-
Re: IPS panel za skvělou cenu: LG L2000CP-SF
Co se tyce rovnomenosti podsviceni,
fotka bile je na adrese:
http://img45.imagevenue.com/img.php?...t_122_28lo.jpg
Bohuzel projevuje se znacne prouzkovani u testu http://www.lagom.nl/lcd-test/gradient.php jak je videt na obrazku
http://img24.imagevenue.com/img.php?...122_1179lo.jpg
me to dost vadi, ale na reklamaci to holt nejni.
E.M.
-
to prouzkovani je proste dany levnou elektronikou, nekde se ta cena odrazit musi....holt LCD monitor neni jen panel
-
Schvalne na ten test mrknu na svym 2000C, bohuzel budu moct az v Po vecer :/ Ale urcite nejsem sam kdo ho tu ma...
-
No já mám se svým 24" LG zkušenost takovou, že pro dobré zobrazovaní vyžaduje dost precizní nastavení a to, co je nastaveno z továrny, rozhodně moc ke koukání není... :rolleyes:
-
Citace:
Původně odeslal
Darth Maul
No já mám se svým 24" LG zkušenost takovou, že pro dobré zobrazovaní vyžaduje dost precizní nastavení a to, co je nastaveno z továrny, rozhodně moc ke koukání není... :rolleyes:
Máš taky tedy LG monitor. Dokázal bys mi nějak jednoduše popsat, jak mám při takovém nastavování postupovat. Samozřejmě, že jsem se snažil si nastavit monitor aby mi co nejvíc vyhovoval - otázkou je, je-li toto nastavení správné (např. pro úpravu fotografií).
-
Citace:
Původně odeslal
Hanz
Máš taky tedy LG monitor. Dokázal bys mi nějak jednoduše popsat, jak mám při takovém nastavování postupovat. Samozřejmě, že jsem se snažil si nastavit monitor aby mi co nejvíc vyhovoval - otázkou je, je-li toto nastavení správné (např. pro úpravu fotografií).
Nebudu dělat chytrého, sám jsem jen pasivně přihlížel, když mi to nastavoval DeeKay podle těchto stránek - http://www.lagom.nl/lcd-test/
V principu bys měl hlavně nastavit kontrast a jas tak, abys na tomhle obrazci http://www.lagom.nl/lcd-test/black.php viděl aspoň čtverec č.5, na tomhle obrazci http://www.lagom.nl/lcd-test/white.php čtverečky č.254 aspoň zlehka a na tomhle obrazci http://www.lagom.nl/lcd-test/contrast.php rozlišil všechny proužky u všech barev...
To je hrubé nastavení jasu a kontrastu pro úpravu fotek - na samotnou práci ve woknech nebo sledování filmů si to nastav jak je Ti to příjemné. :cool:
-
Citace:
Původně odeslal
Hanz
Mam tento monitor od piatku a kupoval som ho hlavne na amaterske upravy fotiek. Farby som v menu nastavil na sRGB, jas aj kontrast na 40. Pri pozerani videa alebo hrani hier niekedy prepnem podla potreby rezim pomocou f-Enginu. Zatial som s nim max.spokojny za tu cenu myslim ze nema momentalne konkurenciu. Mozno by ho chcelo este preverit kalibracnou sondou, ale subjektivne myslim ze je nastaveny dobre z vyroby. Povodne som chcel nejake EIZO, ale odradzali ma ceny a typy panelov u lacnejsich verzii (TN+,S-PVA). Na druhej strane by ma zaujimalo ci napr. 10 bitove spracovanie signalu ma nejaky viditelny prinos v praxi oproti trebars tomuto LG.
-
Tak uz ta cena neni tak uplne skvela (i kdyz neni nejhorsi), v tom Agenu ho ted zdrazili a ted je kolem 8,5 tisic kc :-( A to jsem o nem taky celkem uvazoval...
-
svet sa zblaznil, 8,5k je za 20"@1600x1200 moc? :D
-
No tak to je v Agenu docela brutální zdražení, protože já jsem za něj před pár dny dal 6,5k...
Takže v tomto kontextu je 8,5k docela drahota, ale jinak si myslim, že na IPS panel v této velikost a rozlišení to je pořád obvyklá cena (třeba NECy s IPS panelem - a teď nemyslim ty super profi foto panely - stojí kolem 13k).
Ale pokud o něj máte někdo zájem za lepší cenu, tak např. TADY ho mají pořád ještě za 6,7k (otázkou je, jak dlouho - neni to reklama, fakt u nich nepracuju... ;)).
EDIT:
Tak se mi konečně podařilo tak nějak nastavit panel, abych viděl vše, co Darth Maul popisuje tomto příspěvku:
http://4um.overclocking.cz/showthread.php?t=69322#31
-
Pred cca 1/2rokom po tom ako mi odišiel môj milovaný CRT LG Flatron 915+ som dlho váhal nad LCD ale nakoniec som kúpil L2000CN.
S odstupom času môžem povedať že nelutujem ;-)
-
Citace:
Původně odeslal
Jendo
Pred cca 1/2rokom po tom ako mi odišiel môj milovaný CRT LG Flatron 915+ som dlho váhal nad LCD ale nakoniec som kúpil L2000CN.
