Za to nemůže Fabsa, to se tu poslední tři dny stává běžně, viděl jsem i jeden pětipříspěvek :roll:Citace:
Původně odeslal Pocket
Printable View
Za to nemůže Fabsa, to se tu poslední tři dny stává běžně, viděl jsem i jeden pětipříspěvek :roll:Citace:
Původně odeslal Pocket
Tak jak si dopad ?? uz je skoro devet, nerikej, ze tam jeste ses :wink: .Citace:
Původně odeslal Darth Maul
Taxem dopadl jak sedláci u Chlumce - moje deska opravená nebyla, prachy mi za ni nedali a jinej kus jsem si nevzal (najednou byl, ačkoliv mi den předtím Vašíček tvrdil, že bude až v pátek).
Tak mi aspoň po hodinovém vyjednávání podepsali, že nesouhlasí s mým návrhem na zrušení kupní smlouvy a já se teď chystám poslat nějaký psaníčko na ČOI...
Rozhodně tam ale končím s nákupama - na výměnu té desky měli měsíc a nehnuli ani prstem a tenhle závěr celé akce beru jako velké varování před jakýmikoliv velkými nákupy do budoucna v téhle organizaci - majitel Vašíček vzal jako věc osobní hrdosti to, že mi za žádnou cenu nevyhoví, takže nevím, proč bych měl já svými nakupy a pozitivním referováním přispívat k jeho bohatnutí... FUCK MONIMA A JEJÍ SPROSTÉ PRAKTIKY!!!
DeeKayovi tímto převelice děkuji za účast na celé akci a za morální podporu a osobní angažovanost, kterou na místě projevoval...
A to je pro ně takový problém to vyreklamovat ? Vždyť jim vrátí prachy, takhle s tebou zbytečně strávili čas, přitom to mohli jednodušše vyměnit...
Nemyslete si, že to je jen v ČR, mě se to ve Francii taky nedávno stalo, stavěl jsem kámošovi PC s Abitem NF7-S. Kupovali jsme to ve dvou obchodech, v jednom desku, v druhém zbytek. Zapojili jsme to, ale nechtělo to nabootovat z CD-ROMky. Dělalo to, jako kdyby to CD bylo špatně vypálený nebo jinak poškozený, prostě to furt zrychlovalo a zpomalovalo. Přitom to bylo na 100% funkční CD. Protože obchod, kde jsme to koupili (tu CD-ROM - vlastně vypalovačku MSI) byl blíž, než jít ke mně domů, tak jsme tam zašli, že to neběhá, jestli by nemohli vyzkoušet, zda je ta vypalovačka funkční. První věc, co ten technik řekl bylo, že nás to bude stát 45 Euro, pokud to je špatně zapojený a jestli s tím souhlasíme. Řekli jsme že jo, protože nejsem zas taková lama, abych zapojil obráceně IDE kabel ;D . Oni to někam odnesli, čekali jsme půl hoďky a prý že ta vypalovačka funguje, ale máme odpálenou desku (kterou jsme koupili v jiném obchodě). Řekl, že nám udělá dárek, že těch 45 Euro počítat nebude. Stejně bych mu je nezaplatil :lol: , protože mi ani neukázal, že to běží.
Tak jsme šli do obchodu, kde nám prodali desku, tam byli naštěstí ochotní, vyzkoušeli to a řekli nám, že jim to s jinou CD-ROM běží, dokonce mi to ukázali, takže jsem jim věřil.
Pak jsme šli do toho prvního obchodu, kde se nejdřív s náma vůbec nechtěli bavit, dokud jsme neřekli, že jim to všechno vrátíme, ať nám daj prachy (podle francouzských zákonů máte právo 14 dní po nákupu na vrácení peněz, nemusíte říkat proč). To se jim moc nechtělo, protože to byly samé věci na objednávku, které by jim nikdo nekoupil (case s oknem, neon apod.). Navíc jsme to všechno kupovali s tím, že to do toho Abitu půjde (původně jí měli objednat oni, ale trvalo by měsíc, než by to přišlo, proto jsme to koupili v jiném obchodě). Tak nám dali místo MSI vypalovačky LG a s tou to funguje bez problémů.
