Re: Reinstalace windows krok za krokem
Koukam na pokracovani clanku a hned se mi nelibi jedna rada:
Citace:
Síťová karta, antivir a firewall
Ihned po instalaci systému odpojte PC od internetu...
Kabel vytahuji ZASADNE pred instalaci.
Jednou jsem jej takto nechal zapojeny a jeste nez se stahly a nainstalovaly opravy od MS, tak tam skocil virus a zacal restartovat.
Tenkrat jsem mel celkem problem sehnat ten patch, ktery opravil tu diru.
Nez jsem neco nasel, tak byl restart.
Já teda kabel při instalaci neodpojuju, to už mi přijde trochu trhlý. Stačí nemít úplně prehistorický instalační média.
Citace:
Původně odeslal
Peca-on-line
Já teda kabel při instalaci neodpojuju, to už mi přijde trochu trhlý. Stačí nemít úplně prehistorický instalační média.
Jj, staci jednou za cas si k tomu sednout a udelat si cerstvou instalaci. Kdo ma pomalesi pripojeni, tak mu to usetri cas pri stahovani aktualizaci. Jinak taky behem instalace mam sitovy kabel vytazeny. Kdo vi, co vse beha na LANce.
Jinak pred vlastni instalaci si stahnu posledni ovladace, aktualni verze programu.............etc.
Pokud nejsi za routerem nebo alespoň za externím firewallem, tak je to s čistými windows stejně hazard.
Widle na veřejné adrese které nejsou komplet zazáplatované a s aktivním firewallem vydrží bez napadení statisticky už méně než minutu.
Jo to jsou vzpominky, kdy minutu po spusteni naskocila tabulka s "za 60 sec restart..." (vir Blaster)
Taky bych videl za ciry nerozum pripojovat komp bez firewallu (nebo NAT a filtrovani internich rozsahu zvenku) k siti, s verejnou IP bych pouzil i silnejsi slovo :)
Pokud máte instalační médium s integrovaným SP2, tak bych v tom fakt neviděl problém.
Je fakt, ze tam uz je neco, co se da nazyvat firewall, jehoz teda hlavni funkce je zapnout se kdyz to clovek nejmin ceka/potrebuje :cool:
Citace:
Původně odeslal
frelichl
Pokud máte instalační médium s integrovaným SP2, tak bych v tom fakt neviděl problém.
Tak to já bych v tom problém viděl, protože Windows firewall, ve verzi, která je na SP2 CD jde shodit (prostřelit) "jedním" paketem a po internetu jich, v dnešní době, běhá už víc než dost.
Citace:
Původně odeslal
HollyG
Taky bych videl za ciry nerozum pripojovat komp bez firewallu (nebo NAT a filtrovani internich rozsahu zvenku) k siti, s verejnou IP bych pouzil i silnejsi slovo :)
S tím naprosto souhlasím.