Re: Jak vyhodit peníze do kanálu - testery zdrojů za pár stovek Kč.
znamy servisak dostal taky tester od dellu , ale je to k nicomu ...
Citace:
Původně odeslal
Erda
Ten průběh vypadá celkem dobře :), zvlnění je evidentě mín jak 500mV, odhadem tak 430. Otázkou je jak přesně to tu "amplitudu" měří no. OSC je spíše na průběb veličiny, než na její velikosti.
No slusne zkalibrovany oscik ma presnost cca 10% coz na orientacni mereni staci.
To jo, ale zjištovat jestli je napětí v povolený normě s OSC, kde je vidět každá ms? Sem myslel, že ty meze (5 a 10%) jsou pouze pro efektivní hodnoty a ne pro ,,maxima".
Ano, tolerancia je definovana pre efektivnu hodnotu. Ale tiez je definovane maximalne zvlnenie a to vidno prave na osciloskope.
Ted prave uvazuju nad nakupem nejakeho takoveho testeru, nejspise delock III. Precetl jsem lonsky (predlonsky) test v Computeru, i diskuse na webu.
Beru na vedomi, ze konkretne Delock malo (vubec) zatizi zdroj, nezmeri zvlneni, proste neni dokonaly...
Nicmene i tak by se mi hodilo neco co rychle dokaze rict, ze ta a ta vetev nebo cely zdroj nedava stavu.
Napadlo me, ze bych udelal "mezikus" ktery bych dal mezi konektor zdroje a testeru, ktery by obsahoval nejaky odpor jako zatez, at se zdroj aspon trochu zatizi -> eliminoval bych jednu z nejvetsich vytek vuci delocku.
Co vy na to?
A jeste jedna otazka (mozna naivni a blba, ...). Progoogloval jsem zbezne web ohledne nejakeho meraku na zvlneni, ale krome osciloskopu jsem na nic nenarazil. Kdyby neco jednoducheho existovalo jako stavebnicem, jeste bych to k tomu Delocku pripojil.
Nevite nekdo o necem takovem?
Diky
Pokud by jsi chtěl zdroj zatížit, tak dej na molex zátěž dvou odporů. Proud stačí okolo 1A. Stačí základní vztahy P=(U^2)/R a R=U/I.
Citace:
Původně odeslal
panet
Nicmene i tak by se mi hodilo neco co rychle dokaze rict, ze ta a ta vetev nebo cely zdroj nedava stavu.
Na toto nepotrebujes nic. Ked zdroj bezi, tak sa toci ventilator a na vystupoch nejake napatia su. Ak chces vediet ich velkost, tak potrebujes voltmeter - staci aj ten najlacnejsi z Tesca (a vyjde to lacnejsie ako tieto "testery").