Re: Zakázané focení (festivaly)
Citace:
Původně odeslal
e1
Mám taký pocit že takéto blbosti neurčujú hudobníci ale ich manažment... :(
jsou skupiny (převážně ty méně známější), které si zařizují zatím ještě vše sami. A ber to z té druhé strany. Jedna věc je že chceš mít doma fotky z míst kdes byl a kde si chceš udělat fotákem vzpomínky.
Ale jsou zase tací co přijedou, nafotej a pak prodávaj do blesku, či bulvárů apod. To jsou lidé co se tím živěj, nebo si tím přivydělávají.
Ale pokud bys byl člen nějaké kapely, věděl bys že nechat si vytvořit takové promo (fotky kapely, letáky, plakáty apod.) taky něco stojí a aby se ti to vrátilo tak management to prodá do bulvárů, blesku apod. ovšem samolitr dráž než nějakej týpek z horní dolní. Proto se to kapelám nelíbí...
A taky proto existujou akreditovaní fotografové, kteří si ten vstup na akce musí pekelně zaplatit. Ale pak odměnou jim je že mohou své fotky veřejně prodávat.
kapišto ?
Tím jsem jen chtěl upřesnit, že tvuj výrok "blbost" je zcestnej....
Platit za akreditovany vstup? To mi pripada ako slusny oxymoron, ja som teda este o plateni za akreditacie nepocul.
Viem ako to chodí, poznám desiatky kapiel, na koncertoch a festivaloch fotím väčšinu svojich fotiek. Problém je v tom, že takéto podmienky si často dávajú kapely ktoré ešte nie sú na takej úrovni aby mohli takto vyskakovať, resp. môžu roky bozkávať keď nejaký o nich vôbec niekto napíše.
Pred rokom som bol oficiálny fotograf na jednom menšom festivale, bola tam jedna známejšia rocková kapela z Maďarska ktorú som už fotil aj dávnajšie na inom festivale a potom aj v backstagei pri borovičke a na tejto akcii ma nenechali fotiť z boku pódia a to napriek tomu že som mal úplne neobmedzený prístup všade. Skúste hádať ako som zareagoval? Môj fotoreport sa objavil na dvoch stránkach a na oboch som kapelu úplne odignoroval aj so súhlasom organiztárov napriek tomu že som mal dosť fotiek. Ako keby tam ani neboli. Myslíte si že to bolo pre kapelu resp. ich fanušíkov dobré? Myslím si že nie...
Citace:
Původně odeslal
e1
Viem ako to chodí, poznám desiatky kapiel, na koncertoch a festivaloch fotím väčšinu svojich fotiek. Problém je v tom, že takéto podmienky si často dávajú kapely ktoré ešte nie sú na takej úrovni aby mohli takto vyskakovať, resp. môžu roky bozkávať keď nejaký o nich vôbec niekto napíše.
Pred rokom som bol oficiálny fotograf na jednom menšom festivale, bola tam jedna známejšia rocková kapela z Maďarska ktorú som už fotil aj dávnajšie na inom festivale a potom aj v backstagei pri borovičke a na tejto akcii ma nenechali fotiť z boku pódia a to napriek tomu že som mal úplne neobmedzený prístup všade. Skúste hádať ako som zareagoval? Môj fotoreport sa objavil na dvoch stránkach a na oboch som kapelu úplne odignoroval aj so súhlasom organiztárov napriek tomu že som mal dosť fotiek. Ako keby tam ani neboli. Myslíte si že to bolo pre kapelu resp. ich fanušíkov dobré? Myslím si že nie...
a pointa je kde? nedovolili ti fotit z pódia? ooo... jaká tragédie... každý interpret si stanovuje podmínky sám... a ty s tím nenaděláš nic, i kdybys byl papež
Interpret nemal takúto podmienku zmluvne stanovenú, vec sa stala na začiatku koncertu keď ma jeden z ich roadov žiadal aby som opustil podium (on tam samozrejme ostal počas celého koncertu aj s kolegom), napriek tomu že som mal povolenie od organizátora celej akcie sa tam pohybovať.
Pointa celej veci je v tom, že niektoré tieto machorvinky kapiel že ich nemsú fotiť im viac škodia. Snať si to raz aj uvedomia.
Citace:
Původně odeslal
e1
Interpret nemal takúto podmienku zmluvne stanovenú, vec sa stala na začiatku koncertu keď ma jeden z ich roadov žiadal aby som opustil podium (on tam samozrejme ostal počas celého koncertu aj s kolegom), napriek tomu že som mal povolenie od organizátora celej akcie sa tam pohybovať.
Pointa celej veci je v tom, že niektoré tieto machorvinky kapiel že ich nemsú fotiť im viac škodia. Snať si to raz aj uvedomia.
