to ja nevim, ja sem tu redukci ani nikdy nevidel :arrow: vis koho se mas ptat :-)Citace:
Původně odeslal Dawn
Printable View
to ja nevim, ja sem tu redukci ani nikdy nevidel :arrow: vis koho se mas ptat :-)Citace:
Původně odeslal Dawn
asi tak nejak :wink:Citace:
Původně odeslal wong
Ja ji dostal ale da se sehnat na: http://www.sweb.cz/plcomp/ je ted v akci za 999,- ale je plno navodu jak to predelat na desce zaizolovanim sam...Citace:
Dawn: Kde si prosím tě sehnal tu redukci a kolik stála? Mně by se taky šikla...
No to jo ale pod 67 st to nenastavis :roll:Citace:
Warlord:v ASUSProbe si samozrejmne taky muzes menit hodnoty °C pri kterych se psusti varovani....
no ja se v tom nehrabu, radsi ... to byl jen tech. dotaz protoze je to kazdopadne divny mit na CPU 54 - 55 st ale mozna je to spatnou detekci pres tu redukci a nebo jak psal Hooligan tak mu podobna deska ukazuje o 10 st vic nez je. No kazdopadne pc je stabilni bez jakehokoliv problemu. Aspon zatim.. :lol:Citace:
Warlord:2Celebris: neres to, nevrtej se v tom, kdyz to netuhne tak neni co resit ... drz se porekadla: funguje to, tak na to nehrab!
Celebris: Už jsem to taky našel. Ono si stačí na Seznamu nechat vyhledat „PowerLeap“ :idea: . Přesto díky!
tak jsem to vypnul a hned sahnul a asi ty stupne opravdu sedi - ty 1,4 GHz asi opravdu hrejouCitace:
Wong: tak si sahni na chladic jak moc je horkej to je nejlepsi detekce
Jsem odepsal na firmu co dela redukce:
a napsali toto:Citace:
Mam nastaveno v biosu:
FSB Freg. Ratio: 100/100/33
FSB Freg. (MHz): 100/100/33
na redukci mám nastaveno napětí: 1,55 V ale dá se nastavit 1,50 V na procesoru píšou 1,5 V co tam nechat ?
Po půl dne provozu a dělám na PC všechno možný tak mě to ukazuje na CPU 54 - 55 st. a teplotu desky 44 - 45 st
Dival jsem se na napeti:Citace:
Dobrý den, FSB je nastaveno správně. Napětí můžete snížit a tím snížit i zahřívání procesoru. V případě výskytu nestability vraťte napětí na původní hodnotu. Teplota procesoru je v normálu, za hraniční hodnotu se považuje zahřátí nad 70 st.
bios ukazuje: 1,5 V
program Cpu-Z a program Asus PC Probe:: 1,504 V
Na te redukci lze nastavit:
1,30 - 1,40 - 1,45 - 1,50 - 1,55 - 1,60 - 1,65 - 1, 70
Ja mam nastaveno 1,55 V kdyz jsem nastavil 1,50 V ukazovalo to tusim mensi napeti a tak jsem to radsi vratil.
Mam nastavit min tedy 1,50 V zmensit napeti ? Bude tam min nez 1,5 V
Zmensi to teplotu CPU a nevadi to necemu :?:
:!: Pisu to proto ze jsem zatizil cpu programem na vypocet hesel a teplota z mych beznych 54 :o se dostala na 57 st. a zacinam se obavat
A jako 3°C je najakej rozdil nebo co? :arrow: ;DCitace:
Původně odeslal celebris
No mě říkali že mám hodně už i tak 54 stCitace:
Westler: A jako 3°C je najakej rozdil nebo co?
