Re: [08/2008] DVD přehrávač
Hmm, Viera Link tedy fajn, ale pak degraduju svůj receiver na hloupý zesilovač, protože k ničemu jinému sloužit vlastně nebude.
Teď bych tedy řešil spíš otázku, co je lepší na propojení 37" HD Ready (1024x7xx) plazmy s DVD přehrávačem:
- komponentní video
- HDMI
Resp. zda uvidím rozdíl. Pokud vím, po komponentu můžu poslat 720p video bez zásadní ztráty kvality, tak by to mělo stačit i na DVD - nehledě na "toleranci" plazmy k horšímu signálu.
Porovnával někdo na plazmě obraz přes HDMI a komponent? Je v tom nějaký rozdíl?
Druhá otázka je, ale spíš pro mě, co víc než DVD budu k TV připojovat. DVB-T budu mít integrované, a další zůstanou už jen HTPC (zřejmě VGA) a PC (HDMI/DVI). Takže se asi vrátím na začátek postu a z receiveru udělám "jen" 5ch zesilovač.
Stejně ale budu muset ručně druhou tatrankou přepínat vstupy na receiveru...
Citace:
Původně odeslal
Marty
Hmm, Viera Link tedy fajn, ale pak degraduju svůj receiver na hloupý zesilovač, protože k ničemu jinému sloužit vlastně nebude.
Teď bych tedy řešil spíš otázku, co je lepší na propojení 37" HD Ready (1024x7xx) plazmy s DVD přehrávačem:
- komponentní video
- HDMI
Resp. zda uvidím rozdíl. Pokud vím, po komponentu můžu poslat 720p video bez zásadní ztráty kvality, tak by to mělo stačit i na DVD - nehledě na "toleranci" plazmy k horšímu signálu.
Druhá otázka je, ale spíš pro mě, co víc než DVD budu k TV připojovat. DVB-T budu mít integrované, a další zůstanou už jen HTPC (zřejmě VGA) a PC (HDMI/DVI). Takže se asi vrátím na začátek postu a z receiveru udělám "jen" 5ch zesilovač.
Stejně ale budu muset ručně druhou tatrankou přepínat vstupy na receiveru...
Ja bych to tak taky videl (pouziti jen jako zesilovace), jinak k testum, jak vypada ruzny zpusob pripojeni k plazme se taky snad casem dostanu, pres VGA konektor jsem si zkusmo na par minut pustil notebook (T42) a i na tenhle "nejhorsi" zpusob pripojeni mi to z dalky cca. 2 metru (delka VGA kabelu) pripadalo treba na surfovani na inetu nebo hrani her vic nez pouzitelne, ikdyz pokud bych samozrejme na tohle novejsi plazmu ci LCD pouzival, tak rozhodne pres DVI/HDMI.
(rozliseni bylo samozrejme interpolovane, nicmene i tak pismenka naprosto spolehlive citelna a pouzitelna), pokud budes porizovat plazmu HD ready (1024x768pix) vysledek pres VGA bude asi jeste lepsi na koukani .
Jeste zkusim schvalne otestovat realne rozdily upscalingu na 1080p, ktere by mel HDD recorder i TV podporovat, zda tam bude nejaky markatni rozdil.
Citace:
Původně odeslal
tiktak
Jeste zkusim schvalne otestovat realne rozdily upscalingu na 1080i, ktere by mel HDD recorder i TV podporovat, zda tam bude nejaky markatni rozdil.
Jj, to by mě zajímalo, jestli bude nějaký rozdíl v HD Ready plazmě, když do ní pošlu PAL signál upscalovaný na HD 720p/1080p po HDMI proti např. komponentu se 720p (nebo PAL - umí to vůbec komponent? nebo ten je jen na HD?)
Citace:
Původně odeslal
Marty
Zkoušel jsem u Xboxu a rozdíl jsem nepozoroval (a ani si nemyslím, že by tam měl být). HDMI má rozhodně výhodu jednoho kabelu s obrazem i zvukem, přes který navíc jede to ovládání (commandy).
