No, s tym BIOS-om neviem, ja som mal so svojim problem, a to bola verzia uz 1003. Konkretne islo o chybne bootovanie z CD-ROM (nebotovalo vobec). Opravila to az 1004. Ale teraz slape bez problemov.
Printable View
No, s tym BIOS-om neviem, ja som mal so svojim problem, a to bola verzia uz 1003. Konkretne islo o chybne bootovanie z CD-ROM (nebotovalo vobec). Opravila to az 1004. Ale teraz slape bez problemov.
Tak jsem ji taky koupil. Mel jsem tam bios 1004 hodil jsem tam nejnovejsi 1006 a zmizela me v zakladnim nastaveni moznost Turbo mode coz si myslim, ze je ten PAT takze jsem docela nas... . Jeste jsem nezkousel poradne taktovat, ale kdyz jsem si s tim trosku hral tak to zacalo tuhnout a to tak, ze jsem musel odpojit comp od site.. cili crash free bios moc nezapracoval.. docela jsem z toho byl zklamany. Jedine "svetylko" na konci tunelu pro me je, ze me to delalo uz i na P4PE a vypada to na pameti OCZ se teda moc nevytahl. I kdyz je fakt, ze jinak to chodi pekne akorat me neprijde, ze by to byl tak velky narust vykonu a oc zatim taky nic moc.. i kdyz jak rikam za vsim muzou bejt pameti. Nemate nejakej napad jak 100% vyloucit pameti, jake mate zkusenosti z 1006 revizi biosu a mam pravdu s tim PAT????Citace:
Původně odeslal Ed Reznor
P4C800 mám taky, BIOS 1006 a nastavení PAT tam je - teď ti nepovím kde přesně páč u toho zrovna nesedím, ale je to tam.
Jinak když hodně přetaktuju paměti (že už nezvládají), tak musím taky odpojit od sítě, jinak systém nenajede. Crash-free Bios je ale podle mě o něčem jiném - když se ti nepovede flashnout Bios z jakéhokoli důvodu, pak nabootuješ s CDčka a systém opraví Bios, aniž bys musel jít do servisu.
O/C se mi nezdá špatný - viz popis. S vyšší VCore bych se dostal i výš, ale to nechci pokoušet - bojím se bojím SNDS :) ale někdy to testnu, aspoň budu vědět kam až se dá jít.
Tak uz to drtim taky ;D Musel jsem, ale hodit pameti na 320. Vykon je ted suprovej, ale s tema pametma to nechpu.. podle me je tam fixni nastaveni 400 at s fsb delam co delam a jelikoz mam pameti 400 tak by to snad melo bezet ne? Nechapu proc jsem je musel podtaktovat :?:Citace:
Původně odeslal aTTim
No to je jednoduchý - jelikož jsi zvedl FSB, tak s tím jsi zároveň zvedl i frekvenci paměti.
Pokud tedy přetaktuješ 2.4c na 3.2 GHz, tak de facto zvedneš frekvenci o 33%, tedy i frekvenci pamětí zvedneš o 33%, takže pak chceš po pamětech (při jejich nastavení na 400MHz), aby chodily na 532MHz, což je prostě utopie :)
Takže proto musíš paměti jakoby podtaktovat na 320 MHz (i já to tak mám), ale vzhledem k vyšší FSB ty paměti jedou na 425MHz.
Opravte mě někdo pokud se mýlím.
A co hovorite na MS 865PE Neo2-LS?? Da sa na nej dobre taktovat?
Taktovat sa na nej da ale ci dobre?Na taktovanie sa radsej poobzeraj po doskach od ASUSu,EPOXu,ALBATRONu.
Taky uvazuju o koupi I875/865 a fakt nevim. Dneska jsem precetl snad dvacet recenzi a jsem z toho blbej. Puvodne jsem chtel jit do P4P800, hned po precteni clanku o PAT (ted uz HyperPath) a tak podobne, jenze pak zase v dalsi recenzi bylo pekne popsany, ze je to k nicemu, dokud nemate 3,0GHz P4 (800), protoze PAT funguje "jen" pri FSB:MEM 1:1 a to se s 2,4GHz P4 (800) neda dostat - pocitam, ze se s FSB dostanu minimalne nekam k 250-266 MHz (3000-3200) a to znamena na pametech 500 DDR, coz nehrozi, tak jedine 5:4, ale prave ze tak mi je PAT k nicemu...
Takze ted co s tim? Slysel jsem ze jsou taky dobry EPOXy a GIGABYTY... co myslite?
ABITa asi ne-e. Ma prej hlucnej vetracek na chipsetu...
