Re: Program na "ořezání" videa
Citace:
Původně odeslal
Prtik
TS otevres ve VDM pres soubor AVS, do ktereho das kod:
Kód:
DirectShowSource("video.ts")
Takto se da zpracovavat i WMV.
Zrejme ti unikl smysl teto diskuse. Slo o to, jak to udelat nejlepe a tedy bez rekomprese. Pokud to prozenu DS filtrama, tak ziskam na vystupu nekomprimovany obraz, takze urcite nemam pristup k puvodnim datum.
Pokud bych to chtel prevest treba do h264, pak je AviSynth uzasny nastroj s prakticky neomezenejma moznostma, ale to vazne neni nas pripad.
Tak to se omlouvam za svoji neznalost. Predpokladal jsem, ze kdyz dam volbu Direct Stream Copy, tak to pobezi bez rekomprese.
Trošku "znásilním" tohle téma:
Rád bych si nechal poradit free program, který by mi umožnil z videosouboru .avi odstranit mluvené pasáže, co k němu kdosi namluvil. Zkrátka aby zůstalo video s původním zvukem a vše ostatní pryč :p
Myslim, ze by to mal v pohode zvladnut VirtualDub pripadne NanDub.
Taky znásilním thread.
Dostal jsem miniDV kameru. Jaký SW mám použít na grabnutí videa z kazety (USB), primitivní sestříhání a export? Nemám ambice režiséra, fakt mi stačí pouze toto. Ideálně zadarmo, pro WIN. Bohužel jsem si nLitem smazal Movie Maker
Citace:
Původně odeslal
Commander
Dostal jsem miniDV kameru. Jaký SW mám použít na grabnutí videa z kazety (USB), primitivní sestříhání a export? Nemám ambice režiséra, fakt mi stačí pouze toto. Ideálně zadarmo, pro WIN. Bohužel jsem si nLitem smazal Movie Maker
Já používám maximálně jednoduchý WinDV. Obávám se ale, že s tím USB bude problém. Nemáš možnost FireWire?
WinDV pustím na kazetu a do daného adresáře se mi nasypou jednotlivé záznamy ve formátu AVI. Pak s tím můžeš pracovat libovolným programem jako je uvedeno výše. Dobrá vychytávka jsou i integrovaný titulky s datem a časem. Na http://jech.webz.cz máš i návody jak z toho jednoduše poskládat DVDVideo.
Na kameře je USB, A/V (to bude asi do televize) a pak konektor označený "DV" který mi teda připomíná FireWire. Problém je, že v Lenovu neudělali FW pro nejvyšší řadu T, takže mám smůlu. Chystám se dokoupit PCI-e kartu tak leda přes tu, pokud tedy to "DV" vůbec FW je.
Commander: tenhle movie maker? S nLitem teda nemam zkusenosti, ale takhle se to expost resit neda?
Mam MKV soubor, kde je video v h264, dve AC3 stopy a dvoje titulky. Problem je v tom, ze kdyz to nekdo delal, nepremyslel.
Video je dlouhe 0:53:00 a AC3 jen 0:50:50. A diky tem dvema minutam navic se to nevejde na DVD5. Zaverecne titulky konci se zvukem, takze je obraz navic je v tichu a je to opakovani predesleho.
Dokazu oddelit jednotlive soucasti a spojit je, ale nevim cim oriznout vznikly *.h264 soubor bez rekomprese a ziskat opet *.h264.
Prtik: mkvmerge, zalozka Global -> Enable splitting by to mohlo zvladnout.
Vyborne! A to jsem si rano nainstaloval MKVtoolnix, ale toho nastaveni jsem si nevsiml.
Diky! K+