Re: Arctic Cooling Freezer Xtreme
Po různých experimentech s několika Freezery jsem dospěl k názoru, že je to dobrý chladič. Ale buď pro 2jádra do frekvence 3600Mhz, nebo 4jádra max. 3ghz, prostě více nezvládne. Ve stejných podmínkách uchladí E6600@3200Mhz do 60C, to je naprostá pohoda, otáčky jsou tuším 950. Q9550@3600Mhz teploty okolo 75C a pád, na default žádný problém. Tipuju, že maximum uchladitelné je tak 110W, více ani ťuk.
Dejme tomu,že když dotyčný zrovna trefí tu dobrou várku tak za ty peníze je celkem slušný,když dostane ale špatný kus,je to špatná koupě.
Mám možnosť pomerne lacno kúpiť chladiče AC a pokukujem práve po Freezer XTREME. Po tom čo tu čítam váham či ho mám kúpiť. Plánujem ho pre Q6600-ku ktorú možno trochu pretočím (koľko to dá, nebudem skúšať žiaden extrém), ale primárne potrebujem aby som mal tichý komp a tým myslím naozaj tichý a to aj v prípade že budú všetky 4 jadrá zaťažené (napr. hromadné konvertovanie RAW súborov). Myslíte si že dokáže tento chladič uchladiť Q6600-ku pretkatovanú napr. na 2.8GHz bez toho aby hučal na plné otáčky?
Druhá otázka. Máte už niekto Frezer Extreme Rev. 2? Keď áno, tak ma zaujímajú skúsenosti. Vďaka.
http://www.arctic-cooling.com/catalo...php?cPath=1_42