6600GT má přídavnej molex. A pokud to artefaktí i v 2D tak ihmo vadná karta.
Printable View
6600GT má přídavnej molex. A pokud to artefaktí i v 2D tak ihmo vadná karta.
I kdyby nebyl tak to neartefaktí. Karta se pak buďto vůbec nezapne (některé modely), nebo driver vyhodí málo šťávy a karta běží v low-power 3D modu podtaktovaná a podvoltovaná ale funguje. Artefakty z tohodle nedostaneš.
aaaaaa
aaaaaa
Ne, verditkt je ten že je Nvidiáckej HSI můstek nekompatibilní s tim chipsetem, takže kartu bez můstlu. Oala. Mě třeba 6600GT na Vie KT333 ani nepostla.
aaaaaaa
Jak 2 karty? O tom jsi tu nemluvil že máš ty 6600 dvě, pokud maj obě stejnej syndrom tak nekompatibilita, pokud stejnej sindrom na více PC, rád bych znal chipsety.
aaaaaaa
Jo, ale SIS > VIA, kor prehistorická VIA. Co na to mam říct, že jsem ti říkal a%t žádnou grafiku nekupuješ, maximálně GF4 TI. S nativní AGP grafikou by se tohle nestalo. OK, prohlašuji to teda za nekompatibilní. Ještě zkus v biosu vypnout fastwrites, SBA, změnit rychlost AGP na menší, atd. Kdyby to nepomohlo tak jedině sehnat nativní AGP kartu.
aaaaaa
Můžeš mi říci kde jsem to řekl? Já jsem o 6600 nic neříkal, je to ohavná karta s můstkem. Moje jediný slovo padlo o 6800 sérii která má úplně jinej čip, je nativní AGP a funguje na všech chipsetech bez problémů. Quotni mi kde jsem ti doporučoval 6600.
aaaaaaa
Je to zbytečný, pokud seženeš 6800GT/U tak si sice zahraješ Dooma 3 s rezervou v 1600x1200 alůe tíém to hasne. V 80% her by tam ta karta byla výrazně limitovaná i kdyby jsi měl nejlepší CPU co se do tvého socketu dělal, bude to fungovat ale ta karta se bude flákat a spousta her kvůli CPU stejně plynule nepůjde, vyhozený peníze.
aaaaaa
Přehráváni videa na youtube ti nedává CPU to grafiky neakcelerujou. A i GF4TI je pro to zbytečně dobrá karta, jak jsem řekl, životnost socket A desek byla průměrně 2 roky, ta tvoje už má 7 let, víš co to znamená.... nevyplácí se do toho investovat jakékoliv peníze.
aaaaaa
DOC_ZENITH: Ale pochop on už to má doma a potřebuje vybrat jen grafiku, tak se z toho hned nezblázni a nemávej tady životností desek :-) To mu fakt moc nepomůže. Navíc ceny (výkonově adekvátních, do této desky) bazarových AGP grafik jsou už na takové úrovni, že o "cpaní peněz" se nedá moc mluvit, nepůjde jednou dvakrát do hospody a má peníze doma :wink:
Kingofthehill: Hele upřímně, jestli je to "občas na nějaký videjko", tak tam prdni nějaký to TIčko, jestli seženeš, to by mělo stačit... Cenově to stejně vyjde kolik, dvě stovky? :-) Stejně budeš spíš omezen nabídkou a budeš vybírat podle toho, co splašíš... A po téhle zkušenosti nebude od věci domluvit se případně s prodávajícím na vyzkoušení u tebe v PC...
aaaaaa
Na sestavě viz podpis (Duron D1400, 512MB RAM a gf4mx440) mi jedou bez problému ve VLC playeru i hr.hdtv ripy. Přes jiné přehrávače využívající systémové kodeky mi to sice cuká, ale věřím tomu že je to jen tím že tam mám nahraný "nějaký" balíček kodeků a nikterak jsem nezkoumal co by z hlediska co nejnižší zátěže CPU bylo nejvhodnější. Pokud tedy nepotřebuješ přehrávat HDTV ripy, tak bys neměl mít s avi žádné problémy.
Co se týče běžných videí z youtube, semtam mi něco cukne ale není to nic tragického. Videa v HQ jsem nezkoušel.
