Re: obycejna klavesnice - druh na vymreni?
Citace:
Původně odeslal
Camillek
Nejsi exot, už taky několik let vyhlížím tu "správnou". problém je s tím "\". Někde prostě být musí. Kde by podle tebe měl být umístěn?
mně osobně vyhovuje vedle levého Shiftu (že je krátký mi vůbec nevadí, dokonce bych už jiný nechtěl)
Citace:
Původně odeslal
Camillek
EDIT: úplně nejradši mám ty klávesnice, kde si místo PG_DOWN vypnu počítač...
jedna taková letěla do koše po asi dvaceti minutách (a dvou restartech)...
obyčejné klávesnice s klasickým rozložením najdeš víceméně jen v lowendu
třeba http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=26504 (pokud Ti nevadí malej backspace)
PS:dodnes používám compaq klávesnice (tady známé jako Dolbyovky) a jednu hp, co po převzetí compaqu převzala i rozložení kláves
to MideD - osobně bych kvůli hraní měl radši "\" vedle backspace, a ne u shiftu, navíc stejně používám ALT+Q, protože u klávesnic bývá "\" na dvou různých místech, popřípadě "\" chybí úplně
Citace:
Původně odeslal
Camillek
problém je s tím "\". Někde prostě být musí. Kde by podle tebe měl být umístěn?
no idealne nalevo od enteru, nad pravym shiftem. enter ma pak tvar obraceneho L.
Ma to tak treba ta logitech ultraX.
Tak já bych přidal pár tipů:Genius SlimStar 100 - low end, malej backspace, na můj vkus moc lehká, ale pro běžný použití v pohodě a při ceně 190 kč se alespoň nemusím bát, když na ní obědvám:D
Logitech UltraX Premium Keyboard USB - dražší, malej levej shift, spolubydlící si ji velice pochvaluje
Citace:
Původně odeslal
Jezevec
Tak vem tu G15tku, ta klasicky rozlozeni ma. Je sice dost draha, ale jako bonus k tomu budes mit LCD se kterym umi nativne dost games primo spolupracovat (zobrazuje se ti trebas munice/mana/zivoty/ ...) a vsechny klavesy navic jsou umisteny mimo => nicemu nevadi.
bezmála dva tisíce za klávesnici jsou příliš... navíc LCD bych fakt nevyužil...
Citace:
Původně odeslal
Jsykora
to MideD - osobně bych kvůli hraní měl radši "\" vedle backspace, a ne u shiftu, navíc stejně používám ALT+Q, protože u klávesnic bývá "\" na dvou různých místech, popřípadě "\" chybí úplně
jelikož píšu všemi deseti, tak mi to nevadí... navíc jsem levák, takže ruka je mnohem ohybnější... chápu ale, že pro praváka to může být problém
Ja pouzivam klasicky IBM model M cca 15 rokov stary a este slape.
http://www.clickykeyboard.com/_ebay/...391403-001.jpg
http://www.clickykeyboard.com/2005/0...484887-001.jpg
Tusim mam tu verziu s Lkovym enterom a kratkym lavym shiftom.
Na pruzinovu mikrospinacovu klavesnicu nedam dopustit ;)
A komu sa cvakanie nepaci moze pocitit jej dalsiu vyhodu co je vaha cez 2kg vdaka kovovej platni vnutri ;)
Citace:
Původně odeslal
KtK
Presne tak, malej bckspc je zasadni :( Zatim to vede ta Logitech Ultra X..
Jak už tu bylo někde zmíněno: můžeš to "obejít" tak, že si pořídíš klávesnici s jedním malým shiftem a symbolu, který ho zmenšuje, přiřadíš funkci shiftu. Když to půjde :p
Citace:
Původně odeslal
puki
Slint... mel jsem podobnou (ale cernou) v posledni praci. (jedna z mala dobrych veci tam :)). Poctivy kus HW, je proste poctivy kus HW. Krome toho, ze mela vsecny klavesy dle meho gusta, slo s ni zneskodnit protivnika, a navic tam asi bude jeste dlouho po me... A nejaky klouzani po stole? neexistuje :)
Citace:
Původně odeslal
MikeD
jelikož píšu všemi deseti, tak mi to nevadí... navíc jsem levák, takže ruka je mnohem ohybnější... chápu ale, že pro praváka to může být problém
píšu taky všemi deseti a levák jsem taky :-)
jde spíš o hraní, WSAD jako levák ovládám pravačkou, a pak bych radši velkej shift u "ZY" místo backslashe. To je jediná věc, která mi na "dolbyovce" vadí.
