-
Re: Křeslo Andrew od honzanun po 21 měsících: naprosto KO
Citace:
Původně odeslal
Perfect_
Zidle/kresla rozhodne vyzkouset! Nejlepe vic kusu, aby clovek ziskal realnou predstavu, co chce/nechce/vadi/nevadi. Z obrazku a popisu lze ziskat jen znacne mlhavy dojem...
Citace:
Původně odeslal
PetrT
Mně pomalu končí křeslo z Makra, kupované před cca 7mi lety (cca 5000Kč). Nyní (po zkušenosti z práce) pokukuju po
tomto křesle. Opravdu super ;)
Ma tohle "Brutusovo" kreslo neco jako (a-)synchronni mechanismus, tzn. aktivni operadlo, ktere se hybe s uzivatelem? Nebo je uhel sedaku/operadla konstantni?
------------------------------------------------
Takova ta vysoce pohodlna kresla s pevnym operadlem muzou byt na zada docela mor. Zalezi na tom, co clovek dela za praci a jak dlouho prumerne sedi... Ona ta kresla mohou byt treba silene pohodlna, ale par celodennich workaholickych seanci po sobe a muze se to projevit pomerne neprijemne, nehlede na dlouhodoby nenapadny efekt sezeni v jedne poloze. Na dlouhodobou praci doporucuju neco s aktivnim operadlem.
-
Jak to tak čtu, tak mám asi extrémní štěstí. Asi před 6 lety jsem si koupil křeslo v akci v Globusu za 1.600, kovový kříž, umělá kůže (nevím co to je, ale koženka to není a pravá kůže jak psali IMHO taky ne). Protože sem s ním byl maximálně spokojen, za stejnou cenu sem vzal ještě jednou do práce a doteď mi slouží. A to mám 96kg. Letos se mi jen uvolnil v pracovním křesle svar v kloubu, ale to se snadno spravilo. Za tu cenu je to pořád dobrý.
Sedák 50x50 cm je pro mě pořád dobrej argument, protože s mýma nohama se na většinu křesel nevejdu.
Teď jsme vybírali pracovní židle a křesla od jednoho dodavatele, šel jsem až do limitu 20k, ale všechno to byly jen designový blbinky pro liliputy, tak sedím dál na svém svařeném z Globu.
-
Chtěl jsem přecházet na intel,ale asi bude dřiv investice do pořádného křesla ;D Záda jsou důležitější. To bruto vypadá moc hezky.
-
Kankal: to ti bohužel nejsem schopen povědět. Ke křeslu už nemám přístup, ale ty 4 měsíce jsem si užíval ;)
-
Ja mam od honzy taky kreslo kingston, po dvou letech se totalne rozpadlo (praskla bocnice), ale za tu cenu jsem to tak nejak ocekaval, protoze jsem mel tu cest videt kresla za 5000 po 2 letech uzivani a taky to uz bylo na vyhozeni.
Pro pobaveni-takto vypada moje docasna oprava:
-
A já prskal, když jsem po pěti letech musel vyhodit Positano (pohodlná neotočná židle, i když rgonomické požadavky nesplňuje) za 350 z Makra... Ačkoli pokud se podívám např. na ergonomické poučky o poloze horního okraje monitoru vůči očím, asi bych přišel o krční páteř (mám ho výrazně výše a krk i záda děkují), tak leccos beru s rezervou. Potah se prošoupal, ale šel by opravit, narozdíl od hrany sedáku, na níž jsem blbě šlápl při zalévání kytky pod stropem.
Mám ale i starou kolečkovou židli, v roce 1995 stála do tisíce korun, za tu dobu je pouze přečalouněné, kolečka vyměněna za lepší (stará se zadírala a lámala), dotažené šrouby, opravena aretace výškové polohy - po dosednutí se asi 3 cm "zhoupne". A nebýt lehkých škrábanců na kříži a zádech, byla by jako nová. A to je přitom absolutní "obyč".
-
peta 303: podobnou židli jsem dostal někdy počátkem 90. let od rodičů, sloužila ještě před pár rokama u bráchy, než jí definitivně vyhodil, že se na tom fakt nedá sedět, i když s ní nic nebylo.... Hlavní konstrukce bylo poctivý železo a i když plášť byl typicky plastový, vydržela víc než 15 let bez úhony, což je při dnešní kvalitě výrobků pravděpodobně už dost nereálné...
-
doporucuju kreslo z http://www.m1.cz/
mam jedno (za cca 6kkc) a po par letech vypada porad stejne. ergonomie super, materialy taktez
-
Docela mi tu chybí poznámka, že základem pro bezproblémové sezení je "umět sedět" ;D v opačném případě nepomůže ani suprkřeslo za 15k (respektive pomůže, ale není to ono - prostě je potřeba se naučit správně sedět a tak nějak si to hlídat).