S odstupom času môžem povedať že nelutujem ;-)
Pri kupe treba davat pozor na pismena v nazve, lebo sa vyrabaju v 2 verziach a mnohe shopy udavaju zle parametre(pozorovacie uhly a kontrast):
L2000CN = technologia TN, odozva 6ms, kontrast 2000:1, uhly 170/170 (vhodnejsie na hry a video)
L2000CP = technologia IPS, odozva 16ms(8ms GTG), kontrast 800:1, uhly 178/178 (vhodnejsie na grafiku a fotky)
Inak v ALZE sa stale drzi za dobru cenu aj v cechach aj na slovensku.
-
preco je TN verzia vhodnejsia na video? imho je TN vhodne maximalne tak na hry
-
mas pravdu, ja by som TN tiez nebral
-
Presne, TN tak na hry (i kdyz ty dnesni uz se mnohem zlepsily). Ale kdo chce lepsi barvy, musi si poridit slusny x-VA nebo IPS panel. Ja ted mam P-VA 17" a zacina mi byt "maly", tenhle 20" LG by mi vice nez vyhovoval :-)
-
Keby mám peňazí nazvyš tak by som asi kúpil aj ten CP, ale najlacnejší v SK ktorý som vtedy našiel bol cca 13-14k Sk a tolko som nemal. 19" CRT mi odišlo a už ma nebavilo čučať do kancelárskej 17-ky. Som zvyknutý pracovať vo vysokom rozlíšení(1600x1200).
Tento ma vyšiel na 9300,-, podla mňa je za tie peniaze výborná kúpa(20", 1600x1200).
Foto neupravujem a na Corel, CAD a bežnú robotu mi bohate postačuje.
Zo začiatku som mal s neho zmiešané pocity, ale treba sa trochu pohrať s nastavením obrazu(ja cca 14dní), "surový" aj s predvolenými režimami je nič moc.
-
Citace:
Původně odeslal
Pinhead
Tak uz ta cena neni tak uplne skvela (i kdyz neni nejhorsi), v tom Agenu ho ted zdrazili a ted je kolem 8,5 tisic kc :-( A to jsem o nem taky celkem uvazoval...
bezne se da koupit za 6,6k s dani
-
Cau..chtěl bych se zeptat majitelů tohoto monitoru jak vidí subjektivně jeho podsvícení. Např. na černém pozadí, jestli jsou vidět nejaká světlejší místa nebo fleky (hlavně za tmy)..Přeci jenom se mi na ty parametry ta cena zdá poněkud nízká. Přemejšlím v čem bude háček..Díky
-
Citace:
Původně odeslal
Honza2005
Cau..chtěl bych se zeptat majitelů tohoto monitoru jak vidí subjektivně jeho podsvícení. Např. na černém pozadí, jestli jsou vidět nejaká světlejší místa nebo fleky (hlavně za tmy)..Přeci jenom se mi na ty parametry ta cena zdá poněkud nízká. Přemejšlím v čem bude háček..Díky
hacik v podsvieteni som nepostrehol, mam ho vyse 2 mesiace, je to kvalitny monitor za super cenu, odporucam vsetkym
-
nevíte, jak je to s garancí počtu vadných (sub)pixelů? na stránkách LG to nemůžu najít. díky
-
Ahojte,
chtel bych jen prispet svymi poznatky k tomuto LCD.. Dnes mi dosly domu dva kousky L2000CP a hned jsem se dal do testovani... Mohu jen potvrdit, co jiz bylo napsano.. a sice obraz vypada velmi dobre.. Nekolikrat jsem na obou spustil test EIZO (pro jistotu) a pokazde bez znamky vadneho pixelu ci nejakeho zkresleni obrazu..
Oba LCD budu pouzivat prevazne na strih videa (proto dva ks), ale take na mensi upravy fotografii a tvorbu grafiky..
Obcas si zahraju i nejakou tu hru.. prozatim jsem testoval Crysis a CoD:4 a vse naprosto bez problemu..
Pri otoceni monitoru na vysku je vskutku radost pracovat s textem, ktery je velky a krasne citelny..
Zkratka.. jsem nadmiru spokojen.. a timto bych chtel podekovat vsem prizpevovatelum tohoto fora, diky nimz jsem se rozhodl pro tuto skvelou koupi..
Xaver
-
Moire, geometria, konvegencia? Tie pojmy sa u LCD neriesia... Ma to vyznam u CRT, kde ciary nie su rovne a treba to nastvovat, dalej konvergencia, aby RGB elektronove dela strielali priblizne do 1 bodu, aby biela ciara nebola 3 farebna...
-
mel bych dotaz na majitele tohoto LCD, patral jsem po novym LCD, jelikoz moje stary 22" TN chci soupnout jako TV k posteli a tak chci konecne k PC neco s dobrou technologii (IPS, MVA) mam v oku 2 LCD a jedno je tohle ale narazil jsem na foto
http://images.mironet.cz/foto/2_1/90...0-90401597.jpg
a matou me 2 veci za prve rozliseni 1680x1200 co to je? a druha vec kontrast 2000:1 kdyz ma byt 800:1 jako rikam si jestli to neni ta verze s TN ale to by prece nemela stejny oznaceni a nestala v mironetu pres 7000
ten kontrast mi muze byt ukradeny, ale to rozliseni je divny a uz jen kvuli hram jak to teda je? ma doopravdy 1600x1200 jak ma mit a jen je zprasena nalepka nebo je to nejakej hybrid?
-
Pokud je to 4:3,tak jiny nez 1600x1200 ani byt nemuze...
-
taky mi to prislo divny, ale ono staci zadat do googlu 1680x1200 a vyskoci nejvic nalezenych vyrazu prave ohledne tohoto LCD a kdyz je i na krabici nalepka 1680x1200 tak se radsi ptam ;-)