Re: Alza - Neodpovídající specifikace produktu
Citace:
Původně odeslal
D_a_v_i_d
... Zajímá mě to čistě z hlediska toho, zda si přidat další položku do svého osobního seznamu "proč ne Alza" :-D
Hmm, tak já jsem v minulosti naštěstí dostal těch položek dostatek a tuhle otázku řešit nemusím... věřím, že teď ji nebudeš řešit už ani Ty... :cool:
Nj, tady jsem byl trošku zviklaný, poněvadž Alzu mám teď pět minut chůze z kanclu, zatímco CZC.cz je jízda přes celou trasu C (N. Holešovice - Háje). Nicméně opět ten čas asi příště obětuju :wink:
Citace:
Původně odeslal
riksa
navic "neumime" v tomto pripade se rovna jenom "jsme lini to udelat"
osobne si myslim, ze je spis spravne "nemame na to tlacitko v systemu"...protoze dobropis musi byt na nejaky produkt sparovany s nejakym skladovym presunem coz zde jaksi neni mozne...treba my to delame tak, ze slevy dobropisujeme jako "prepravne a balne", protoze to je jedina neskladova polozka v nasem systemu...ale treba to jejich system proste neumi.
Citace:
Původně odeslal
MaWa
osobne si myslim, ze je spis spravne "nemame na to tlacitko v systemu"...protoze dobropis musi byt na nejaky produkt sparovany s nejakym skladovym presunem coz zde jaksi neni mozne...treba my to delame tak, ze slevy dobropisujeme jako "prepravne a balne", protoze to je jedina neskladova polozka v nasem systemu...ale treba to jejich system proste neumi.
ano, tak jsem to i myslel - ono to samozrejme mozne resit individualne je, ale vyzaduje to dodatecne usili a cas na vymysleni nesystemoveho a tudiz narocnejsiho ukonu; takovy cas/usili pak logicky pri vidine nuloveho prinosu nikdo z alzy vynalozit nechce.
Stejne muze Alza nabidnout slevu 1Kc a tim je pro kupujiciho stejne pripustna jen varianta odstoupeni.
no, spis tu slevu rozporovat u soudu, protoze od vykonane volby se neda jednostranne odstoupit (reseni odstoupenim by pak melo charakter dodatku ke kupni smlouve, kterym by se strany dohodly na ukonceni kupni smlouvy/alias odstoupeni)
Takhle jsem tam koupil TV, naštěstí pro firmu. Byl to nějaký Acer, šíleně dlouhý kód. Ten se posledním písmenkem lišil od toho co jsem objednal a už to hned nemělo HDMI vstup. Obě ty TV stály stejně, takže jsem si toho při podpisu faktury nevšiml. TV šla na sklad a za pár měsíců jsem se divil, co jsem to objednal, když jsem tam marně hledal to HDMI, který jsem potřeboval... zpátky se to vyměnit nepovedlo, takže šla na recepci.
Přiznávám se, že jsem se na to nakonec vyprdnul, protože nebyl čas se s alzakokotama neustále dohadovat po mailech, vézt jim to tam celý zpátky jsem prostě neměl čas ani náladu a na nic jinýho než vrácení zboží oproti vrácení peněz nebyli ochotní přistoupit...
Ja tam idem zajtra riešiť jednu reklamáciu základnej dosky ktorá z jedného dňa na druhý nefungovala a ktorú nechcú uznať kvôli ohnutému pinu na sokete. Háčik je v tom že ten ohnutý pin skoro vidieť iba v určitom svetle pod určitým uhlom a kontaktný pliešok tam je, takže procesor keď dosadne je tam spojenie a pred tým doska fungovala a nebola v§bec niejak montované. Jednoducho z ničoho nič prestala fungovať.
to mně zase přestal fungovat hdmi kabel. bral jsem asi před rokem nějakej kvalitní, se zlacenými konektory za cca 600 korun, celkem ok, ale teď při přehrávání filmů z wd hd boxu často obraz nešel, takže jsem s kabelem musel různě hejbat. nakonec jsem se nasral a koupil kvalitu od profigoldu a problém ustal. takže mě čeká reklamace kabelu, jsem docela zvědavej, jak budu dokazovat, že je to ten od nich, když samo nemám původní balení (igelit tuším).
Citace:
Původně odeslal
monstrum
to mně zase přestal fungovat hdmi kabel. bral jsem asi před rokem nějakej kvalitní, se zlacenými konektory za cca 600 korun, celkem ok, ale teď při přehrávání filmů z wd hd boxu často obraz nešel, takže jsem s kabelem musel různě hejbat. nakonec jsem se nasral a koupil kvalitu od profigoldu a problém ustal. takže mě čeká reklamace kabelu, jsem docela zvědavej, jak budu dokazovat, že je to ten od nich, když samo nemám původní balení (igelit tuším).
Obavam se ze s takovou reklamaci neuspejes, i kdyby ho identifikovali ze je od nich tak ti reknou ze si s nim kroutil a prelomil ho a je to tvoje vina.
Citace:
Původně odeslal
monstrum
Pro uznání reklamace nemusíš mít původní obal a jestli kabel není viditelně poničený (nadměrně opotřebovaný), tak by ti to uznat měli. Prostě nemsí být kabel nikde viditělně zlomený apod..
Já zatím jsem s jedinou reklamací spokojen (m3a problemova sit. karta) řešili to vyměnou a novou deskou. Ale taky jsem přiliš nic nedokazoval, dal jsem popsal problem a po měsici bylo.