no chladic mam normalni vetrak od intelu dodanej
Printable View
no chladic mam normalni vetrak od intelu dodanej
aha tak se omlouvam za rozruch a za spam :-( .....ja vul mel zapnuty ten priem 95 ....ale neuvedomil jsem si ze je spustenej (nejak se v nem vubec nevyznam jestli jede ten test nebo ne ......) .......
No ale pres to mam par dotazu
1. Co je pls AUX (protoez ma 125 stupnu)
2. nevite kolik stupnu ej bezpecny pro muje CPU ? (ted mam v klidu s prohlizecem + ICQ mam 61 stupnu pro CPU , 52-53 rpo oba core, 38-40 pro system a 54 pro HD0)
3. proc mi ot u vseho ukazuje znak ohne (pak me to jen zybtecne vyhecuje) jen u HD0 zaskrtnuto
4. jak pracovat s prime (treba s tim co jsi mi poslal ty :-D ) .....
5. mam napeti na auto ....mam ho dat na to jak jsi rikal 1.365?
:rolleyes: uf..pokus se to zkracovat pokud možno do co nejnižšího počtu příspěvkú,zdejší osazenstvo nevidí rádo příspěvky tipu aaaaaa...pls help a už vubec ne v 3 příspěvcích za sebou.
V biosu máš položku týkající se rychlosti ventilátoru CPU,v ní jsou tuším alespoň 3 možnosti nastavení,střední je tuším optimal,při ní je to v klidu tiché a při zátěži to naopak razantně zvedne otáčky a mělo by to řešit tvuj problém ačkoliv ty teploty nebyly až tak strašné.Navíc si myslím že při tomhle OC a bez zvýšení napětí ty teploty budou jen o trochu vyšší než při defaultu.
ok .....ja se opravdu moc omlouvam ....... do tohohle "delam" poprve ........
(skoda ze tu nejdou mazat prispevky - (skoro jako v zivote))
no tak jsem spustil prime...hodilo to test automaticky, ale zda se mi ze to aztezuje jen jedno jadro .......... nevite jeslti to staci? ....a pak jeste teda ty otazky predtim pls :-)
aux má byt snad teplota zdroja, nicméně senzor na tom není napíchnutej, tak to háže kraviny
"bezpečny". tj relativní. throtlovat to začíná až okolo 80°C.
nastavení speedfanu. "optimální teplota, maximální teplota". na ikonky kašli ;)
snad teda nekecám :)
takze predbezne + dotazy
ten Prime 95 uz mi bezi asi 2-3 hodky. ...... teplota CPU byla kolem 80-81 stupnu .....kdyz sem spustil ejste nekolik programu tak 83 stupnu ... (Core 1 a dva byli kolem 70 stupnich (zas jen prime 95 bez dodatecnych programu (+ICQ a mozzila)) ...jinak HD0 byl do 50 a system do 45 (presny cisla si nepamatuji .......... kdyz mam ted zkrin otevrenou tak stupne jsou CPU 74 , Core 1 a 2 64-65 , HD0 78 a System 41 ..........
Takze par dalsich dotazu :-) : 1. je to znasny rozdil kdyz je skrin otevrena a kdyz ne ? (jestli bych radsi nemel mit skrin otevrenou ( otevrena jen jenda strana skrine) .......... zas kdyby jo tak se do toho vice prasi..... nvm....
pak jestli to je celkem hodne stupnu (pri zatezi az 81) ....... jestli by to nechtelo snizi/ pripadne jak ......
a to je vlasne i cast me dalsi otazky ... jestli to ten vetrak tahne dobre nebo by chtelo vymenit. ........
PS : moje zaverecna otazka ais je jestli tedy myslite ze to muzu taktovat dal az an tech 3.2 .... se stejnym vetrakem atd . :-) ......ale sam si jeste nejsem jistej jestli tak daleko pujdu :-)
Soulhasim s Jejklíčem že Speedfan ukazuje kraviny,dál myslím že jestly ty teploty co udáváš jsou z core tempu tak jsou sice vysoké ale nic co by CPU nesnesl,s dalším taktováním bych počkal na lepší chladič pro CPU,je dost pravděpodobné že budeš potřebovat zvýšit napětí pro CPU a to samo o sobě znaméná jeho větší zahřívání.
K té otevřené skříni asi takto:já mám skříň stále otevřenou a prach uvnitř čistím tak cca 1x měsíčně jemným štětečkem a je to ok.Výhoda je v tom že muj nejrychlejší větrák má 750rpm(CPU) a v klidu má cpu 31/35° s uzavřenou skříní přes sebelepší ventilaci se nedostanu pod 37/41°
tak jo ....pretaktovano na 2.66 .... ten Prime 95 mi bezel asi 5 hodin ...snad to staci.. (dystak zkusim zitra)
Ted se chci jen zeptat: kdyz budu chtit dat tenhle procesor na 3.2GHz (teda z 333 na 400) bude mi stacit tento vetrak : http://www.alfacomp.cz/php/product.p...4007N0CD000E0D ?
Ja si nejsem uplne jist ...moje deska je P5B ale zadny nic navic...a vsude sem videl treba P5B-M atd. ..... ale myslim ze by to melo mit stejny socket 775...nevite pls?
napeti teda 1.36 (mozna i min) ale co s tou ramkou? .....mam ji nechat na auto nebo uz radsi dat manualne ? ... (to taky nevim an koli kale u desky se max. pise 800..... i kdyz v nabidce mam i 867 (neob tak neja) a neco pres 1000)
PS: hlavne jsem chtel rict, ze procesor ma v klidu 62-63 stupnu (zvlastne jadra cca 53 ) ....zda jse mi to moc...ale snad to bude ok
Uplně s přehledem postačí i tento http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=33866
v klidu 62° ? to je celkem dost,pokud to jde nech otevřenou skříň,to napětí ber informativně,nikdo nemuže zaručit že to poběži i tebe ačkoliv by asi mělo,pokud budeš chtít nastavit těch 400MHz FSB,pak Ramku nastav manuálně na 800MHz
ber pouze aktualni teplotu jader, nejlepe z posledniho CoreTemp...
