Hele, mas tam starej FW, ten se vyznacuje tim, ze snizuje vysilaci vykon DSLAMu tak, ze to spadne ... a tak porad dokola :-) S novym FW budes mit i lepsi hodnoty na lince.
Jestli chces, poslu ti ho emailem.
Printable View
Dnes se uz vsechny DSLAMy delaji na IP technologii, jen ty stare zustavaji na ATM, ale uz jich je mensina. Z tech novych se pousti IPTV nebo samotnej internet, je to jedno, jedinej rozdil je v tom, ze IPTV pouziva rezim Interleave a samotnej internet rezim Fast.
Interleave - lepsi korekce chyb, delsi ping (prozatim omezeni do 7Mbit), pro internet zadna vyhoda
Fast - malej ping, v pripade chybovosti to je vice poznat
Na padani linky nema nastavenej rezim zadnej vliv!
No to je pravda, vybavenost O2 mam z oficialni zpravy spolecnosti
Alcatel 7300 ASAM
Alcatel 7302 ISAM
Huawei SmartAX MA51xx (ATM)
Huawei SmartAX MA56xx (IP)
Zyxel IES-6000 Series (IP) for SDHSL Praha, Brno, Olomouc, Ostrava
Cisco IES-9248-51A IP DSLAM kvuli cene funguji jen v Praze, Liberci a Ostrave.
Nicmene, jeste kdyz jsem mel tarif Extreme a k nemu dolozku servisniho zasahu do 12 hod. druheho dne, stejne rychlost linky (bez IPTV) poklesla o 2 Mega z osmi. Modemu nekolik, vzdy vymeneno - bez uspechu.
Mereni doma s presnym grafickym zaznamem jen dokazalo, ze soucasne DSLAMY tem puvodnim Cisco strojum nelezi ani u nohou.
Ted mam UPC 20 M/1M a navic O2 ADSL (6 Mega). Uz mi je jedno, proc modem neustoji zatez a 15-50x za vecer se restartuje (Zyxel P660 HW-T3v1 a v.2, zapujcen mi byl i Cisco router WPLA 3500 se stejnym vysledkem). Misto 2200 Kc Extreme pripojeni platim polovinu za obe konkurence.
Situace od 1.9.2008 presne s dobou oznameni o navyseni rychlosti O2.
Technicky jiste vysvetlitelne, ale to jde vysvetlit vse.
Asi měsíc mám 6Mb net, linka má nevalné parametry (down: útlum 40dB, SNR 10dB) a taky jsem měl problémy s několika výpadky denně, snížení rychlosti na 5Mb nepomohlo. Nejlépe držel spojení starý Alcatel/Thomson ST510i, který by podle stránek www.zrychlujeme.cz vůbec neměl na této rychlosti fungovat. Nakonec pomohlo v modemech zakázat ADSL2+ a zvolit G.DMT a od té doby mám klid. Huawei má tuto volbu přímo v menu, u Zyxelu se to musí změnit přes Telnet. Na infolajně mi to vůbec nedokázali vysvětlit...
Zyxel jsem vypnul, uz me nebavi restartovat 15x za vecer.
http://www.speedtest.net/result/349650312.png
mohl by nekdo z O2TV vyzkouset dat:
Set top box(TV)
/
modem{router-switch
\
PC
a yjistit, jestli to jede a jak. Samozrejme to vyzaduje zmenu nastaveni routovani na LAN. Nicmene to obecne, jde nebot si lidi pousteji O2TV na PC ve VLC-- jak jsem vyzjistil z google
U me je to po zmene FW na 08/08/2008 trochu lepsi, ale ty restarty stale jsou...rychlost je vzhledem ke kabelovce k smichu.
http://www.speedtest.net/result/350077212.png
Pokud nejni vadnej modem, mas problem na lince ...
O2 ma na svych strankach novy firmware, ktery neznaj' ani u Zyxelu.
Nevim, pracuju ted vice na UPC, nez na ADSL, ale asi meli nejaky duvod.
Mě se restartoval Zyxel i Huawei.
Pomohlo, když jsem vypnul DHCP server na routeru.
Je to asi známá chyba více routerů.
Microsoft k tomu píše:
"An ADSL router may restart occasionally after you install Windows XP SP3 or Windows Vista"
http://support.microsoft.com/kb/955084
Ano, to je pomerne znama chyba Win XP, ale i Vist.
Nicmene, vetsinou je to osetreno primo vyrobcem ve firmwaru.
Mi uz davno ruply nervy s ADSL za stejne penize, a ponechal jsem si ADSL jen jako zalohu za 400 stovky/mes. Pri tech neustalych restartech modemu by me zena vyhodila z domu, kdybych k tomu pritahl slibovanou O2 TV.
Jenze mame i UPC, tam je to zatim neustale ve fofru nahoru a nemusim prosit, zda jsem, ci nejsem dost daleko od ustredny. A TV samozrejme neresim.
http://speed.io/pics/2321/1167/speed.io.png
Stejny test od O2 tu radeji ani nedam, ale modem temer nezapinam.
Mam stejny problem ale nejak se v tom tady ztracim :-) jsem v tomhle uplny laik tak kdyby byl nekdo tak hodny a napsal tady navod pro "blbecky" protoze tomu opravdu nerozumim mam P-660HW-T3 v2 s FW V3.40(BEI.0) | 12/25/2007
a neustale se restartuje. Jsem pripojen pres wifi
To nebude tak snadné. Oproti jiným modemům-routerům nelze použít volně šiřitelnou verzi firmware opensource s dd-drt. implementací.
oficiální vyjádření Zyxel.cz:
firmware BEI.0 je již nepoužívaná verze firmware. Obsahuje implementovanou ochranu proti přehrání jinou verzí firmware. Uživatelsky tedy není možné verzi změnit a je třeba servisní zásah. Doporučuji tedy zařízení reklamovat u distributora. Do popisu závady prosím uveďte Vašeho poskytovatele (kvuli nahrání odpovídající verze firmware).
------------
Technici O2 tento problém znají a divím se jejich postupu. V domácích podmínkách je to nadlidský úkol.
Vedle Zyxelu je stejně drahý Netgear s fantastickou správou, servisem e.t.c. (např).
Postup pro nahrání firmware --
1. Stáhnout firmware od O2
2. Postup je tady
Pokud to bude tak, jak jsem už psal, nestane se nic, ale může fungovat, pokud nevypnout proud.....Kód:http://www.zyxel.cz/upload/doc/Zmena_firmware_O2_pro_P660HW-T3_v2a.pdf
Další možnost je nahrání přes Telnet, ale to už je jen pro někoho, kdo to umí. Tam není nápověda.
Postup je uveden opět u O2 (jen u modelu v1) , je to stejné.