Re: NOKIA N97 - nový král mobilů?
V sobotu jsem si s ní asi pět minut hrál v obchodě, takže jsou následující zkušenosi jsou velmi plitké, ale nějakou hodnotu snad mají.
Na můj vkus je to dost velká kráva (těžká ani moc ne), v kapse bych to nosit nechtěl.
Uživatelské rozhraní mi přišlo v pohodě a velmi rychlé. Uživatelé Windows Mobile prominou, ale imho mnohem lepší než u WM (včetně TouchFlo jakékoliv generace). Trochu problém jsem s prohlížečem, rychlost scrollingu určitě není taková, jak bych si přál a tady je asi Nokii právem vytýkáno, že procesor měl být rychlejší. Dost to u mě snižuje přínos dotykového displeje.
Klávesnice je zlo, opravdu se na ní moc dobře nepíše, jednou rukou to nejde snad vůbec, tlačítek je málo a jsou mezi nimi nesmyslné rozestupy.
Kdybych měl rád dotykové ovládání, tak bych o ní snad i uvažoval, ale totálně to není můj šálek čaje. Z mého pohledu je to dobrý operační systém na hardwaru, který měl být lepší.
Měl jsi v ruce E75? Dokázal bys porovnat obě ty QWERTY klávesky?
E75 mi celkem vyhovuje a do N97 bych šel hlavně kvůli většímu dospleji...
Měl a klávesnice na E75 mi připadla zásadně lepší. Ale bude nejlepší když se stavíš třeba na Flóře a vyzkoušíš to sám.
Citace:
Původně odeslal
frelichl
Měl a klávesnice na E75 mi připadla zásadně lepší. Ale bude nejlepší když se stavíš třeba na Flóře a vyzkoušíš to sám.
Jasně, mám to v plánu... jen mě zajímal názor jiných... ;)
Citace:
Původně odeslal
Darth Maul
Jasně, mám to v plánu... jen mě zajímal názor jiných... ;)
Rovnez potvrzuji - E75 ma podle mne klavesnici podstatne lepsi, nez 97.
Osobne nechapu, proc se u Nokie nedrzej u jejich hi-tech telefonu osvedcenych a vyzkousenych veci a v ramci designu ci odlisnosti vymysleji obcas funkcne vyborny pristroj, nicmene ergonomicky skoro nepouzitelny viz treba N82 - jejiz klavesnice je uplne nesmyslne opatrena minitlacitky hranatych a ostrych tvaru, ktere jsou jak struhadlo a stejne se nich i pise a vzpomnel bych si i na dalsi "ulety" od ergonomie, ktere (alespon pro mne) silne pokazily dojem z jinak technicky slusne zvladnute veci.
To same se bohuzel da rict o N97 z hlediska klavesnice - uplnej prusvih to sice bohudik neni, ale treba prave na E75 se mi pise o hodne a hodne lepe.
Ceny jsou už v některých obchodech příznivější: http://mobilni-telefony.heureka.cz/nokia-n97/
Otázka je, ve kterých obchodech má opravdu smysl nakupovat vzhledem k záruce, servisu, původu zboží atd.
Citace:
Původně odeslal
tiktak
Rovnez potvrzuji - E75 ma podle mne klavesnici podstatne lepsi, nez 97.
Osobne nechapu, proc se u Nokie nedrzej u jejich hi-tech telefonu osvedcenych a vyzkousenych veci a v ramci designu ci odlisnosti vymysleji obcas funkcne vyborny pristroj, nicmene ergonomicky skoro nepouzitelny viz treba N82 - jejiz klavesnice je uplne nesmyslne opatrena minitlacitky hranatych a ostrych tvaru, ktere jsou jak struhadlo a stejne se nich i pise a vzpomnel bych si i na dalsi "ulety" od ergonomie, ktere (alespon pro mne) silne pokazily dojem z jinak technicky slusne zvladnute veci.
To same se bohuzel da rict o N97 z hlediska klavesnice - uplnej prusvih to sice bohudik neni, ale treba prave na E75 se mi pise o hodne a hodne lepe.
Souhlas, vahal jsem mezi HTC Touch Pro 2 a N97, po tom co jsem si vyzkousel klavesnice, tak to bylo vyresene a vzal jsem HTC.
Citace:
Původně odeslal
Krimi 2000
Souhlas, vahal jsem mezi HTC Touch Pro 2 a N97, po tom co jsem si vyzkousel klavesnice, tak to bylo vyresene a vzal jsem HTC.
Noo, tak pomalu to vypadá, že zůstanu u vyhovující E75... :rolleyes:
Citace:
Původně odeslal
Darth Maul
Noo, tak pomalu to vypadá, že zůstanu u vyhovující E75... :rolleyes:
A co nová Nokia N900 s Linuxem, ta vypadá IMHO velice solidně...
n900 nevypadá špatně.
Co se týče N97, byl jsem si jí osahat na Flóře a subjektivně mi po několika minutách hraní hw klávesnice nepřijde tak špatná (dokonce mi docela vyhovala) a ani dotykový displej mi nepřišel tak tragický jako některým recenzenzentům, odezva systému mi přišla také ok... ale možná je to tím, že nemám přímé srovnání s jiným podobným současným telefonem... Zatím nicméně stále váhám, moje E65 už má pár let za sebou a její titěrný displej je na spoustu věcí docela nevhodný.