Z mého příspěvku to moc není vidět, ale styl, jak se s náma bavili, když jsme to chtěli reklamovat byl rozhodně jiný, než když jsme to kupovali. Schválně nám nezvedali telefon (zkoušeli jsme jim volat z mobilu a dívat se jim při tom do kanceláře), když jsme přišli podruhé, schválně odešli do druhé místnosti (a nechali nás pěkně dlouho čekat), dělali ze mě vola (prý je několik druhů 40-žilových IDE kabelů, to je pro mně novinka)...
Musím ještě podotknout, že ten obchod, kde jsme kupovali desku a kde vše rychle zařídili byl jen malinký krámek s třemi zaměstnanci, ale ten druhý obchod, kde jsme kupovali zbytek je mezinárodní kolos, obchod typu Autocont.
2 xp.master neda mi to a trochu si rejpnu - je tam cudlik edit :wink: , tak nemusis posilat dalsi prispevek.
Oni za to prachy nedostanou, jim proste dodavatel da novou desku, treba i jinou, i kdyz vetsinou lepsi. Takze z tohodle hlediska to vlastne palti ze svyho, ale neda se nic delat, zakon je zakon. Tohle je obecnej problem vsech "prekupniku" ze musi dat lepsi podminky, nez jejich dodavatel, protoze na ne se vztahujou obcansky zakonik a zakon na ochranu spotrebitele, coz se na dodavatele nevztahuje a jeho pristup je vetsinou taky bud ber za techto podminek, nebo tahni k certu.
2 Maul Neboj, prachy budou, posli mu tam nakou tu kontrolu.
to sou fakt hovada .. proc to sakra delaj .. :roll:Citace:
Původně odeslal Darth Maul
2Mill> ale del funguje porad ne ?
2 maul: ted sem si psal s nekym z monimy a pak jsem se nejak zminil o tobe a vypadlo z nej todle:
Pokud se jedna o reklamaci Abita NF7-S , tak tento zakaznik si desku koupil jako dealer se zivnostenskym listem a za dealerske ceny, tim padem se neda pouzit nic z obcanskeho zakoniku , ale pouze z obchodniho a tam na odstoupeni od kupni smlouvy nemuze byt ani rec. Ze zakaznici nevedi na co maji narok, ale jen vedi co se jim libi a to chteji a jsou velmi casto i vulgarni... coz je problem.
Dle Vaseho prvniho ICQ zrejme i Vas
co ty na to? ???
:lol: i podle obchodniho zakoniku muzes odstoupit od kupni smlovy, pokud druha smluvni strana neplni jiste povinosti dane tou smlouvou. Takze to je kec. Jen se na to nevztahuji ruzne § na ochranu spotrebytele. A pokud jsou ve smlouve vyrazne nevyhodne podminky pro jednu ze stran, tak to je treba jeden z duvodu odstoupeni od smlouvy.Citace:
Původně odeslal Braindead
Navic mezi firmama byva zvykem pozadovat nahradu skody = za ten mesic bych si nechal tvrde zaplatit.
Heh nevim ze bysme pouzili naky vulgarni slovo, naopak sme na ne pouzivali asertivni metodu ;DCitace:
jestli je nekdo VULgarni tak je to majitel Vasicek :lol:
Doporucuju vsem pritomnym tuhle "povedenou" firmu bojkotovat, myslim ze nam to nikomu za tech par usetrenejch penez nestoji...
mno, ten vulgarni sem byl ja ;D sem jim na zacatku naseho rozhovoru napsal par peprnejch slovicek (no, spis trosku vic) :wink:
Patri jim to :lol:Citace:
Obchodní zákoníkCitace:
Část třetí - Obchodní závazkové vztahy
Hlava I - Obecná ustanovení
Díl I - Předmět právní úpravy a její povaha
§ 261
(1) Tato část zákona upravuje závazkové vztahy mezi podnikateli, jestliže při jejich vzniku je zřejmé s přihlédnutím ke všem okolnostem, že se týkají jejich podnikatelské činnosti.
...
(6) Smlouvy mezi osobami uvedenými v odstavcích 1 a 2, které nejsou upraveny v hlavě II této části zákona a jsou upraveny jako smluvní typ v občanském zákoníku, se řídí příslušnými ustanoveními o tomto smluvním typu v občanském zákoníku a obchodním zákoníkem...
A protože Hlava II neřeší otázku průběhu reklamací a oni sami mají v reklamačním řádu zmíněný občanský zákoník bez rozdílu reklamujícího, na reklamace dealeru se tedy občanský zákoník VZTAHUJE!!!
