edit
Printable View
edit
Foťák pre deti už existuje. Keď sa dobre pamätám, tak mal rozlíšenie cca. ako slabší mobil, vyzeral to ako Lego Duplo a mal internú pamäť a podľa veľksoti pravdepodobne aj dostatočnú veľkosť pamäte. Nemal displej, len hľadáčik.
Inak ja osobne by som preferoval foťák, ktorý by mal napr. kvalitné a elegantné púzdro a dali by sa v ňom meniť črevá. Jednoducho keď budem chcieť nové črevá, nebudem musieť meniť celý foťák. A spôsob ktorý, by sa to predávalo bol ten, že si predplatím nejakú sumu na X rokov a vždu dostanem aktuálne najvýkonnejší model. Každý si bude môcť vybrať že koľko do toho chce investovať a kto dopredu zainvestuje viac, bude mať stále najlepší model, ten si zaplatí za strednú triedu bude dotávať vźdy napr. aktuálne druhý najlepší model, atď. Toto vlasnte ani nie je o technike, toto je obchodný model...
edit
Ja bych uvital fotak (zrcadlovku) s univerzalnim bajonetem - moznost pouzit jakekoliv sklo
No když jsme u toho, já bych uvítal zrcadlovku s 24*36mm čipem a možností namontovat i skla z dálkoměrů:) A integrovaným T/S:) A hledáček by měl 100% pokrytí, zvětšení 1x a dostatečný eye-point:) A ostření kamkoliv v obraze pohledem oka, avšak funkční a ne jak u starých EOSů:) A integrovanou wifi na přenos snímků:) Hmm.. uvidíme co budoucnot donese:-D
Toto taky strasne moc chci ... aspon si pohledem oka vybirat ostrici bod. Mam pocit ze pokud nemam na 400D zvoleny stredovy bod tak je to spis random ... a porad pouzivat manualni volbu je pomale.
A nebo aby hledacku bylo vic videt jeslti jsem dobre zaostreny (alespon nejakym okazatelem kam se ostri (zamerovaci kriz napr.)
a aby to umelo nahravat video a ja pritom mohl pouzivat DSLR objektivy (napriklad videokamera canon s bajonetem na objektivy canon s USM)
atd ;-)
edit