Re: poraďte nový CPU + MB
Podla toho testu, celkovy vykon:
DDR2 1066 5-5-5-15: 96,7%
DDR3 1333 7-7-7-20: 96,9%
DDR3 1333 5-5-5-15: 98,9%
Pamatovy radic v OBR-ovom teste chipsete je brzda, takze tie % uvedene vyssie neuvadzam ako argument, len pre zaujimavost.
Na druhej strane test z computerbase.de je velmi obsirny a obsahuje aj realne aplikacie, takty cpu su zhodne, pamatovy radic ramky nebrzdi... Preto som ho postol.
Zaver si moze spravit kazdy sam a samozrejme bez akehokolkvek vnucovania. :)
Ja si tiez nemyslim, ze Marcelus zvolil uplne zle.
To, co som napisal: "mizerny vykon za kopu penazi", suvisi s cenami a dostupnostou DDR2 v tom case. Ak je to vytrhnute z kontextu, tak je to samozrejme hlupost. Dobre DDR2 stali v lete 55€ 2x2GB, dnes stoja shity 2x tolko..
Momentalne su DDR2 death a uz ich nevzkriesi nikto, ani ja sa o to nesnazim. :mweheh:
Ale to nic nezmeni na tom, co si myslim, ze ked uz siel do DDR3, tak mal vyberat medzi vyssie taktovanymi modelmi s ostrym casovanim, pri ktorych by naplno zuzitkoval pamatovy radic v cpu.
Plusom ale je, ze ma AM3 dosku, takze o rok bude zase situacia urcite ina, spickove DDR3 budu za babku a ak sa rozhodne trochu vylepsit masinu, tak s tym nebude mat problem. 64-bit OS 2x4GB... to bude realny prinos jeho AM3.
Tiez prajem vsetko dobre. ;)
jisteze mate pravdu....
jsem zvykly divat se vice dopredu, proto jsem to taky napsal, nesnazim se nikoho srazet. Vpodstate to ani neumim.
Nemecky psane weby jsou mym kolbistem, je to moje druha rec :).
Fakt s vami souhlasim....
Pekny vecer.
1 Příloh-a(y)
Ahoj,
takhle vypadá aktuální výsledek zmiňovaného benchmarku. Podle toho co vidím, tak tedy nic moc...
Procesor jsem zatím nechal nepřetaktovaný, protože mám na něm jen orig. chladič a ten kravál jsem teda nebyl s to vydržet. Ale stejně, když jsem taktování zkoušel, tak nic moc nešlo. Systém dost padal v PRIME95.
Zatím nedělejte závěry ... nasaďte originální verzi x64 OS, Seven by byly nejlepší.
U druhého stroje s AMD 965 BE mě ukazovaly neustále nefunkční 2 jádra.
Po installu orig. verze Win Seven Ultimate je možné vše....
A odemčený násobič se vám bude hodit .... hodně hodit. Na chladiči nešetřete, uštříte si vlastně hlavně nervy...
Nebojte, půjde to...