Co se týče toho přepínání vstupů na receiveru, tak z tohohle důvodu bych pořádně ověřil ty možnosti televize (i když podle mě to fakt nejde), protože to je celkem nepříjemné (můj má auto přepínání a tak je to v pohodě). Ale pokud si to vlastně uvědomuju dobře, tak musíš ovládat hlasitost stejně sólo dálkou, takže pak už je to dost jedno a zase zpět ...
Citace:
Původně odeslal
jan555
Zkoušel jsem u Xboxu a rozdíl jsem nepozoroval (a ani si nemyslím, že by tam měl být). HDMI má rozhodně výhodu jednoho kabelu s obrazem i zvukem, přes který navíc jede to ovládání (commandy).
Co se týče toho přepínání vstupů na receiveru, tak z tohohle důvodu bych pořádně ověřil ty možnosti televize (i když podle mě to fakt nejde), protože to je celkem nepříjemné (můj má auto přepínání a tak je to v pohodě). Ale pokud si to vlastně uvědomuju dobře, tak musíš ovládat hlasitost stejně sólo dálkou, takže pak už je to dost jedno a zase zpět ...
asi tak... ale ta moje Yamaha má nějaký remote port. Nicméně nedělám si iluze, že to bude fungovat s telkou od Panasonicu... je to přece jen pravěký model (specifikace). Zkusím to nastudovat, třeba překvapí.
edit. tak nemá remote port :-o jsem si to asi poplet s tím podivným konektorem co je u SUBWOOFER PRE OUT. hmm.... asi zůstanu u řešení každej pes jiná ves a přehazování tatranek.
Možno OT, ale zase to spojenie viacerých zariadení do jedného dialkáča môže priniesť aj problémy. Napr. mne deti premazali rozpozeraný film na videu - žiadna veľká škoda, ale...
Na druhej strane, na DVDčku, kde sa nič mazať nebude to asi nehrozí..
Taky užitečnej postřeh. U mně to stejně asi na jeden dálkáč nedopadne, protože receiver měnit nechci.
A nákup asi lehce odsunu, protože jsem připravené peníze na DVD odevzdal spolu se třemi body policajtům... svině ;D
Na trhu je nakonec spousta 3rd party univerzálních DO, např. Logitech má pěkné kousky :) . Jinak upřímnou soustrast ...
Kdyz je je tady to tema, tak se taky pridam s dotazem.
Nevite nekdo o DVD prehravaci, ktery by ignoroval restrikce na DVD?
Priklad: Kdyz dam next nebo rychly posun na pulminutove reklame proti kopirovani, tak aby se mi neobjevila msg :operation is restricted by DVD...
Citace:
Původně odeslal
milka
Priklad: Kdyz dam next nebo rychly posun na pulminutove reklame proti kopirovani, tak aby se mi neobjevila msg :operation is restricted by DVD...
Tuším že ty Fergusony to mají, rozhodně jsem to při hledání ideálu viděl. Zkus na to mrknout.
Citace:
Původně odeslal
milka
Můj Ferguson D-780HX má použitelnou funkci, jmenuje se Q-Play "Automaticky začne přehrávat hlavní film"
Citace:
Původně odeslal
Jsykora
Můj Ferguson D-780HX má použitelnou funkci, jmenuje se Q-Play "Automaticky začne přehrávat hlavní film"
tak si pamatuju dobře :) jen jsem si nebyl jistý jestli se to jmenuje X-play nebo jinak :)
Tak vzhledem k jiným investicím se posouvá koupě telky a k Vánocům bude DVD. A jsem teď prakticky rozhodnutý pro Pioneer DV-310-K. HDMI oželím (v budoucnu propojím i na novou TV přes komponent) a vše ostatní vyhovuje. Do sestavy mi sedne jak propojením, tak designem, takže tak. Pak podám nějaké reference.
http://www.pioneer.eu/images/product...in_gallery.jpg