"Teplota procesoru" - Buh vi kde a jak to ten program cte...
oki ...a ten Artic freeez 7 pro to uchadi i kdyz pretaktuju na 3.2?
ahoj tak jsem znova tady s dotazy :-)
Takez uz mam novou grafiku (ATI Radeon HD 4850 ) + novy zdroj 425W+ dva vetraky do skrine atd. .....pribude jeste 2 GB ramky.....
a tedk dotazum....pres ten prime 95 (bezi cca hodinu) mi to pise ez jednotliva jadra jsou tak 59-62 stupnu (kolisa to) a CPU je 70-72 ........
Mam na tom ten artic freeze 7 ...takez se chci zeptat zda muzu jit na tech 3.2 ...a jeslti nevite o kolik stupnu cca se to zvysi
tak jsem to zkusil..a mam problem... to FSB v biosu jsem dal na 400... DDR2 jsem z auta dal na 800...a Volty na 1.25 myslim (zas z auta)...a uz jsem to nerozchodil...dal jsem save and exit... a vypadalo to jako restart.... pak vse zacalo behat...ale daleko tisseji...jako by vetraky chladili min...a nic nenabehlo..ani Windousy ani bios.... (ted (ja kterej jsem v tomhle lama a strasnej nervak) jsem zacinal propadat panice)... po par minutach kdyz to porad nenabihalo jsem natvrdo vypl zdroj (restart ani vypinani kompu nepomohlo).....pak jsem to zas zapl a slo to..... nejdriv to napsalo ze OC se nezdarilo... a po zmacknuti F1 jsem se dostal zas do Biosu kde jsem to nastavil zpet ....
muj osobni nazor je ez jsem dal do procesoru moc malo Voltu....ale jinak nevim... pls poradte jak to vyresi
Mužeš zkusit 1,36-1,38V (CPU)....mojí E6400 jsem také provozoval na 3,2GHz a pokud si to pamatuju správně tak právě v rozmezí této voltáže.
a muzu se zeptat jaky is mel teploty?.....ja mam ted v zatezi 62-64 stupnu ... v klidu 52-54 (na max otacky bych mel v klidu 46-49 ale to strasne rve) ...... nechtel bych aby se to nejak moc menilo...uz takhle se mi to zda dost :-(
Mylim že v zátěži mi to nelezlo přes 70° ale už nevim jistě,snaž se to držet do nějak do 70° a vše by mělo být OK ale mě muj současný CPU na 4GHz s mým chladičem jde nad 70° a nic se neděje,je to stabilní;)
oki tak to jsi me uklidnil :-) ..... takze tech 62-64 v zatezi je zatim ok (teda v zatezy ten vetrak dela strasny kraval) ....... no zkusim po Vanocich znova na taktovat.... jen doufam ze to bylo jen tim napetim ze to neslo..... a snad to pujde
No nejsem si jist že ty teploty jsou uplně v poho,tak jak to používáš teď ... dejme tomu ale když zvedneš napětí a navíc i dost razantně přetaktuješ tak teploty pujdou o dost nahoru,myslím že to neuchladíš.
ok takze taktovani dal asi nedoporucujes ...no aj to tak vydim podobne....vys bych s teplotama nerad sel...jen me zklamal ten freez no .......toploty stejne jako s chladicem predtim (jsem ho kupoval hlavne kvuli dalsimu pretaktu)...... ejdina vyhoda je ze je tssi...i dkyz kdyz to zatizim Primem 95 tak to rve mozna i vic ........
PS: (o neco tedy asi horsi - jelikoz mam lepsi cirkulaci vzduchu v bedne)
Rozhodně máš špatnou cirkulaci,ten výsledek je dost špatný,když jsem ho ještě měl a pak jsem kupoval freezra Xtreme tak vím že jsem teplotu v idle měl do 35° a při zátěži to nešlo nad 70° ...Xtreme byl skoro horší než tenhle malý.
to je divne.... kdyz otevru skrin, tak mi klesnou teploty tak o 2-3 stupne...coz zas tka moc neni ....takez bych rekl ze cirkulaci mam dobre..... vetrak mam nasazeny taky dobre..... nemuze to byt necim jinym
Ps: myslite ze mam zkusit ten vetrak vyndat a zas nasadit? (ale aby se tim ta pasta nejak nepotento- a pak na sebe nedolihalo)
Jakou jsi použil teplovodivou pastu?jsi si jistý že jsi chladič řádně připevnil k desce?je možné že se povolil,nebo uplně nedoléhá,příliš mnoho pasty......jeho špatná nálada...postavení hvězd,duvodú je spousta.Všechno prohlédni,pro jistotu bych chladič sundal a zkontroloval,pasty stačí jen velmi málo,takový lehký rovnoměrný povlak.Pokud ani potom teploty neklesnou tak už vážně nevím,možná vadný chladič i to se múže stát.
No mam tu pastu od AC freezra...... ja jinak zadnou jinou nemam...tam byla nanesena automaticky...ale mela by to byt dobra.... ta MX-1 nebo tak nejak pry.... moznost je ze nedolyha vetrak...jeste zkontroluju.....
tak chladic sedi vsude dobre...
Zkusim koupit tu pastu XM-2 ....a pak to s ni zkusit...ale to asi az pristi tyden :-( .....jinak nvm