že tu podmínku neměl ve smlouvě... tak ji vyžadoval až na místě... (focení z pódia je imho pěkne naprd)...
navíc - upřímně si myslím, že pokud jsi nefotil pro masově sledované médium (či naopak úzkoprofilový hudební časopis pro odbornou veřejnost), tak to dané kapele ani v nejmenším neuškodilo...
z toho, co pišeš, mám spíše pocit, že více než jméno kapely, bylo poškozeno tvé ego... a chápu, že to bolí :D
Fotil som pre vlastnú webstránku festivalu a ešte ďalší hudobný web. Netvrdím že to kapele priamo uškodilo, ale určite im to nepomhlo k ničomu. Čo sa týka fotenia na pódiu, samozrejme sa snažím nerušiť kapelu, väčšinou som pohybujem na miestach kde ma skoro ani nevidieť (za reprosústavou, po bokoch a poodbne). V tomto konkrétnom prípade som bol úplne vzadu, chcel som fotiť bubeníka tak že od predu ma nebolo ani vidieť lebo som bol za kurevsky veľkým kombozosilovačom pre basovú gitaru. V tomto aktuálnom prípade mi nemohli zazlievať ani blesk, lebo som fotil bez neho.
P.s.: Samozrejme dotklo sa to aj môjho ega. Bodaj by nie keď som tam bol na festivale ako hlavný fotograf a musel som sa hádať s nejakým poskokom z Hornej dolnej a nemohol som robiť to prečo som tam bol. Nakoniec som to vyriešil po svojom.
Citace:
Původně odeslal
e1
P.s.: Samozrejme dotklo sa to aj môjho ega. Bodaj by nie keď som tam bol na festivale ako hlavný fotograf a musel som sa hádať s nejakým poskokom z Hornej dolnej a nemohol som robiť to prečo som tam bol. Nakoniec som to vyriešil po svojom.
myslím, že po tomhle P.S. už nemusíš nic dodávat - já si obrázek udělal sám...
Pokud vadí zrcadlovka, tak R1 nebo DP1 a pokud je omezeno rozlišení, tak SD14. Jen je otázka, kde by na to člověk měl brát peníze :) Celé je to na hlavu postavené.
Rád bych viděl, jak by reagovali, kdybych tam přišel s Moskvou :D
Citace:
Původně odeslal
no-X
Pokud vadí zrcadlovka, tak R1 nebo DP1 a pokud je omezeno rozlišení, tak SD14. Jen je otázka, kde by na to člověk měl brát peníze :) Celé je to na hlavu postavené.
Rád bych viděl, jak by reagovali, kdybych tam přišel s Moskvou :D
Znovu dodávám, že na všech možných festivalech je uvedeno (např na webu), že rozdíl mezi kompaktem (se kterým můžeš) a profi fotákem (se kterým nesmíš) bude rozlišovat bezpečnostní služba. Ta bude samozřejmně u vstupu do areálu. A při kontrole tvého batohu pokud uvidí něco co se mu už nebude zdát, tak řekne SRY s tímhle ne. Ale jiný by ti třeba zase řekl "bež".
Tím se všichni elegantně vyhnuli tomu udělat rozdíl co je ještě povoleno a co není.
Prostě bude-li tam u vstupu holá hlava se 120kg ve svalech a řekne NE s tímhle ne - můžeš mu milionkrát vysvětlovat, že tohle je jen kompakt. Takže držím palec.
EDIT
BTW já osobně co jsem byl minulý rok na Sázavafestu, tak:
- první den OK
- druhý den jsem si ve stanovem mestečku (jeste před branou arealu) koupil ve stánku plech redbula
u vstupu do arealu byl jiny clovek a rekl fotak ne a plechovak taky ne - řekl jsem mu že plechivku jsem koupil tamhle nahore v jejich stánku, který patří pořadatelum
a tamhle 10m za vstupem si ji koupim klidne zase znova tzn v cem je problem ? a co se týče fotáku, zrovna včera mi bylo od vašeho kolegy řečeno že s tímhle ještě mohu (to jsem samolitr lhal - protože mi ohledne foto nikdo nic neříkal) - zamyslel se a pustil mne
- třetí den - zase žádná komplikace (ovšem už jsem šel bez plechovky :))
A ještě k těm typum:
pokud tím DP1 myslíš Sigmu:
http://katalogfotoaparatu.cz/img/sigma-dp1-3.jpg
tak já bych to viděl jako blbej kompakt
A tím R1 pokud máš namysli SONY:
http://www.fotografovani.cz/images2/sony_r1_2.jpg
Tak to už je na zvážení - domnívám se že spousta lidi to bere tak že máli to velký objektiv (tím velký myslím že čumí ven z těla fotoaparátu) tak už je to profi (nebo skoro profi)
Ale kompakt je pokud je to krabička ze které nic nečouhá - pokud z toho ale vyleze objektiv dlouhý 20cm po zapnutí už je jedno...
A o rozlišení to dneska fakt asi není !!!
Tím myslím že ti co maj 2MPix mohou a ti co maj vice už ne...)