u repasu nemuzes byt mikdy bez obav :? hlavne si poradne prozkousej
Printable View
u repasu nemuzes byt mikdy bez obav :? hlavne si poradne prozkousej
no v tom alzasoftu maj nějaký dell, siemensy. vcelku o. k., ale pokud chceš eizo tak na balabence (jedna zastávka od palmovky x-béčkem) je servis a prodej repasovaných eizo... koukal jsem se tam jen do výlohy, ale přišli mi dost drahý...
i když v tý alze, koukám, toho mají spoustu...
Monitor EIZO 19" F67 TCO - repasovaný
Vaše cena s DPH: 7 806,78
Monitor EIZO 21" F78 TCO - repasovaný
Vaše cena s DPH: 8 550,02
...i když ten druhý je už extrém na doma a ty frekvence, proti mý vysněný yamě :(((( už se těším až nebudu muset pořád tahat kompa k telce :)))
no ja koupil pred vic nez rokem EIZO 17" F56 a jsem dodnes spokojeny ( zaruka 6 mesicu ). Musim rici, ze uz sem si zvykl i na design, takze pristi montas zase EIZO a nejspis zase repas ( muj ma rok vyroby 1998 ). Jinak kamos si koupil ten samej ale u jine firmy a po asi mesici ho menil kvuli duchum a ted temer po roce mu odeslo VF trafko ( timto nema nekdo nahodou eizo f56 napriklad s blbou obrazovkou ci elektronikou a dobrym trafkem? :wink: ) takze ono zalezi taky hodne na stesti...
To je pravda.
Když kupuješ něco použitého tak záleží vždycky na štěstí 8)
2mISHA: Mas velky stesti, ze ti ten monitor jeste neodesel. F56 jsou takrka prosluly tim, ze jim odchazi VN trafa. Me vydrzel 1,5 roku, ale po tu dobu obcas obraz poposkocil, takze jsem jen cekal kdy bude konec. Pred mesicem jsem se dockal :evil: a znamy myho spolubydliciho to opravil (1500,-). Ted cekam na jen na jeho navrat. Jednomu znamymu odesel stejnym zpusobem po roce a nedavno jsem videl v jednom obchode F56 mezi monitorama pro servis s uplne stejnou vadou - VN trafo. Tyhle monitory nebrat.
V Pa jsem videl EIZO 20" - je to trinitron rady Txx (nevzpomenu si na oznaceni) a je za 7500,-, jen se mi zdalo, ze ma potize s homogenitou barev, ale to se mi mohlo zdat. Na filmy nebo TV by byl pekny. Kdybych mel prachy nazbyt tak jdu do nej :-D.
ty hele a jak ti to znamej opravil, pac kamos ma presne stejnej problemek a velice radi bychom ten monitor dali do kupy.Citace:
Původně odeslal Paaja
strasne moc dik za nejakou napomocnou odpoved.
pripadne jestli je schopnej opravit jeste jeden please? :-(
Hmmm, takze u meho Eiza F57 se mam taky bat toho VN Trafa? Mam ho tak 7 mesicu a musim rict, ze za ty penize jsem lepsi monitor nevidel. Vsichni kdo si nakoupili svoje AOC a ted je z toho boli hlava mi jen zavidej ten krasnej obraz bez chybicky!!!
Dalsi monitor bude 19" Eizo nebo Sony taky z bazaru. Zase jim reknu, ze kdyz mi poslou spatnej kus, tak jim ho omlatim o hlavu a oni mi poslou snad peknej. :lol: Jinak mam ho kupovany v Aramexu. Brali jsme odtud ruznych repasovanych monitoru uz temer 20 a vsechny byly pekne. Ted posledni je nejaky IBM se Sony obrazovkou a ma fakt peknej obraz bez vad. Ono asi taky zalezi na firme co to prodava, treba v Aramexu se zeptam a rekne mi, ze obraz je takovej a takovej a ze lepsi by byl tenhle monitor, ze tamten je skrablej tam a tam, a tenhle ma zase neco jineho. Jednani vyborne a zkusenosti take.
Az se mi posere, tak budu ale prvni, kdo bude nadavat jaka je to blbost kupovat ho v bazaru. :lol:
;DCitace:
Původně odeslal Keyoke
Konecne mam svoje EIZO zpatky a obraz jak vino (mel jsem pucenej prastarej 17" Compaq a obraz nic moc - no vsechno lepsi nez nic :lol: ). Oprava byla provedena vymenou VN trafa z jineho monitoru (nejspis F56 kde odeslo neco jineho). Stary trafo mam na pamatku :| .
Nevim jak by to bylo s opravami jinych monitoru - muzu se zeptat pres spolubydliciho (zajem projevil i jeden znamy co ma taky F56ku v tahu - viz min. prispevek). Toho opravare neznam, ale pry je dost vytizeny (je to jeho konicek takze casu moc nema), mne opravoval monitor snad 1,5 mesice (cela vecnost, ani nevim presne jak dlouha :? ).
To, ze ma monitor problem s VN trafem se snadno pozna, kdyz se s lupnutim zvetsi obraz a zase se vrati na puv. velikost (v klidu, ne pri zmene rozliseni). Po tomto jevu uz mate jistotu, ze driv nebo pozdeji VN trafo odejde. F57 by snad problemy mit nemely.
Hmm, ja dost kupuju ve vyprodeji v libre. Maj tam temer jenom samsungy. Ale asi musis bejt registrovanej(s zivnostakem). Ted sem tam splasil 19" za 4 litry bez DPH. Ty monasy maj ruzny vady, je dobry si vybirat podle vady. Me proslo rukama par 17" s prohnutim obrazu(par mm) a to neni skoro videt, event s vypalenym bodem.