to je v pohode - jak uz nekdo rikal - pokud to nepada nebo netuhne, tak bych se tim nezabyval...Citace:
Původně odeslal celebris
ja uz sem taky zkousel jenom s pasivem V7 a dostal sem se na slusnych 65, pak sem to radsi vypnul :-)
a u souseda kdyz sme zkouseli Titan M5AB na P3-800 tak ten chaldic nejak nedolehal (nevim proc) a teplota byla 90 stupnu :eek:
90 st. to bylo dost ;DCitace:
wong: to je v pohode - jak uz nekdo rikal - pokud to nepada nebo netuhne, tak bych se tim nezabyval...
ja uz sem taky zkousel jenom s pasivem V7 a dostal sem se na slusnych 65, pak sem to radsi vypnul
a u souseda kdyz sme zkouseli Titan M5AB na P3-800 tak ten chaldic nejak nedolehal (nevim proc) a teplota byla 90 stupnu
no beha to stabilne ale radsi jsem jeste upravil chlazeni / zvetsil jsem otvory u pridavneho vetraku a je to daleko tissi a vykonnejsi diky za radu arcanus / jsem zvedav na teplotu.
Pro zajimavost:
kdyz jsem vratil
P3 733 Coppermine tak bez termalni pasty tak: cpu 47 st a deska 34
a s termalni pastou P3 1,4 Tualatin tak: cpu 54 st a deska 44
no jo, ale coppermine ma nejakych 20W a tualatin ma aspon dvakrat vic
24W presne :-)Citace:
Původně odeslal wong
Copak mam rikat ja ? 80W ... :|
A co takova 3,5 GHz P4 s nap. 1,6V ??? 130W :o
len tak medzi nami >> moj cel co mam home ma netaktnue 71 .. takze mam tych 80+ v pohode :)Citace:
Původně odeslal Westler
MadCap
P.S.> teplota 55 full load OC :) box cooler
Vycistil jsem zdroj a vetraky od prachu / zdroj byl malem pred pozarem ;D jak byl ucpanej /a upravil chlazeni: a cpu 52 a deska 42
tedy min o 2 stupne
No mě se to zdá stejně nějak moc, vím že mám něco jiného - 1G@1.4G Tuala, ale stejně tak mám max 42 stupnu cca 3hod pareni Unrealu. Nemám žádný super chlazení, jen obyč box a trochu průvanu v bedně.
Ono to můze taky být tím, když je proc na socketu tak se lépe odvádí teplo. Dříve jsem měl taky toho Powerleapa a měl jsem též o trochu vyšší teplotu než teď - cca 5 stupnu.
Mozna je to tou redukci ale myslis ze by to bylo az o tolik :?:
P3 733 Coppermine me jel bez termalni pasty cpu 47 st a deska 34
Asi to bude tou redukciou,moj 1.4 v solteku s Box chladicom a bez pridavneho vetraku v case ma v Biose teplotu pod 40Citace:
Původně odeslal celebris
to Celebris: Koupil jste si od nas redukci Pl-370/T, takze se citim povinen vam poskytnout par rad:
Dle meho je teplota 54 C v klidu opravdu trochu vice. Ja mam Tualatin 1,1oc na 1,465 Ghz a pri nejvetsi zatezi mam 44 stupnu. Mam redukci Pl-iP3/T, takze zvyseni teploty nebude urcite redukci. Mel bych pro vas nekolik postupu:
1, Klidne snizte napeti na 1,5 V dle navodu k redukci.
2, Sundejte vetrak, PORADNE, ale opatrne vytrete heatspreader /kovovou desticku na vrchu procaku/ hadrikem aby byl uplne cisty, zrovna tak udelejte s kontaktni casti vetraku. Pokud to normalnim hadrem nepujde, namocte ho do redidla, ale opatrne s tim, aby se redidlo nedostalo do kontaktu s jadrem. Az budou obe kontaktni plochy uplne ciste, tak aplikujte nejlepe pastu Arctic Cooling, je uplne bila, mam s ni nejlepsi zkusenosti. Stoji par korun.
3, Zapojte napajeni vetraku nikoliv na redukci, ale pokud kablik dosahne, zapojte jej primo na desku. Jednak budete moct merit otacky vetraku, pokud to deska podporuje, a dale se zvysi trochu otacky vetraku.
