než wifi router s HDD + takovýhle přehrávač. Takže jedinou výtkou je velmi směrové DO (a fakt, že na LG neexistují kódy pro televize od Panáka).
Pouštíš to přes DLNA, nebo přes nějaké SMB/NFS/whatever sdílení?
DLNA a sdílené disky rovnou do sítě. Ta druhá varianta funguje překvapivě líp (!), protože u DLNA je zjevně nutné, aby konkrétní formát podporovaly obě strany, nejen přehrávač. Alespoň to je jediné vysvětlení, které mám pro situaci, kdy se sdíleného disku/adresáře (kdekoliv) to přehraje něco, co z integrovaného disku v routeru přes DLNA ne. Pokud je to tak, jak si myslím, tak tomu věnujte při výběru DLNA serveru pozornost ...
Citace:
Původně odeslal
jan555
DLNA a sdílené disky rovnou do sítě. Ta druhá varianta funguje překvapivě líp (!), protože u DLNA je zjevně nutné, aby konkrétní formát podporovaly obě strany, nejen přehrávač. Alespoň to je jediné vysvětlení, které mám pro situaci, kdy se sdíleného disku/adresáře (kdekoliv) to přehraje něco, co z integrovaného disku v routeru přes DLNA ne. Pokud je to tak, jak si myslím, tak tomu věnujte při výběru DLNA serveru pozornost ...
Je to pravda, ale co se týče DLNA na serveru, je to IMHO spíš otázka nastavení. Specifické případy jsou, kdy klient něco nepodporuje a DLNA server mu to chce podstrčit v jiném formátu (tam přijde na řadu realtime transcoding). Jinak by správně nastavený DLNA server měl zpřístupnit stejná data, jako při souborovém sdílení. (aspoň jsem si to tak sám zkusil s linuxovým DLNA serverem - u spotřební elektroniky to však je na libovůli výrobce, co poskytne a co ne)
V mém případě je řeč o routeru WL-700gE a jeho (tuším) víc než dva roky starém firmwaru. A to je v kombinaci s nemožností jakékoliv konfigurace (alespoň co já vím) a zároveň nemožností rozumně nasdílet data z interního disku smrtící. Custom firmwary se mi přehrávat nechce a učit se Linuxovou command linu taky ne :) . No, tak to bylo trošku z jiného soudku :) .
Citace:
Původně odeslal
jan555
V mém případě je řeč o routeru WL-700gE a jeho (tuším) víc než dva roky starém firmwaru. A to je v kombinaci s nemožností jakékoliv konfigurace (alespoň co já vím) a zároveň nemožností rozumně nasdílet data z interního disku smrtící. Custom firmwary se mi přehrávat nechce a učit se Linuxovou command linu taky ne :) . No, tak to bylo trošku z jiného soudku :) .
Jo, prostor tam máš, jen si s tím pohrát.
Jinak na ten LG 390 jsem slintal taky, ale musí počkat - letos byla telka (která ovšem většinu z funkcí toho LG splní, až na přehrávání BD).
Zajímala by mě ale k němu jedna maličkost: má dekodéry HD zvukových formátů (DD/DTS HD) + pokud ano, umí to poslat ven přes optiku/koax (jako PCM) nebo jinak? Mám totiž AVR bez HDMI a příslušných dekodérů a nechce se mi to měnit. Tj. potřeboval bych teď vědět, jestli mám napřesrok našetřit jen osmičku nebo 2-3násobek kvůli AVR.
Abych to upřesnil. Je to pro rodiče, takže ideálně nějaký dvd player s pevným diskem co bude umět nahrávat+přehraje avi, mkv.. Pokud možno jednoduché ovládání :)
Citace:
Původně odeslal
Marty
Zajímala by mě ale k němu jedna maličkost: má dekodéry HD zvukových formátů (DD/DTS HD) + pokud ano, umí to poslat ven přes optiku/koax (jako PCM) nebo jinak?
Umí, já to nevyužiju (jedu přes optiku do DTS), ale četl jsem na tu funkčnost chválu. Dá se nastavit tohle:
Na SPDIF:
- PCM Stereo
- DTS re-encode
- Pass-through
(i na HDMI se dá nastavit: PCM Stereo, PCM Multi-Ch, DTS re-encode, Pass-through)
Jinak imho příští rok to bude veselejší, protože další výrobci imho musí srovnat krok. Varianty od Samsungu jsou (jen ne zdaleka tak dobré), Panákovi, Sony a spol. to bude trvat déle, ale snad se pochlapí, LG je teď hodně populární.
Citace:
Původně odeslal
jan555
Umí, já to nevyužiju (jedu přes optiku do DTS), ale četl jsem na tu funkčnost chválu. Dá se nastavit tohle:
Na SPDIF:
- PCM Stereo
- DTS re-encode
- Pass-through
(i na HDMI se dá nastavit: PCM Stereo, PCM Multi-Ch, DTS re-encode, Pass-through)
Jinak imho příští rok to bude veselejší, protože další výrobci imho musí srovnat krok. Varianty od Samsungu jsou (jen ne zdaleka tak dobré), Panákovi, Sony a spol. to bude trvat déle, ale snad se pochlapí, LG je teď hodně populární.
Super, děkuji :) PCM MultiCh je to ono, případně DTS reencode, pokud to není DTS-HD. Můj AVR umí jen DTS a DD, ne ty HD varianty (7.1). Jsem zvědav, co se příští rok stane. Přinejmenším klesnou ceny - jen tak dál :)
Prokop: požadavky máš hodně divoké, viděl bych to na nějaký lepší BD/DVD + HDD rekordér. Nahrávat budeš podle možnosti propojení z externího satelitního tuneru a to ostatní bude standard.
IMHO kombinace HDD rekordéru s DVD/BD a satelitním tunerem ale neexistuje - to by zjednodušilo hledání.