"zastaralou" ?? Dyt je to lonsky model ne? Nema Skova rada stejny chip jako lonska 80tka??
Printable View
"zastaralou" ?? Dyt je to lonsky model ne? Nema Skova rada stejny chip jako lonska 80tka??
Diky moc za Vase reakce!
Dnes sem se byl podivat v obchode (bylo pusteno HD vysilani) a ta 50" byla v detailech zubatejsi nez ta 42" ale ne nejak kardinalne. Bohuzel k porovnani nebyla zadna hra nebo PC (na plochu a dalsi aplikace budu mit stale stejne svuj monitor), takze se jedna prevazne o hry.
HW mam Core 2 4400 na 2,4 GHZ, 2 GB ram a Radka 4870, ale stejne planuji upgrade.
Myslite si, ze na hry lepe tu mensi full nebo bude stacit HD ready?
Prochazel jsem si fora a obchody a nejak me driv vubec nenapadlo hledat jinde nez u Panasonicu (vsichni v okoli ho maji a sou spokojeni). Ale je to opravdu takovy rozdil oproti Samsungu nebo LG?Ze bych vzal 50" full HD ale ne Panasonic..
vzhledem k tomu pouziti co planujes znovu opakuji u LG a Sama je treba pamatovat na vyraznejsi retenci obrazu nez v podani panasoniku a v jake mire to muze zpusobit pernamentni vypal ti nikdo nerekne, ale pokud se tak stane tak to muzes vyhodit, reklamovat toto nelze. Obrazovou kvalitou jsou min. Samsung vyborne, ale kazi to retence, vyssi poruchovost, bzukot.
Diky za Vase reakce. Dnes jsem uz musel skoncit s rozhodovanim a koupil jsem Panasonic 50"..uvidime :)
Jeste jednou diky vsem!
Co přesně si vybral? Koukej se pak podělit o fotky ;-)
Kamos co ma 50 full HD tak rikal, ze si mam radeji koupit 50". Ze ta 42" bude pro me za chvilku mala a rozdil stejne moc nepoznam (mezi full a hd).
Vzal sem toto tady:
http://onlineshop.cz/tv-technika/pla...ma-34488P.html
V pondeli prijede, tak napisu :)
kacirsky premyslim o levne full HD Samsung PS50B551, plazma 100 Hz nebo full HD projektoru, cena u obou tak kolem 30k, u projektoru muze byt o neco vyssi Pnaka 4000 rada... Porad jsem cekal na LED, ale nejak to neprichazi v cenove relaci, kterou bych akceptoval, tak zvazuji +- sy obou reseni.
Zdroj jen fullHD. Hry tak 25 procent, SAT 40 procent, Filmy HTPC 30 procent, zbytek rezie media portalu a plochy.
Tak uz je doma a zatim sem jeste neotestoval. Jakmile tak udelam, hned napisu. Jenom dotaz-nejsou nejake ovladace na WIN XP pro tuto TV?Nemam to roztazene uplne do okraju. V nastaveni mam jenom "Monitor plug and play".
A jake rozliseni jsi nastavil?? 1366*768 není zrovna "standardní" rozlišení a ne každá grafika to umí (ale tvůj Radek ano). Možná budeš muset použít PowerStrip na definování tohoto rozlišení - a nebo používat 1360*768.
Nevím co přesně jak děláš, ale zkus toto:
Nainstaluj PowerStrip, po restartu Win klikni v tray liště pravým tl. myši na ikonu PW -> profily obrazovky -> konfigurovat. Otevře se okno s klikacím tlačítkem „vylepšené nastavení obrazovky“.
Klikni na „vylepšené nastavení obrazovky“ -> přidaná rozlišení -> v levém sloupci je xx rozlišení – najdeš tam 1366x768p 60Hz (LCD/TV). Vpravo nahoře jsou dvě okna – v jednom bude asi 1360 (přepiš to na 1366) a ve druhém je správné 768. Dole dej „přidat nové rozlišení“ – varování ignoruj a dej ANO při otázce na restart počítače. Po restartu by již mělo být rozlišení zařazeno mezi ostatní.
to vubec neni treba a stejne nevim zda ta plazma ma 1:1 pixel mapping. Pokud to mas pres hdmi-hdmi tak do ni pust standart 720p ci 1080p a ona si to sama prechrousta, max. v ovladacich postelovat velikost plochy ci posunuti.
Rozliseni sem nastavil, ale problem je v tom, ze to televize nerozbrazi (cerna obrazovka). Ale v nastaveni sem vyresil pres overscan. Bohuzel ted to nevezme uz ani 1360x768 ale pouze 1360x1024 :( (ta 768 hodi taky cernou obrazovku). Jeste upresnim ze to tam poustim pres DVI-HDMI.
Jeste mam takovej hloupej dotaz - jde udelat to, abych mel na plose LCD jiny wallpaper nez na plazme (pokud tam mam rozsirenou plochu?
tak pres dvi-hdmi by to melo byt stejne, podivej se do manualu jake rozliseni jsou podporovany pres hdmi, ale predpokladam ze pouze 720p ci 1080p standart (Take pozor na frek). Tyhle dve ale musi fungovat, sam to mam vyzkouseny na 42ce hd ready. Kazdopadne mi neni jasne jak jsi to myslel tim overscanem? ten pokud mas cernou ti prece nepomuze ne?
Jak psal Pavlis - nastav 720p/1080p a neres plazma si to nejak prelouska ... pokud to nechces na cteni webu, tak by to melo byt v pohode ... i moje 42px80 s 1024x768 si s 1080p poradi a v pripade krize se da text z webu precist
//edit: ted si vzpominam, ze jsem s tim davneji taky laboroval a neslo to ... cokoliv krome stand.rozliseni melo kolem ramecek at jsem delal co delal
Taky jsem hledal a nasel totok ... http://www.softpedia.com/get/Desktop...llmaster.shtml
Diky za reakce. Overscan byl jeste k te problematice roztazeni do okraju. Taky diky moc za ten programek na plochu! Bohuzel mi porad nejde do hlavy, jake nastavit to rozliseni (kdyz pred instalaci powerstripu slo 1360x768 a i po odinstalovani programu to stale nejde). Nebere me to uz ani 1024x768.
Tak to sorry za komplikace. Než jsi PS odinstaloval, vrátil jsi zpět provedené změny?