Celkem sem tam vzal kolem desti monasu za poslednich par let a vsechny slapou jak vino. (krom jednoho NECu, ten sel za 3 dny do kytek)
Souhlas. sam mam monitor Dell UltraScan 17ES 1024@100Hz, 1280@75. kupoval sem ho v bazaru 11/1999 stal me tehdy 4700kč (nova 17" podobnych prametru se pod 10 000kč nedala sehnat). dodnes jede v pohode, sem na kolejich, monitor je zatezovany 12-16hodin denneCitace:
Původně odeslal tiktak
:lol: :lol: :lol: :lol:Citace:
Původně odeslal Martyr-M
Jo, mam uplne stejnou zkusenost. Moje EIZO stalo par litru a obraz jako vino a vsichni co si kupovali vsemozny smejdy do 20k si tedka rvou vlasy, kdyz vidi jaky mam obraz. Blbej repas a obraz lepsi nez drtiva vetsina LCD. Jinak z LCD me osobne boli oci (diky pomale odezve, coz mi strasne vadi pri scrolovani textu, ani 16ms nestaci), z tohohle monitoru ani trosku.Citace:
Původně odeslal Paaja
zajimalo by me kde jste nasly na tom alzasoftu ten seznam tech repasů. muzete mi nekdo hodit linka...ja to nemuzu najit...dikes
Repas?
já mám teda jenom samý špatný zkušenosti s repas. monitorama.
Je to tak rok a půl, možná víc, co jsem si koupil repas Compaq p75, trinitron.... na prodejně se zdál OK /na nokima monitor testu/ ale doma sem zjistil, že při 1024*768 ve 100Hz se obraz nějak deformuje....oni to tam na předváděčce při hrozně nízkým kmitočtu....ani tam ta karta neuměla 1600x1200... :-( takže ten šel do reklamace, nakonec jsem si odnesl iiyamu visinonmaster 410 a jsem spokojenej co se týče obrazu ;D , akorát teď v něm začalo pískat trafo /tak 5min po zapnutí/...
nevíte co s tím? :?:
Já koupil 21" SUN Microsystems na www.importer.cz za 4100,- bez daně ;D
ta 21" se mi zdá už příliš, mám 19" a zdá se mi to skoro až dost velký
Tohle čeká i můj druhý monitor - ViewSonic 17GS. :-( Škoda ho, jinak je dobrej. Zajímavé je, že to začal dělat až teď v lednu (dřív nikdy), že to udělá tak 2x do hodiny a že si prskne už při zapnutí a prská (a není to podle zvuku statická elektřina) i po vypnutí, kdy by se měla vybíjet obrazovka...Citace:
Původně odeslal Paaja
Tak snad pomůže, když ho vyčistím...
P.S.: Kdybyste někdo měl VN trafo pro něj, které je OK, beru hned.
EDIT - když je ten thread zpátky, tak 25.1. ten ViewSonic doprskal... škoda ho, ale aspoň je ten Samsung o třídu výš.
Během týdne pak spolubydlícím odešly ještě 3 monitory - 14" 48 kHz Acer, EIZO F56 a jeden úplný noname (17", 69 kHz).
Ted jsem mel doma IBM P76 a taky ma prohnutou obrazovku (pri koukani z uhlu).
Jaky je nejlepsi repasovany monitor 19" trinitron? V monitorech se vubec nevyznam, ale je pravdou ze 17" IBM P76 vypadal moc dobre.
Diky za info.
Mam v praci P76ku a moc lepsich 17" monitoru (obrazove) jsem nevidel, v trinitronech a 17" spolu s Dell Ultrascan 790 bych osobne rekl, ze je to spicka...
Ted bezim doma na 19" Compaq P900 (profi rada) a taky si neztezuju, Ultraflat Trinitron, ergo 1280x1024@90Hz, velmi slusny, lepsi uz jsou asi jen Ultraflaty od Eiza, ale ty si v 19" furt zachovavaj cenu pres nejakejch 6,7 tisic...
Právě se také poohlížím po repasovaném monitoru a v http://www.aramex.cz/ mají IBM G78 (P76) za 3490 včetně DPH, na http://www.importer.cz/ mají 19 palcový monitor IBM G96 za 2990 bez DPH ale nechat si posílat repas ... :roll:
Myslim ze P76 IBM bude lespis, je to ultraflat, zatimco G96 je myslim akvarko...Citace:
Původně odeslal Miro2
A postou nevim, ten repas bych chtel pred koupi alespon chvilku videt, nehlede na to, ze vsichni dobre zname, jak se prepravni agentury chovaj k balikum a zvlast balikum, ktery vazej 20 a vice kilo... ;D
No podle mě G znamená "akvárko" a P flat, ale že by měli v aramexu oba za stejnou cenu ??? V úterý se tam zajdu kouknout ...
V ceníku to mají takhle:
17"-FLAT-max res:1600 x 1200-typ:IBM G78 Flat-1024x768:115 Hz-max:160 Hz-popis:mod. G78, P76, Ultra plochá FLAT obraz., OSD ovládání, super stav-bezDPH:2 861 Kč-s DPH:3 490 Kč
ja mam s repasy dobrou zkusenost.. pred trictvrte rokem sem koupil od Martyho Eizo F520 a obraz ma super. stalo me to 3,5k. no nekupte to..
ono totiz smejcky AOC CRTcko se neda s timhle srovnat! obraz ostrej jako remen. barvy cisty.. fakt pohoda..