Re: Reproduktory k PC (2.0 alebo 2.1)
To je, jak říká můj kolega, těžké, buď chceš věc levnou nebo takovou, která funguje... :)
Popřemýšlej, nejlépe, pokud by sis je mohl poslechnout a rozhodni se. Však si je nekupuješ jen na rok a peníze, které dáš teď navíc, jsi schopen probendit i za podstatně zanedbatelnější věci, ne?
Citace:
Původně odeslal
Paolo
To je, jak říká můj kolega, těžké, buď chceš věc levnou nebo takovou, která funguje... :)
Popřemýšlej, nejlépe, pokud by sis je mohl poslechnout a rozhodni se. Však si je nekupuješ jen na rok a peníze, které dáš teď navíc, jsi schopen probendit i za podstatně zanedbatelnější věci, ne?
Vsetko sedi a keby som kupoval pre seba tak by to bolo aj aplikovatelne ale je to pre synovca, ktoremu to platia rodicia takze presvedcit ich aby kupili repraky k PC je samo o sebe uspech.
Mohuli se do toho také vložit. Tak přesně ty Logitechy jsem měl půjčené několik měsíců. A prostě mi tam chyběli "střední" basy - hralo to jenom ty dunivé hluboké basy. A to i když jsem stáhnul basy, tak mi tam prostě něco chybělo. jako by sub hrál jenom do x Hz a ty malý satelity až od y (k)Hz. Raději bych zvuk ořezal na krajích než uprostřed. proto doporučuji 2.0 s vyrovnaným výstupem.
Takze tieto 2 modely sa dostali (aj kvoli cene) do uzsieho vyberu:
Genius SP-HF850X - 26 EUR
Genius SP-HF1200A - 28 EUR
Daso (alebo aj ostatni ak viete), ovladanie hlasitosti na SP-HF850X funguje aj pre sluchadla a repraky sa pri zapojeni sluchadiel vypnu?
Anduril:
Citace:
Genius ma ovladana sluchatka. Nefunguji myslim korekce, ale volume ano.
Plati to vseobecne, cize to maju aj vyssie uvedene 2 modely + vypu sa pri zapojeni sluchadiel repraky?
==
Inak tym SP-HF850X nahrava ten extra vstup. Inak sa mi zdaju takmer totozne, rozdiel vo vykone sa mi zda pre bezne nie extra hlasne pocuvanie nepodstatny. Mozno keby som mal oboje repraky vedla seba tak by som (ne)poznal rozdiel.
Pred 2 tyzdnami som riesil otazku reprakov. Kamarat ktory vlastni studio mi poradil tieto
http://www.euronakup.sk/?Mode=Sti&StiId=23575
Som s nimi velmi spokojny, nielenze su skvele na party, kde sa mozu kamosi strapnit ak im pripojis mikraky, ale hraju bohovsky a k tomu aj vyzeraju skvelo, mam nabytok podobnej farby ako su tie repraky, takze super zapadli. Pocuvam Hiphop a pre mna su proste perfektne. Myslim si ze aj cenovo su uplne luxusne, hlavne ked uvidis aky velky subak ti k tomu dojde. repraky su sice mensie, ale hraju super.
Dakujem za tip. Repraky vyzeraju zaujimavo ale nie su podla mna prilis vhodne na bezne pouzivanie PC konkretne pre synovca, ktoremu to beriem (hry, semtam mp3, internet radio, ...).
To ovladanie na subw. vyzera dost nepohodlne, kedze by bol niekde zasity pod stolom., zrejme pri stene hlbsie.
Ale inak verim, ze su super, hlavne na karaoke party :-)
Tady jsem popsal zkušenosti s Genius SP-HF2000A, mám je a spokojenost.
Jinak samozřejmě fyzika je fyzika, ale na daný rozměry to hraje celkem obstojně. (k DK mám 30litrové regály a krmím to receiverem Yamaha, takže taky mám porovnání s lepším...)
Dik za tip. Zdaju sa mi podobne tym 1200A len su vykonnejsie a zrejme zlahka vseobecne lepsie (to nie je ohrnutie nosom, len moj kladny postreh).
Synovec chcel povodne tie Logitechy X-230 ale ked videl lacnejsiu alternativu tak po nej siahol, ze bude urcite happy.
Suhrn cien za ake som to na rychlo nasiel:
SP-HF850X - 26 EUR
SP-HF1200A - 28 EUR
SP-HF2000A - 39 EUR
Navyse ked porovnam rozmery:
Logitech X230: 6.4 x 7.6 x 20.3 cm
Genius SP-HF2.0 850X: 13.0 x 16.0 x 23.0 cm
Genius SP-HF2.0 1200A: 11.2 x 14.9 x 30.0 cm
Genius SP-HF2.0 2000A: 16.3 x 18.0 x 30.5 cm
tak 2000A zacinaju byt dost vacsie oproti povodnemu zameru (ide mi hlavne o miesto co zaberu na stole, vyska nie je az taka kriticka). Je mi jasne, ze mrnave bednicky budu hrat horsie, o to nejde. Ide o kompromis stol/bubaky/nie uplny shit/...
Jako na stůl k PC jsou ty 2000A fakt velký, když jsem je vybalil, tak jsem byl trochu překvapenej :-) Večer můžu udělat foto, jak to vypadá v praxi na stole s 22" monitorem...