PS:ale to už jsou fakt detaily (mi napadá, že levé win tlačítko bych nejradši vynechal taky)
Dovolil bych si shrnou základní druhy rozložení.
Britské rozložení
Vyznačuje se velkým enterem, backspacem a malým levým shiftem, vedle kterého se vyskytuje |\.
Americké rozložení
Vyznačuje se malým enterem, nad kterým je \, velký backspace a levý shift.
Genius rozložení
Vyznačuje se velkým enterem, malým backspacem a velkým levým shiftem.
Toto rozložení bylo kdysi hojně používané, hlavně Geniusem.
Osobně preferuji britské rozložení, které dlouho používám a je oblíbené hlavně u Logitechu.
Nedávno jsem ovšem pořídil notebook DELL, který používá (kromě atipického rozložení PGUP, PGDW atd.) americké rozložení. Takže mi docela dělá problémy přecházení.
Mno kdyz to tak pozoruju, je to skoro na hlasování ;-)
1 Příloh-a(y)
neni nad "ASUS rozlozeni":mad::mad:
Jinak doma a na vsech ostatnich PC v praci pouzivam dolbyovku (v praci originalni HP klavesnice i s popisky)
Citace:
Původně odeslal
kecinzer
Americké rozložení
Vyznačuje se malým enterem, nad kterým je \, velký backspace a levý shift.
Mam KeyTronic z USA z roku 1993 - velky ENTER tvaru L, maly backspace a \ vedla neho.
Citace:
Původně odeslal
wong
neni nad "ASUS rozlozeni":mad::mad:
Co je na tom zle? Vyzera to ako standardna notebookova klavesnica.
2 Příloh-a(y)
Rainbow: myslim treba PG DN vedle enteru nebo zadny rozestupy mezi F4,F5 a F8,F9
vzorovou klavesnici ma napriklad IBM T40(krome ESC) nebo Compaq Evo N620c (kterej jsem mel)
Na tom Compaqu navic v BIOSu slo prehodit Ctrl a Fn mezi sebou
souhlas s Wongem
osobně mám radši CTRL na kraji (a ne Fn). Jinak velký enter a nenacpané klávesy se vejdou i na 14", viz obr.
http://img402.imageshack.us/img402/1...0037vv1.th.jpg
Citace:
Původně odeslal
wong
Rainbow: myslim treba PG DN vedle enteru nebo zadny rozestupy mezi F4,F5 a F8,F9
Na to som si bez problemov zvykol.
Citace:
vzorovou klavesnici ma napriklad IBM T40(krome ESC)
Na ten ESC som si zvyknut nevedel, je to dost silna kava :D
Já zoufale sháním USB klávesnici s velkým enterem a backspacem... vzdal jsem to.
Citace:
Původně odeslal
Octopuss
Já zoufale sháním USB klávesnici s velkým enterem a backspacem... vzdal jsem to.
nechceš tu, co jsem si koupil já? má přeskupený tlačítka Delete, End etc., ale jinak má obojí...
A co třeba již několikrát zmíněná UltraX Premium?
Citace:
Původně odeslal
MikeD
nechceš tu, co jsem si koupil já? má přeskupený tlačítka Delete, End etc., ale jinak má obojí...
Měl bys link?
Citace:
Původně odeslal
Octopuss
třeba CHICONY KB-9810 USB - tady jí máš za stovku
http://www.discomp.eu/p-14335/chicon...z-plus-sk.html
Auuu, krátkej levej shift a backslash hned vedle. To je taky dost hrozný :)
Citace:
Původně odeslal
Octopuss
Auuu, krátkej levej shift a backslash hned vedle. To je taky dost hrozný :)
mno mně to maximálně vyhovuje (nic jiného bych snad ani nechtěl)
Přesně, mně také tak.
Ale co si budem povídat, zvyknout se dá na cokoliv :)