Anebo sedět na gymbalónu, to taky člověka naučí mít rovná záda :mweheh:
-
Citace:
Původně odeslal
Sadam.
doporucuju kreslo z
http://www.m1.cz/
mam jedno (za cca 6kkc) a po par letech vypada porad stejne. ergonomie super, materialy taktez
JJ, od nich mam taky zidli, sice za asi 11k, ale byl to darek:)
-
Citace:
Původně odeslal
Doktor-Prase
JJ, od nich mam taky zidli, sice za asi 11k, ale byl to darek:)
Tak jsem zběžně proletěl stránky a zjistil jsem, že křeslo na kterém sedím v kanceláři (a není špatné, ale už jsem žádal o nové,lepší - s krční opěrkou) stojí 7500 CZK :) no to koukám....a já si říkal, že se na tom sedí dobře, na to že to bude probably z nějakého diskontu za 1k :p
-
Pokud mohu poradit, přejděte na nějaký systém aktivního sezení dřív, než začnete mít zdravotní problémy - zdraví máme jen jedno.
Druhým rokem sedím na židli THERAPIA BODY, za verzi s opěrkou hlavy a područkami potaženými pravou kůží, jsem sice dal cca. 17t., ale na levnou šmucku už by mě zpátky nikdo nedostal.
http://www.therapia.cz/
Jak už psal meteor - základem pro bezproblémové sezení je "umět sedět" a já dodávám - šikmovokou židli přenech kokosákům. :p
-
Pánové křesla jsou super, ale sám za sebe jsem z nich stejně v pr... Je jich takové šílené množství, každej navrhuje něco jiného a ve výsledku můžu vyhodit 15-19k za něco, co mi vůbec nesedne. V práci mám polohovatelnou židli snad ve všech možných směrech a stejně je uzamčená v jedné poloze a kroutím se v ní všelijak. Dát balík peněz za něco "podobného" by mě asi jeblo. Mám obavu, že hodinové zkoušení někde v obchodě by mi nestačilo (možnost zapůjčení jsem viděl až u pěkně mastných křesel). Takže za sebe dávám přednost jednoduchému řešení, které si v případě potřeby upravím vložením polštářku (nezlobte se na můj názor, ale jako laik to tak vidím. Mít s podobnejma židlema osobní zkušenosti, mluvím asi jinak).
-
PetrT: naprostý souhlas, zkoušení v obchodě je málo. Když jsem si vybíral židli pro sebe, v žádném obchodě nebylo zapůjčeni možné ani proti plné záloze (včetně M1, a to jsem si tehdy dal na židli limit do 25-30k). Mám dojem, že to bylo možné jen výjimečně u nějakých exotických předražených kusů... Obešel jsem tehdy několik obchodů a vyzkoušel co nejvíce židlí, abych měl alespoň co nejširší srovnání. Některé věci se dají vyloučit hned na místě nebo při krátkém srovnání... To zkoušení má smysl v tom, že každý má trochu jiné tělesné proporce, takže i když někomu určitá židle sedne, jinému vůbec nemusí. Pamatuju si např. na jednu drahou židli se síťovaným opěradlem, která byla po všech stránkách super, akorát mě rám toho opěradla tlačil do ramen tak, že jsem byl nucený ramena zkroutit dopředu, což nebylo příjemné ani krátkodobě. Vzpomínám si taky na návštěvu M1, kde mi prodavač před 3,5+ roky nutil nějakou podle něj nejlepší židli (pravděpodobně čínská kopie něčeho evropského), kterou jsem ovšem vyloučil hned ze dvou důvodů: byla převážně z plastu, který vrzal už v obchodě, a přední část sedáku (také plastová) mě silně tlačila do nohou...
-
Levná sranda to věru není, ale ergonomické pracoviště je pro dlouhodobou práci nevyhnutelné - židlí to samozřejmě nekončí.
Ke kvalitní "aktivní" židli
http://img251.imageshack.us/img251/1...erapiabody.jpg
to chce ještě kvalitní PC stůl a na něm polohovatelný držák LCD monitoru - používám Ergotron:
http://img142.imageshack.us/img142/8316/ergotron.gif
O dalších periferiích jako je kvalitní monitor, klávesnice, myš minimalizující syndrom karpálního tunelu ... není snad třeba psát.
