Re: Hercules 9500Pro.......3ns Infineon?????
Citace:
Původně odeslal Robil
Uz jsem to napsal do jineho threadu,ale zda se,ze je to tady aktualni: Protoze beru stranky PC tuningu po odborne strance za pomerne slusne,mela jejich recenze velky vliv na to,ze jsem zakoupil 3D Prophet Radeon 9500 Pro retail a tesil se jak ho dostanu na frekvence 9700 Pro.Jake vsak bylo moje prekvapeni po odloupnuti chladice z pametovych cipu - zadny Infineon 3.0 ns,ale !!!! HYNIX 3.6ns !!! Rychlost pameti nedostanu na vic nez 280MHz (coz je logicke) a to je karta o temer 1100Kc drazsi nez stejny typ od Sapphire,ktery ma Infineony s 3.3 ns.Myslim si ze,nez neco takoveho napisi meli by si overit na vice kusech z ruznych serii jestli je to tak vsude a ne to generalizovat z jednoho vzorku vseobecne.Ostatni lidi durazne nabadam aby se nenechali takovymi recenzemi pri koupi ovlivnovat !!! Jinak jsem uspesne modifikoval novy bios pro tuto kartu (V.008.004.008.014 ze 14.02.2003) podle 95p128.bin od warp11 pro overclock.Freq. core = 351MHz - cooool,jen ty pemeti jsou SHIT.
Libor
Zda sa ze sa dopustas tej istej chyby ako vycitas PC Tuningu. Nemam v umysle sa zastavat tych ludi, mam podobny nazor na ich clanky ktore su vacsinou len subjektivne a laicke. Kazdopadne nerad vidim ako pises o Hynixoch ze su shit. Ja mam tiez Hynix 3.6 a idu bez problemov na 324 MHz bez chladenia a ked som ich trosku zachladil tak isli kratky cas na 344 MHz. A co ja viem tak vacsina tych co maju tieto pamate idu bez problemov v rozmedzi 310-317MHz.
Tvoj problem by som videl v BIOSe od Herculesu, ktory je znamy svojim tuningovanim a kedze nemoze tie pamate dat cez stanovenych 270MHz tak im dava velmi agresivne casovanie aby z tych pamati vytiahol co najviac ako sa da na tej frekvencii. Skus si tam napalit bios zo Sapphire 9700 non pro a vyskusaj.