Jsme dva, taky scháním zapojení LCD přes USB. Dejte i mě vědět někdo :?
Printable View
Jsme dva, taky scháním zapojení LCD přes USB. Dejte i mě vědět někdo :?
mam pocit ze tady je to co hledate, ale jeste sem to neskousel, takze nemuzu slouzit co se funkcnosti tyceCitace:
Původně odeslal Kdosi
http://zapour.student.utwente.nl/schijf/usb2lcd.html
Pokoušel jsem se ho podsvítit, ale bez úspěchu. Fakt, normálním postupem to nejde, zkoušel jsem LEDky ze strany a jejich jas úplně nehorázně zhorší čitelnost a kontrast LCD, takže jedině reflexní fólii a tu nasvítit.Citace:
Původně odeslal Faanda
Jenže ta je drahá jako prase (A4 asi za 700) ale kdyby se to koupilo dohromady, tak by se to možná dalo.. ale to už je lepší koupit podsvícenej.
Ad USB: sériová komunikace je už o dost složitější, protože displeje mají paralelní rozhraní.. takže tam se nějakýmu jednočipu asi nevyhnete a to pro člověka který není v elektronice aspoň trochu zběhlý není nic moc. Takže být váma radši koupím tiskárnu/skenr na USB a udělám si LCD na LPT :wink:
Ja mám tlačiarne dve, a tú lasreku HP 5L (LPT) už asi na USB neprehovorím ??? ... :wink:Citace:
Původně odeslal Marty
Nemá IR? Přes IR jde taky tisknout :) zkoušel jsem to s nějakým HP LJ a data jsem mu posílal z Nokie 6150 :eek: :eek: 8-)Citace:
Původně odeslal Jendo
To nemá :? , je to veterán r.v. 1996 :wink:Citace:
Původně odeslal Marty
K HP se prodava takovy iRDa kit - paralel na ir... mame to doma, tak to vim.
A ako sa to oficialne volá(napr. v cenníkoch) ???Citace:
Původně odeslal Fx
Ja nič také nemám(a ani som to nevidel), tak by som to skúsil zohnať.
Len mi ešte vysvetli kde sa potom ten iRDa zapája ??? do USB?
tak jsem objednal dva displeje z toho http://www.volny.cz/petr-p/ ... uvidime co to dojde .. pak nahodim kdyztak par fotek jak to dopadlo s tim podsvicenim
nevite co je zac LCD1602P z PSElectronicu? kat.c. 1116-206... je to kompatilni s tim HD44780? kua nikde nemuzu najit datasheet!
Huraaa, tak uz mi to funguje. Je to super-doporucuju
Muzete mi nekdo poslat presnej navod na zapojeni toho displeje LM20A21 od toho petra.Páč jsem tady na to uplnej antitalent a urcite bych neco pomrsil.Na tom pctuningu navod je,ale tenhle ma jinak konektory a s tim si neporadim.pls :oops:
to mi fakt nikdo neporadi :(
...z toho si nic nedelej, me taky ne :evil:Citace:
Původně odeslal Turok
me se to z tohodle zda celkem prehledny
http://www.volny.cz/petr-p/pdf/lm20a21_d.pdf
podivej se poradne na ten nakres, vlevo uvidis piny a cislovani 1-14 .. na to cislovani pozor, poradne si to prohlidni .. a moc ten cin neprehrivej snadno se ty spoje odlepujou z toho tistaku
mam presne ten displej .. mel jsem stesti a jeste mi prisly 2 kusy ikdyz psal ze uz nejsou
jen mam problem s nahravanim driveru DLPortIO .. ze je musim davat do (po spusteni) a navic se nekdy driv loudne program nez ten ovladac a musim to spustit znova rucne .. ma nekdo stejne problem?
No ja vyrabim IR senzor na USB, jednocip ma i 8bit vstupne vystupni sbernici, a tu si muzete ovladat dle libosti, k dispozici je i datasheet s funkcemi pro C a delphi, takze se muze za par kaces displayit podle libosti, info najdete i s navodem na me strance. stealth.wz.cz a ten kdo to vymyslel cesko.host.sk Takze by se dal zbastlit panel s displayem i IR senzorem.Citace:
Původně odeslal Marty
IR uz mam .. mam delany zapojeni s vetsi citlivosti pres seriovy port ..
jsem nevedel kam to cidlo umistit aby me esteticky neurazelo tak jsem ho schoval za zaslepku a prijima dobre..pres usb je fajn ale nemam tu programator :-(
HMM,TAK TO JSI MI MOC NEPORADIL :(
jAK JSEM PSAL TAK JSEM TADY NA TO UPLNE LEVEJ.JA BYCH POTREBOVAL,ABY MI NEKDO NAPSAL KTEREJ DRATEK KAM MAM ZAPOJIT.jINAK SI S TIM ASI NEPORADIM. :oops:
Citace:
Původně odeslal Anys
HMM,TAK TO JSI MI MOC NEPORADIL :(
jAK JSEM PSAL TAK JSEM TADY NA TO UPLNE LEVEJ.JA BYCH POTREBOVAL,ABY MI NEKDO NAPSAL KTEREJ DRATEK KAM MAM ZAPOJIT.jINAK SI S TIM ASI NEPORADIM. :oops:
Citace:
Původně odeslal Anys
na pctuning je to zapojeni popsany .. dostatecne .. kdyz tomu nerozumis a pajku drzis v ruce prvne tak se do toho radeji nepoustej a nech to na starost schopnejsim lidem 8-)
jen takovej napad: u toho displeje (pod nebo nad) by mela byt polarizacni folie. kdyz ji otocis, tak to bude zobrazovat negativne.Citace:
Původně odeslal Helos
Ano ale pokial viem musis ju otocit o 90°
----------------
|ABCDEFGHIJ|
----------------
.---
|.A.|
|.B.|
|.C.|
|.D.|
|.E.|
|.F.|
.---
Ale co to spravi ked to otocis naruby to neviem...
Tak uz ho mam zbastlenej , ale hazi to uplny picoviny ... jako informace to zobrazuje ale ma tam prehazeny znaky a misto prazdnych policek tam sou uvozovky ... nevite nekdo v cem je problem ??? treba ted misto mesice tam pise Jwnk misto June . Je to display 4x20 . Diky moc za odpovedi ...
Postavil jsem display, ale po cca 15min provozu se rozhodí a začne ukazovat blbosti.. asi to bude softwarem.. (WinXP se hádaj se všim)nicméně na to kašlu protože mi to je na workstationu na nic. Rozhodl jsem se pro zabudování lcd do serveru (P200 s linuxem), kde je skoro furt vyplej monitor, takže to tam využiju aspoň účelně.
Q: Provozuje někdo lcd na linuxu -> potřebuju na to soft + instrukce pro rozchození (zatim jsem v linuxu dost lama) ???
Páni v práci ideme rusit neaké terminály a tie majú 4*20 displaye so zel.podsvietením.Tak kto by mal záujem nech sa ozve .
P.S. Neviem kolko sa vyradí .A BA a velmi blízke okolie :wink: