No beru to z vlastni zkusenosti ze na reportaz a sport je 5fps zalostne malo. Vyzkouseno kdyz fotim basket a RBAR..., asi sem uchylnej :) A menu ci tlacitka nejsou delana na rychle a intuitivni prepinani a to je u reportaze nutne... Jen nastavit ISO po pameti je tragedie. 1. v hledacku neni. 2. Nejlepsi je asi vlezt do menu, protoze abych ho nastavil kombinaci tlacitek tak musim sundat fotak od oka, levou ruku sundat z fotaku, hrabnout nesmyslne na pravou stranu, drzet tlacitko a prstem prave ruky tocit koleckem. Tim ze jsem ale dal levou ruku na pravou stranu pristroje sem si zakryl vyhled na horni displey, takze jeste musim vyvratit fotak nejak abych videl na displey co nastavuju. Pokud bych to chtel nastavit jen pravou rukou tak si na 95% vykloubim prsty a jeste mne vypadne fotak z ruk :) Na tom predprodukcnim vzorku se nam nepodarilo najit konfiguraci Auto ISO, a stejne nastavovat ISO je nutnost a pri reportazi musi byt clovek pohotovy. Nikon ma Auto ISO zvladnuty perfektne, ja na reportaz pouzivam kombinaci Auto ISA s manualem. Cas i clonu si urcuju podle toho co potrebuju: zadnim koleckem menim cas podle toho jestli chci mit zachycen pohyb nebo ho chci zmrazit a prednim urcuju clonu jestli chci mit malou HO nebo vsechno ostry. Expozici mi fotak dopocita ISE-m. Klidne jdu az na max u D200 na 1600 a u D300 na 3200. Sem tam zkontroluju expozimetr jestli uz nejsem mimo, ale pak se muzu soustredit jen na hledacek a deni v nem...
Jo o AF sem se zapomel zminit. No bodu je pomerne malo (porovnavam s D300), sou trosku hur rozmistneny, ale beru ze je to FF a pracovat se s tim rozhodne da. Body jsou jen carky, ktere jsou pri vyberu krasne cervene zvyrazneny. Co se tyka trackingu - nemohu slouzit-nebylo na cem zkouset.
Jen jeste rozmery - je to velkej a dospelej fotak. Na telo bez gripu jsem dostal vsechny prsty sve pracky, coz je fajn, ale pokud nasadite normalni sklo, nedejboze nejeke tele, tak uz se vam lame ruka v zapesti, takze koupeni gripu beru jako nutnost.