Uz som sa asi dvarkrat pokusal spravit si vlastny Jabber server, ale vzdy som kvoli niecomu prestal. Naposledy to bolo tusim kvoli DNS zaznamom.
Printable View
Uz som sa asi dvarkrat pokusal spravit si vlastny Jabber server, ale vzdy som kvoli niecomu prestal. Naposledy to bolo tusim kvoli DNS zaznamom.
IRC je IM stejne jako cokoli jinyho podle me. To ze v ICQ dlouho neslo delat chat roomy (jednu dobu to slo, jde to porad??) vidim spis jako problem ICQ.
IRC ma podle me super vyhodu, ze funguje bez uctu.
A jo kamos jede pres IRC i v praci. Moc teda nevim jak to dela, ale dela a celkem uspesne :).
Já jsem přešel na messenger, ICQ, kde mám převážnou část lidí, jsem prostě stopnul a teď ještě někdy zapnu skype.
1.) ICQ - jak jinak než z důvodu mnoho kontaktů ČR friends.
2.) MSN - komunikace se zahraničím :)
ICQ + MSN - Miranda Trtkal Pack, celkem šikovný a přehledný.
BTW:
Teď jsem nedávno objevil IM client DIGSBY, který funguje na bázi multi-IM clienta.
Kdo nezná, není vůbec špatnou alternativou k Mirandě, pro ty, kteří nemají čas se paplat s různými packy. Dobrá volba. Navíc podporuje social networks + e-mail.
[se žravostí RAM je na tom trošku hůře než Miranda, ale rozhodně lepší jak Pidgin či Trilian, které jsou opravdu nenažrané]
Více info zde: http://www.digsby.com/
Kedysi som mal v mirande vsetky siete(icq, msn, yahoo, aol?, irc a neviem co este). Ale uz pomerne dlho mam len ICQ, Jabber a MSN, vsetko na jeden e-mail.
MSN mam do buducna. Mal som v nom troch ludi, ale uz len jedneho a ten ma navyse aj jabber(nahovoril som ho) a icq. Prakticky ho vobec nepouzivam, ale ako som pisal, do buducna sa zide.
ICQ mam z historickych dovod. Je najviac rozsirene takze logicky "in or out". Skusal som aj poslat kazdemu spravu ze ked nieco budu chciet tak ze som uz len na jabbery, ale prakticky bez ucinku. Bolo to ako by som bol uplne odrezany od sveta. Teraz mam ale nastavneu mirandu tak, ze ak mi niekto NOVY napise na icq tak mu to odpise ze ak nieco odomna chce, nech mi napise na jabber adresu alebo e-mail. Nove kontakty do icq si pridavam len sam a len ak je to naozaj nevyhnutne.
ICQ neznasam pre jeho licenciu, nie kvoli protokolu, padaniu a pod. i ked viem svoje.
No a Jabber, konkretne Gtalk mam lebo je to podla mna naj siet a najviac mi vyhovuje. Sice prenos suborov je zatial trochu problem a na voip sa pracuje, no aj tak som s nim najspokojnejsi. Navyse mam v google ucte zapnute archivovanie, takze vsetko co napisem na jabbery, ci je to osoba, alebo miestnost, tak vsetko mam pekne pristupne z ktorehokolvek pc kdekolvek som.
Jabber tiez vyuzivam na miesto irc, teda na miestnosti - skupinovy chat. Tu som dal prednost ceskemu jabbimu(konkretne drupal@conf.netlab.cz]).
Myslim ze ICQ sa pouziva ako windows - zo zvyku, a preto lebo to ma kazdy. A to je ten zacarovany kruh.
Este mam skype ucet(tiez na rovnaku adresu ako ostatne im), ale ten mam len kvoli klientom, resp. uz je zazite ze na web sa dava skor skype nez icq cislo. Ale zapinam ho len na vyziadanie.
Je pravda ze jabber je prakticky najlepsi protokol, resp. je najuniverzalnejsi a otvoreny, ale prisiel neskoro, takze cas kedy bude na im sluzit len jedna siet asi uz nikdy nebude, lebo tie siete ktore tu boli skorej uz maju silne zazemie. Preto je trochu nezmysel riesit kto co pouziva. Skorej by sa malo riesit, kto aky viacprotokolovy program pouziva. Tu si neodpustim "Miranda is best" - bez debaty.
ja jenom Qipa kvuli ICQ kde napisu pod na teampspeak a tim komunikace konci:) bud pride nebo ne :)
sem strasne linej psat, kdyz muzu mluvit :)