Jo a jeste cena - tak rekneme do 6000,-
Spatne nevypada tohle
MB Gigabyte GA-8IK1100 - Intel 875P, LAN, 1394 - 5586,-
MB Epox EP-4PCA3+ - Intel 875P, LAN, SATA - 6495,-
MB Epox EP-4PDAI - Intel 865PE, LAN, SATA - 4415,-
MSI asi radsi ne-e a ABITa taky ne-e - ma hlucnej vetrak a je nejpomalejsi z I875 :?
Jeste zbyva:
MB Asus P4P800 - Intel 865PE, GLAN SATA - 4695,-
Ty ceny jsou jen orientacni...
A jde mi hlavne o stabilitu, vykon a taky trochu o/c ... hlavne poradny nastaveni pameti v biosu :-)
Sakra, to si tu povidam porad sam pro sebe? :-(
No, tak ctu dalsi recenze a asi pujdu do ty Gigabytky.
Doufam, ze nebude nejakej problem. Ten asus je fakt peknej, ale nevzbuzuje ve me moc duveru (se znovuzaktivovanym PAT-na ty gigabytce ho budu mit taky, ale originalne :-) ) a epox mi pripada zbytecne drahej...
A co BIOSTAR P4TCA Pro?
No, nevim. Sorry, ale nejak s nim nemam skusenosti. Nejspis pujdu do toho Epoxe a nebo Asuse. S tim asusem fakt nevim. Ja se na to divam takhle: Kdyz intel zakazal PAT na I865 a asus ho zase zaktivoval, tak to muze blbnout, ne? Proc by ho teda intel nenechal povolenej? Vsude pisou, ze se ty chipsety lisi tim, ze ten I865 neprosel testem kvality a proto nema PAT (teda aspon oficialne) a muze dosahovat trochu horsich vysledku ve vysce FSB.
Sakra, to je dilema. Zitra bych ho uz chtel obednat, tak radte lidi :-)
Co je to ten PAT??Citace:
Původně odeslal Westler
Co som pozeral tu po fore, tak vela ludi ma toho asusaP4800,ale maju vela aj od MSI 845PE a pod.MSI.
No, tak du do nej - asus P4P800
rozhodl jsem se po precteni techto clanku:
http://www.digit-life.com/articles2/...p-chipset.html
http://www.digit-life.com/articles2/asus-pat/index.html
malej vytazek co me dostal:
What let the ASUS boards perform so well, and can we say that the Hyper Path is PAT? The answer to the second question is simple: no. Intel is the owner of this trade mark, and the right to use it in the i865PE based boards wasn't granted. But the Hyper Path technology actually realizes the idea of PAT, and makes it even better :). Is it a paradox? On one hand, Intel affirms that the i875P employs fast silicon, i.e. special plates with an higher signal speed are selected (or even chips from each plate are selected - it's quite affordable given the release price of the i875P). It thus allows altering the latency.
In this case i865 chips may look like cullage, but remember about the Intel's quality and test standards. To ensure flawless operation of its products on the mass production market, the operational limits of all company's products are made stricter. There are a lot of examples: from operation of Tualatin based CPUs on i440BX based mainboards with improper voltage values to i845xE based boards with the official support of processors with FSB 800 MHz (which wasn't officially declared for the chipset).
If the guys at ASUS managed to get into configuration of the chipset's parameters, they didn't just accelerated the memory by two clock cycles (according to the official data on PAT). The theory excellently matches the data about approximately equal performance of the P4C800 Deluxe (i875P) and P4P800 Deluxe (i865PE): if it's possible to increase the speed, it should be done on both almost identical chips. The situation is not risky: in contrast to the PAT technology which goes on as the system starts in the FSB800/DDR400 mode or doesn't work at all, the ASUS's acceleration mode is set in BIOS: the menu item is called either Memory Acceleration Mode or Performance Acceleration Mode (it depends on the BIOS version and the board). So, if the system doesn't start when this option is enabled, you have no choice but disable it. It also refers to the memory timings.
No a jeste taky to, ze kdyby v P4P800 byla chyba, tak by ji oficialne INTEL nedoporucoval jako nejlepsi, ne? ;D
Velmi zajimavy cteni :)
Daleko zajimavejsi je si procist forum na overclockers.com
Je tam celkem dost nazoru ohledne desek s I876/I865. Kdyzbych to mel shrnout, tak jasne tam prevazujou 2 - Abit a Asus. Defakto se tam vsichni hadaji ktera je lepsi. Abit ma vic priznivcu, ale taky je tam dost spatnych zkusenosti-problemy s pametma, teplotama atd. Asus miva problemy s napetim (kolisani Vcore) a taky s R9700, ale pry jen jejich drivejsi revize...
No asi si to radsi necham ulezet.
Tak zatim :-)