2 D_a_v_i_d: Jestli jsem to pochopil dobře tak mu zbyla po upgradu gf2mx400, nevidím důvod kupovat nic lepšího pokud tam jeho fotřík nehodlá pařit. Stejně tu zmiňuje že má 1GB DDR400 a chce to rozšířit na 2GB. Imho pokud na tom nehodlá pařit a nebo pouštět nějaký aplikace náročné na pamět, tak je to blbost a nevyplatí se to. Já přešel z 512MB na 1GB a ve widlích a běžných kancl úlohách žádná změna. Na otcově P4 3GHz jsem přešel z 1GB na 2GB a viditelný přínos na chod widlí to nemělo žádný. Co se týče CADu v kterým dělá tak nevím jestli to mělo nějaký dopad či nikoliv.
2 Kingofthehill: Tak si kup tu gf4ti, oproti integráči, gf2mx400 či gf4mx440 to bude výkonostní rozdíl. Super cena to rozhodně není, prostě tyhle staré kousky HW mají mizerný poměr cena/výkon pokud to srovnáš s novějším bazarovým HW. Nikomu se to totiž nevyplatí balit a nosit na poštu za pár kaček.
Přesně tak, stará škola, GF3/4 TI a nebo i FXka 5800 a 5900 řady jdou. Má to použitelný SM1.1 ty hry co dá ten procesor to dá hravě, 2D jádro to má i z dnešního pohledu slušný. Tak 6800 má už horší 16bit rendering a staré hry na ní vypadjí hůře než na těch oldschool kartách. Takhle na Voodoo 3 jsem s Athlonem XP 2800+ dal 720p a yotube taky, nesměl tam bejt rescalling nebo fullscreen ale jinak to šlo. GF2MX by měla mít 2D jádro o dost lepší, jinak HW rescaling flashe má až GF3 tušim. Na GF2 / 4MX to byl občas problém, asi závisí taky od driverů. Jinak takové DVD měl dát už ten starej Celeron.
Youtube a flash celkově se dost zkurvil co jej nedělá macromedia ale adobe. To co můj starej Tualatin před třema rokama dával na youtube levou zadní dnes nepřehraje. Došlo k tak hrozné cílené deoptimlizaci až z toho mrazí. Třeba stránka PCT.. zkoušel jsem na starym Cyrixu M2 - 300mhz. Pod starym IE 5,5 macromedia flash, stránka kupodivu jela bez grafických chyb, vše ok a CPU load 28%.... zkusil jsem pod firefoxem s poslednim dnešnim flashem, stránka vypadala stejně vše fungovalo stejně ale CPU load 100% a scroloval jsem jak když otáčim knihu.
Co se youtube týče, nedávno jsem testoval mininotebook s Viod Nano 1,6ghz (znatelně lepší jak takovej atom, minimálně o 1/3 lepší jak ta K7 kde chceš upgradovat grafiku), a youtube to nedalo, občas docházelo k trhání, vynechávání snímků atd.
Aha já už se v tom trochu ztrácím :-) Já se v tom nějak zamotal a myslel jsem, že do toho teď nemá vůbec žádnou grafiku :-)
Jinak 250 Kč už je taková ta "konečná cena za ještě funkční hardware", Tička se za něco podobnýho prodávaly už rok dva zpátky, jestli se nepletu, čili "super" to není ale dvě kilča už jsou taky houno peníze :-)
Ad Youtube - vedle je Duron 1400, 512 MB RAM a grafika nějaká GF2MX400 nebo něco takovýho (je to comp na office tak je to celkem šumák) a youtube tam IMHO jede celkem v klidu :-)
Já se v tom popravdě taky trochu ztrácím, nechápu proč by jinak o té gf2mx400 vůbec mluvil.
S těma prachama máš pravdu, je to vcelku pakatel. Já podobnejch šrotů, mnohdy ještě horších provozuji pár doma a u příbuzných. Takže prohazuji starý HW z jednoho stroje do druhého pokud to jde, a případně tedy přibalím nějakou bazarovou drobnost k čokoládě když má někdo svátek. Sice mě štvě že to jsou svým způsobem nepříliš dobře investované prachy, ale jelikož oni nejsou ochotni pustit ani kačku a já zase nejsem grant abych ze svýho financoval celou novou platformu, tak to takhle dopadá.
Si taky přidam trošku OT Pc pro rodinu to je hrozně prodělečná činnost ;D
aaaaaa