-
Osobně to vidím takhle:
Kvalitní židle je jasná, každý si musí vybrat sám... ta Therapia, která je tu propagována, nemusí být špatná, ale pokud zde někdo uvažuje o její koupi, dojděte si ji vyzkoušet a případně si zkuste zjistit další zkušenosti uživatelů. V M1 ji mají pěkně vychválenou, pěkný marketing ;) Pokud někdo máte nezávislé zkušenosti, zejména srovnání s jinými židlemi, sem s nimi.
Držák monitoru - dokážu si představit pro specifické účely, ale pro většinu lidí imho zcela zbytečné. Monitor mám napevno na stole v jedné poloze, úplně mi stačí stojan dodaný k monitoru a jeho možnosti posouvání nahoru a dolů.
-
Docela dobrá náhodička - dnes v noci mi pod prdelí ruplo 2 roky staré křeslo Paul taky od Honzanuna...
Teda rupla ta železná područka, protože ta z veké míry drží tah opěrky a já jsem se svou váhou tak na limitu nosnosti. :(
Křeslo jsem kupoval za dvojku v akci a myslím, že ty dva roky jsou stejně tak akorát na to, aby se vyměnilo za nové.
S Honzanunovým přístupem jsem byl vždy maximálně spokojený, takže znovu přemýšlím o koupi křesla u něj.
Docela mě zaujal tenhle model - napadá vás něco, co by mohl být kritický problém? http://www.kancelarskakresla.cz/insh...ia-bezova.html
http://www.kancelarskakresla.cz/insh...97031_be_L.jpg
-
Citace:
Původně odeslal
Darth Maul
Docela mě zaujal tenhle model - napadá vás něco, co by mohl být kritický problém?
Je to jeden velký problém - jediná výhoda té židle je, že není z rákosu. :D
Alespoň psychologické minimum o ergonomii sezení:
http://www.m1.cz/1-ergonomie.htm
-
Citace:
Původně odeslal
Kankal
Kvalitní židle je jasná, každý si musí vybrat sám...
souhlas
Citace:
Původně odeslal
Kankal
úplně mi stačí stojan dodaný k monitoru a jeho možnosti posouvání nahoru a dolů.
aspoň tak, jsou i tací, co sedí nad notebookem x hodin ohnutí jak vopice.
-
1 Příloh-a(y)
Citace:
Původně odeslal
DamonCZ
Nikdy jsem žádnými problémy ze sezení u PC netrpěl, a to se mi běžně stává, že u něj ztvrdnu i 16 hodin denně. Vzhledem k tomu, že to takhle provozuju už skoro čtvrt století, je pro mě jediným ergonomickým kriteriem pohodlnost a ekonomickým kriteriem poměr cena/výdrž...
Když jsem od sezení unavený, zvednu se a jdu dělat něco jiného - superhyperfuturistická řešení za 40 klacků mě nechávají v klidu... :mweheh:
Přikládám foto zničeného Paula. :cry:
-
Maul: jestli je to tak, vyzkoušej a odvez, když bude vyhovovat. Výhoda je, že to křeslo můžeš spálit, což u plastových nejde.
Já bohužel patřím mezi lidi, kteří problémy se zády měli, takže potřebuju spíš něco jiného...
Citace:
Původně odeslal
DamonCZ
aspoň tak, jsou i tací, co sedí nad notebookem x hodin ohnutí jak vopice.
Alespoň tak? hehe, ke krčení nad notebookem mám opravdu dosti daleko a věř, že k ergonomickému a zdravému sezení žádný další stojan k monitoru opravdu nepotřebuju ;) ten, co byl monitoru, mi zcela stačí, ale chápu, že "ergonomické" doplňky se asi dobře prodávají
-
Tak já mám smůlu, že v práci se krčím u notebooku na "ne ideální" židli a doma mám bohatě polohovatelný monitor (imho) a pěkné pohodlné křeslo. Do práce si za své ale křeslo kupovat nehodlám :-(
-
Tak mám žluťáka doma - křeslo je nakonec příjemně béžové, látka imituje alcantaru a celkově vypadá dobře a je fajn (za ty peníze)... jen po Paulovi je to trochu nezvyk, ale to se poddá...
-
Hele Maule, skoda zes uz koupil, pocitam ze to co mam v robote by ti vyhovovalo. Ta sesle (tusim) stala kdysi cca 8kKc a ma limit asi 120kg, ale subjektivne musi zvladnout i o dost vic :D.
-
Citace:
Původně odeslal
Jezevec
Hele Maule, skoda zes uz koupil, pocitam ze to co mam v robote by ti vyhovovalo. Ta sesle (tusim) stala kdysi cca 8kKc a ma limit asi 120kg, ale subjektivne musi zvladnout i o dost vic :D.
Máš někde fotku? Křesel není nikdy dost... ;)