Pokud toto vse aplikujete, mela by se teplota IDLE snizit tak na 45 stupnu a mene.
jo tak to muzu potvrdit, stahni si mbm, ten meri asi nejlipCitace:
Původně odeslal Hooligan
A nevadi kdyz zmenim z tech 1,55 V / pri nich tam je presne 1,51 V / na 1,50 V to tam poleze min odhadem 1,4 V
Nevadi to procaku :?: :?: :?: / co to muze zpusobit ? mensi vykon ? /
Jinak ostatni jsem mel udelany / ocisteno, pasta... / takze pokud chci snizit teplotu jedine napetim
Klidne to snizte na 1,5, pokud by byl problem, tak jedine se stabilitou, nikoliv snizenim vykonu. Zkousel jste zapojit vetracek primo na desku? Pokud ani tyto dve veci nepomuzou, tak vam asi opravdu spatne meri deska.
Tak moc se me do toho nechtelo a dnesni stoupajici teplota me donutila..Citace:
Honza Pohan:
Z 1,55 V / ukazoval bios i program 1,501 V /
jsem dal na rovnych 1,50 V ted ukazuje 1,456 V
Jinak vetracek mam primo na desce vsechno monitoruje jak ma..
Tak jsem zvedav podam hlaseni.. :wink:
Na stránce Intelu jsou doporučené teploty pro Celerony Tualatin 45°C. K tomu poznámka: Max recommended fan inlet temperature is measured at 0.3 inches above the center of the fan inlet area (the fan center has a circular hologram). This is an ambient air specification. http://support.intel.com/support/pro...rmal%20Testing
Nejsem angličtinář, ale pokud tomu dobře rozumím, teplota se měří cca 7,5 mm nad ventilátorem. Deska měří teplotu jinde.
Maximální teplota dle výše uvedené specifikace je 67 až 71°C (dle frekvence). A opět je zde poznámka: Max recommended Tcase.
Jedná se o procesory A1 Stepping.
A co se týče mého PC: V době veder jsem měl teplotu idle 46°C a až 50°C při zátěži (27°C v místnosti).
Faktem je,že Leadtek má chladič z obou stran a horní plocha chladiče je mnohem teplejší. Teplo pak sálá přímo na procesor. (Mám zdroj na výšku vedle procáku.) Zároveň víc topí.
Když jsem měl ještě ATI 128 :
27°C v místnosti: idle 43°C; v zátěži 47°C
20°C v místnosti: idle 39-40°C; v zátěži 43-44°
Pro měření teploty používám ASUS Probe. V Biosu mi ukazuje teplotu desky stejnou, ale procesoru o cca 10°C více (idle 53°C). Stejné hodnoty jako ASUS Probe mi ukazuje i Sisoft Sandra 2001, ale třeba Sisoft Sandra 2002 měří teplotu CPU o cca 2°C více! PC chodí stabilně, ale je to záhada.
Asus TUEP2-M, Celeron Tualatin 1,1GHz, 256 Micron PC133 , Leadtek A280 LE 64 MB, zdroj 200W ( interní modem, monitor zvlášť), Sony 200GST, Win98Gold
Tak me v techhle silenych hycech vari proc, jak mam v popise, pri o/c a full-load kolem 50°C a to staci jeste tak +2 stupne a je vymalovano... Kazdopadne pri lidstejsich teplotach okoli, jako treba dnes, kdyz je zatazeno a i sprchlo, tak mam pri tom samym tak cca o 6 az 10°C min a kdyz je v byte klasickejch 22 stupnu, pak ma Tual pouhych 36 - 38°C a to pri stale zatezi (SETI) a pri o/c jaky mam... ;D
...kazdopadne do techhle kritickych teplot venku, by to jeste chtelo vykonnejsi FUNAK nez ten muj TITAN! :lol:
V těhle vedrech mam max. 54 stupňů (průměr 50 - na pozadí běží SETI 24/7 ;D )