Re: Padanie firefoxu pri prezerani flashu
Uz som tomu asi dosiel na klb.
Ked som silne podtaktoval procak (z 11x133MHz na 11x100MHz), tak to uz nepada. Skusal som aj nejake frekvencie medzi tym, ale to este padalo... sice asi menej casto ale stale padalo.
Celkom tomu nerozumiem... s chladenim by nemal byt problem... teraz (na podtaktovanom procaku) mam teplotu 51-52°C a pri povodnej rychlosti sa to pohybovalo na okolo 57-58°C... co by snad nemalo byt este nejak vela.
Kazdopadne necham to teraz na tej znizenej frekvencii a budem to testovat.
Takze situacia je nasledujuca:
Povodny takt procaka je 11x 133Mhz (1700+)
Momentalne bezim na 11x 105Mhz a vyzera to ze je to zatial stabilne.
Cim viac znizim frekvenciu, tym je to stabilnejsie.
Vtipne ale je to, ze pravdepodobne sa nejedna o prehrievanie - Urobil som taky test, ze som otvoril debnu a dal som tam fukat dva dost silne ventilatory, cim som znizil teplotu procaka na nejakych 45 stupnov (teda asi o 10-12 stupnov nizsie ako normalne byva) a nataktoval som ho na 11x133Mhz a ked som vyskusal ten flash, tak v momente to padlo. Takze preto si myslim, ze o prehrievanie sa nejedna.
Napada niekoho dovod, preco musim podtaktovat zbernicu, aby mi na niektorych flashoch nepadal komp? :(
Tipoval bych (jako už psal kdosi přede mnou), že máš špatné kondenzátory buď na desce, nebo ve zdroji. Při podtaktování klesne spotřeba, zmírní se zvlnění na kondenzátorech a může to pracovat v pohodě.
Citace:
Původně odeslal
leo
Tipoval bych (jako už psal kdosi přede mnou), že máš špatné kondenzátory buď na desce, nebo ve zdroji. Při podtaktování klesne spotřeba, zmírní se zvlnění na kondenzátorech a může to pracovat v pohodě.
Hm a to asi inac ako vymenou dosky alebo zdroja nezistim, co?
Bohuzel.
Zkus jako prvni zdroj, zejmena pokud je to nejaka sunka. A porad mi nejak uplne nestimuji ty pameti, hral sis i s latencemi? Nekdy to proleze i testem, ale tu a tam padne. A co vlastne mas za desku? Pokud je to neco s VIA, Epox s nForce2 nebo nejaka sunka, ty kondenzatory to budou velmi pravedepodobne (vytekat mohou i dospod).
Citace:
Původně odeslal
peta303
Bohuzel.
Zkus jako prvni zdroj, zejmena pokud je to nejaka sunka. A porad mi nejak uplne nestimuji ty pameti, hral sis i s latencemi? Nekdy to proleze i testem, ale tu a tam padne. A co vlastne mas za desku? Pokud je to neco s VIA, Epox s nForce2 nebo nejaka sunka, ty kondenzatory to budou velmi pravedepodobne (vytekat mohou i dospod).
Dosku mam ABIT KT7A.
Nemyslim si, ze to bude sposobene ramkami, lebo som skusal vsetky tri RAM moduly osobitne a kazdu v inom slote a padalo to pri vsetkych kombinaciach. Takze to by potom museli byt vsetky tri RAM moduly chybne, co mi prijde velmi nepravdepodobne.
no tak vzhledem k chipsetu a době výroby jsou kondenzátory dost dobře možné