Re: Core 2 Duo - rada E7x00
Podělím se o info. Díky Nexovi jsem měl možnost tento CPU lehce poladit. Potěšující konečně je funkčnost 45nm CPU na prknu od GB s P965.
Na default vylezl na 3,2 GHz, max testováno 1,400V bios a výsledek byl 3,7GHz.
Pokud by někoho zajímalo srovnání s 65nm CPU s nižší cache, zde je info o výsledku mého letem světem otestování:
http://www.home.karneval.cz/40069189..._vs_E43_v2.JPG
Ten BIOS jsi našel ofiko na webu GigaByte? Já tam k mé 1.0 vidím jen 11C...
Citace:
Původně odeslal
Darth Maul
Ten BIOS jsi našel ofiko na webu GigaByte? Já tam k mé 1.0 vidím jen 11C...
Přesně tak:
http://www.giga-byte.com.tw/Support/...ProductID=2423
Tak už ho taky testuju... ;)
Stařičká deska GB P965-DS4 s BIOSem F11C udělá službu skvělou.
Momentálně už 6 hodin běží ORTHOS stabilně na 3GHz (9x333) při neskutečných 1,12V real, což je v BIOSu 1,1375V!!! :eek:
Chladí to pasivně Ninja a teplota v ORTHOSu kolem 50°C... :cool:
Citace:
Původně odeslal
Darth Maul
Tak už ho taky testuju... ;)
Stařičká deska GB P965-DS4 s BIOSem F11C udělá službu skvělou.
Momentálně už 6 hodin běží ORTHOS stabilně na 3GHz (9x333) při neskutečných 1,12V real, což je v BIOSu 1,1375V!!! :eek:
Chladí to pasivně Ninja a teplota v ORTHOSu kolem 50°C... :cool:
tak hurá změnit podpis ;-)
ještě ho poškádli, na def by mohl dát 3,2ghz, při troše štěstí i víc.
Citace:
Původně odeslal
-melda-
tak hurá změnit podpis ;-)
ještě ho poškádli, na def by mohl dát 3,2ghz, při troše štěstí i víc.
Jj, už jede několik hodin ORTHOS při těch 1,12V na frekvenci 3150MHz (9x350MHz)
Ja ted Orthosuji 3,6GHz(8x450) pri biosovych 1,275V,v zatezi 1,26V.Jede to uz pres 10h.Teplota dle Realtemp 53st.Pohoda.;)
ORTHOS stable mám teď 3,4 GHz (9x378 MHz) při 1,2V v BIOSu (CPU-Z tak 1,18V)... teploty i při chlazení Ninjou pasivně zanedbatelné... :cool:
Citace:
Původně odeslal
nex
poc ten program neukazuje aji pri jakym napeti bylo dosazeny tohoto taktu?
to je dost skoda
Citace:
Původně odeslal
MISKOBOSS
poc ten program neukazuje aji pri jakym napeti bylo dosazeny tohoto taktu?
to je dost skoda
Viz predchozi strana threadu ...
Napeti dost sileny :) ani se neptej.Pri 4GHz by mohl byt stable pri 1,45V.Nezkouseno.
Citace:
Původně odeslal
nex
Napeti dost sileny :) ani se neptej.Pri 4GHz by mohl byt stable pri 1,45V.Nezkouseno.
no vzhledem k tomu, ze max napeti pro 45nm je brany 1.36V je to dost slusny
Bylo mnohem vyssi ale stejne je to uplne fuk.I kdybych ho provozoval(coz delat nebudu) rok pri 1,45V vadi to necemu?Za rok to stejne bude srot a pujde pryc..
Citace:
Původně odeslal
nex
Bylo mnohem vyssi ale stejne je to uplne fuk.I kdybych ho provozoval(coz delat nebudu) rok pri 1,45V vadi to necemu?Za rok to stejne bude srot a pujde pryc..
ja nechci moralizovat, ale klidne se muze stat, ze ti to odejde behem tydne, mozna i za kratsi dobu
pisu, ze se to muze stat, nerikam, ze se to stane
Citace:
Původně odeslal
nex
OT: proč to bude šrot? už v dnešní době je to řekněme střední třída, a pokud se neobjeví do té doby nějaká brutálně náročná aplikace, kterou si uživatel tohoto procesoru může dovolit a využije ji, bude stále dobrý.
osobně jsem moc rád za takovéto závody ve vydávání nových CPU, třeba už konečně vyměním svého stařičkého TBreda za něco lepšího v přijatelné cenové hladině:)
Je to cca rok,co jsem se rychle zbavil s.939 a presel bez doplatku na Intel P965 a E4300 za 4500kc.Fuj.Kdyby vydrzel dodnes s dualcorem s.939 mozna bych za nej dostal vic,nez tenkrat.Pak jsem rychle prodal P935 v domneni,ze nebude podporovat 45nm CPU a vida,nakonec je vse jinak.Je to fuk,stejne z nas jen tahaj prachy.Za rok bude E7200 moralne zastaralej.S tbredem bych umrel nudou.:)
Kurnik, uvažuju, že bych se zbavil svojeho E4600 a šel do E7200, vyšlo by mě to s doplatkem asi 1000kč, ale má to vůbec cenu ? 1066Mhz FSB oproti 800Mhz prakticky nepoznám, podporu virtualizace asi moc nikde nevyužiju, o cca 100Mhz vyšši frekvence mi toho výkonu taky moc nepřinese, o 1MB vyšší cache možná tu a tam se to hodí. Hlavně aby se cenový rozdíl těchto procesoru moc nezvětšoval. Myslíte, že to má cenu ?
Citace:
Původně odeslal
Premo
Kurnik, uvažuju, že bych se zbavil svojeho E4600 a šel do E7200, vyšlo by mě to s doplatkem asi 1000kč, ale má to vůbec cenu ? 1066Mhz FSB oproti 800Mhz prakticky nepoznám, podporu virtualizace asi moc nikde nevyužiju, o cca 100Mhz vyšši frekvence mi toho výkonu taky moc nepřinese, o 1MB vyšší cache možná tu a tam se to hodí. Hlavně aby se cenový rozdíl těchto procesoru moc nezvětšoval. Myslíte, že to má cenu ?
Mam E7200, krasne studeny procik, OC jde bez problemu na 3,6GHz a sel by i vic, ale ja sel cestou co nejnizsi voltaze a mensiho OC. E7200 vrele doporucuju.
Citace:
Původně odeslal
Premo
Kurnik, uvažuju, že bych se zbavil svojeho E4600 a šel do E7200, vyšlo by mě to s doplatkem asi 1000kč, ale má to vůbec cenu ?
Pokud nebudeš taktovat - vidím že asi ne - tak ne.