Ať se ten zmrd Vašíček a ostatní debilové z Monimy jdou třeba v y s r a t !!!
Už mě to nebaví, nejraději bych jim to celý polil benzínem a zapálil, ale na tom by zase ten sráč vytřískal prachy na pojišťovně... :?
pekny...mno ted uz zbejva abys jim zatopil pravni cestou dyz uz ne fyzicky ;)
Hlava II - Zvláštní ustanovení o některých obchodních závazkových vztazích
Díl I - Kupní smlouva
Oddíl 2 - Povinnosti prodávajícího
Nároky z vad zboží
§ 436
(1) Je-li dodáním zboží s vadami porušena smlouva podstatným způsobem (§ 345 odst. 2), může kupující:
a) požadovat odstranění vad dodáním náhradního zboží za zboží vadné, dodání chybějícího zboží a požadovat odstranění právních vad,
b) požadovat odstranění vad opravou zboží, jestliže vady jsou opravitelné,
c) požadovat přiměřenou slevu z kupní ceny, nebo
d) odstoupit od smlouvy.
(2) Volba mezi nároky uvedenými v odstavci 1 kupujícímu náleží, jen jestliže ji oznámí prodávajícímu ve včas zaslaném oznámení vad nebo bez zbytečného odkladu po tomto oznámení. Uplatněný nárok nemůže kupující měnit bez souhlasu prodávajícího. Jestliže se však ukáže, že vady zboží jsou neopravitelné nebo že s jejich opravou by byly spojeny nepřiměřené náklady, může kupující požadovat dodání náhradního zboží, požádá-li o to prodávajícího bez zbytečného odkladu poté, kdy mu prodávající oznámil tuto skutečnost. Neodstraní-li prodávající vady zboží v přiměřené dodatečné lhůtě nebo oznámí-li před jejím uplynutím, že vady neodstraní, může kupující odstoupit od smlouvy nebo požadovat přiměřenou slevu z kupní ceny.
Tak tohle já na to - asi se ze mě ještě stane právník... :wink:
No vidis, tak jim tam posli naky ty kontroly, cim vic, tim lip :wink: , nakonec ti stejne asi nezbude, nez se snima soudit, ale bacha, je to S.R.O. , tak az se to polozi, tak znich nic moc nedostanes.
uz jen to ze by se Monima polozila, by byl uspech asi prevysujici naky financni aspekty ;D
jasne, tvrde do nich smejdu, jestli bude potreba s necim pomoct, rad pomuzu :wink:
No tak jsem si to pekne precet, nastesti v takovejch obchodech jejich typu moc nenakupuju, nakupuju za d3 pres kamose ve 100Mega a tsb a atcompu a to mi staci... ale jednou jsem neco shanel a meli to jen v monime, meli to udajne na sklade.... mel jsem objednano pres jeden a pul tydne a nic neprichazelo, tak jsem jim to odtroubil, ze to nechci, nastesti rekli, ze jo.. No kazdo, kdyby nekdy nahodou bych neco potreboval a mela to ta podelana monima, tak verte drzim s vama basu!!!!! A abych vam prispel alespon trosillilinku vetru do plachet, tak mezi mejma it znamejma(prodejci PC a pod, ktery celkove nenakupujou malo!!!) zacinam delat tehle firme "reklamu", ktera jim urco prodej nezvysi ;D , protoze to co oni predvadej to je vrchol!!! takze chlapaku nedej se a nakopej jim ... Pyrous
Moje řeč, takže DM stojim při tobě. Kdyby bylo potřeba splašit nějaké svědky, stačí říct. A doufám, že všichni, co sledují tento článek začnou o Monimě do světa šířit čistou pravdu! ;D
Taky jim dělám reklamu, kudy chodím... no, uvidíme co řekne ČOI.Citace:
Původně odeslal Pool
Třeba se jim ještě budu muset omluvit a zaplatit úložné... :wink:
Hele, to uz to tam mas pres dva mesice koukam, jestli uspejes, chtej po nich nakou nahradu skody - nemel si prachy ani desku. Pokud mas narok na prachy, tak mas urcite narok na urok a ten je v tehle pripadech docela vysokej.
A jak to tak vypada ja budu mesic bez disku tenhle tejden vyprsi mesicni lhua pokud jeste dyl jdu do toho s Maulem oni asi na coi se tim budou spis zabyvat kdyz bude vice lidi :roll:Citace:
Původně odeslal Jezevec