Citace:
Původně odeslal
Marty
Jako na stůl k PC jsou ty 2000A fakt velký, když jsem je vybalil, tak jsem byl trochu překvapenej :-) Večer můžu udělat foto, jak to vypadá v praxi na stole s 22" monitorem...
Za foto budem vdacny. LCD 22" pojde v konecnom dosledku k tomu PC takze to bude dobre vidiet.
A ako pri nich funguje vstup na sluchadla? Vypnu sa repraky pri zapojeni sluchadiel? Da sa ovladat hlasitost sluchadiel cez ovladac na repraku?
tady jsou geniusy SP HF 1250x (33,5 cm výška), vedle je 1,5l petka, a 19" wide LCD
http://img197.imageshack.us/img197/2...ge00067.th.jpg
Dik za foto a podrobny popis vedlajsich telies. Vyzeraju stabilne polozene. Len neviem ci sa zdaju tie reproduktory velke alebo ten monitor maly :-)
Tak tady moje foto, přihodil jsem tam taky pro srovnání 1.5l petku.
SP-HF2000A + 22" wide LCD.
http://stuff.myslenka.net/CRW_5858.jpg
Dik. Nazorna ukazka je lepsia ako rozmery v cm.
Ta 1.5l flaska by sa mohla stat standardom v testoch reproduktorov:-)
Takze finalne sme sa so synovcom rozhodli pre Genius SP-HF1200A ale akurat neboli dostupne a potreboval som to uzavriet tak som zobral Genius SP-HF850X, ktory ma prakticky navyse jeden vstup, ktory asi vyuzijem.
Este raz diky za rady, vdaka nich som si vybral. Dam vediet ako hraju.
Genius SP-HF850X - prve postrehy (aj posledne lebo som ich uz odlozil a pojdu synovcovi)
- reproduktory po zapnuti silno puknu (ocakavane, nie je existencny problem), pri vypnuti puknu slabo
- modra LED svieti ako besna aj cez den, v noci to bude brutal
- mp3 hraju subjektivne dobre, su tam aj basy, rozoznat pesnicku aj ked hraju ticho
- zvuk v hre Crysis sa mi zda subjektivne prijemny a pekne sedel ku hre
- po zapojeni sluchadiel sa zvuk z reproduktorov vypne, hlasitost sluchadiel je ovladatelna
- zapojil som do extra vstupu (female jack) ipod shuffle a bol som spokojny
- balenie obsahuje kratky (asi 10 cm) jack-jack (male) kablik na pripojenie napr. spominaneho ipod shuffle, nic horibilne ale potesi a rovno som ho vyuzil
Zaver mam taky, ze su to prijatelne reproduktory za rozumnu cenu ale neviem to porovnat ku ziadnym sucasnym. Z mojich Creative Labs (Cambridge Soundworks) FPS 2000 Digital (4.1) mam lepsi pocit ale zas tie boli vo svojej dobe (vela rokov dozadu) asi tak 8-krat drahsie ako tieto Geniusy teraz a okrem toho asi tazko porovnavat 2.0 zo 4.1 kde su ine basy apod.
ace:
Jj, ta ledka je hodně ostrá. Vyřešil jsem to stříbrnou samolepkou. Mám, pocit, že tahle modrá ledka je teď na všech uvedených typech repro od Geniusu. Jinak se zdá, že tvoje závěry jsou podobné jako moje viz výše.
Já tam mám tu ledku stejnou, přelepil jsem to černou nálepkou.
Tak tak, inak synovec na tu LED-ku povedal, ze je celkom super takze Genius mozno tymto mieri na takychto zakaznikov. Kazdemu sa paci nieco ine.
Este raz diky za pomoc.
Taky zvažuji náhradu targa reproduktorků: http://www.aukro.cz/item627828706_fu...pk41q_2_1.html jinde jsem je nenašel, dá se uvažovat o něčem trochu kvalitnim do 1000 kč ??? třeba tyto: http://www.alza.cz/reproduktory-geni...6-w-d94828.htm EDIT: to neprodavam ja:p
Citace:
Původně odeslal
JERROME
Promiň, ale proč jsi prodával tady tyto? Myslíš, že například ty odkazované geniusy budou hrát něják znatelně líp? Já se bojím, že ne. Neznám ty Targa repro, ale připadá mi, že si takovým upgradem kromě designu niják nepomůžeš.
Toť teda můj názor, ale rád si ho nechám vyvrátit :)
jojo genius ledky su vecne
ja som ju prelepil papierovou paskou.
potom som ju 5 minut zafarboval modrou fixkou na cd
a potom 5 minut ciernou
teraz to nadherne funguje, ked su vypnute tak tma, ked su zapnute tak je to decentna modra. a ani mi nespali sietnicu ked sa do nej pozriem :)
Zdravím,
otevřu ještě tento thread.
Po stěhování do podkroví se mi nechce tahat kabely od zadních satelitů mých starých Creativů (5.1 Creative 5300) a hledám nějakou 2.0 či 2.1 náhradu. Nejsem žádný audiofil, bude to na občasný poslech hudby, film či TV, popřípadě co bych byl rád, aby měly dva vstupy - plánuji do budoucna připojení LCD TV. Pomrkával jsem po výče zmíněných geniusech, líbí se mi Genius SP-HF 1800A - http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=67974 - zdá se, že mají dva vstupy. Nějaké tipy a doporučení, co se podobných typů repro týče? Cena řekněme tak do 2000Kč.