Re: Výběr kabelů k repro(?)
jj,diky Andurile,presne tohle jsem potreboval vedet.Kazdopadne to bude asi pak pekne slozity az budu koumat jestli tam zapojuju ten spravny.Nebo si je budu muset hold nejak predem oznacit.Ale ten kabel je celkem tlusty,takze by to nemel byt nijak vyrazny problem.Staci cerna lihovka a je to...
Nemůžeš si je "propísknout" nějákým měřákem? Je to nejjednodušší. Změř odpor a zjistíš který je který.
Nejsem si 100% jistý, ale možná bude jedno, jestli je zapojen repro na zesilovač tak, nebo naopak (do repra jde sřídavý signál). Hlavní je, aby byly všechny repro zapojeny stejně, aby chodily stejně... Aby nešel v jedné chvíli jeden jedním směrem a druhý druhým směrem. Pokud se pletu, tak mě opravte :)
Určitě bude ale nejlepší je zapojit tak jak říkal Anduril.
Merak bohuzel nemam,ale jak jsem psal,na tech kabelech to pujde celkem dobre oznacit,tak si proste pohlidam aby jeden sel pouze do cerveny a druhy pouze do cerny zdirky a bude to OK.
Nepletes se, ale zapojeni subwooferu ovlivnit nemuzes, takze i z tohoto hlediska je lepsi zapojit repro jak bylo puvodne zamysleno.
Já si jednoduše dvojlinku roztrhnul na dva kablíky, pak už to blbě zapojit snad ani nejde :)
Citace:
Původně odeslal
Dismembered
Já si jednoduše dvojlinku roztrhnul na dva kablíky, pak už to blbě zapojit snad ani nejde :)
No a preto tu mame 2stranovy thread ;)
Divny, ja myslel, ze i na tehle reproduktorovejch kabelech je bud na pruhledny buzirce slaba cervena nebo cerna linka na jednom z kabelu, nebo je ve vnitr natazena cerna nebo cervena "nit" atd, respektive, ze je to proste znaceny :-/
Nicmene "prozvanecku" muzes vyrobit treba ze stary baterky a pak si to proste probliknes :)
Jsem myslel, ze nejakej obyc merak (co prodavaj v ruznejch OBI a Bauhauzech atd za 199,- kc) je povinna vybava kazdeho OC a Hifi bastlila :o :mweheh: :mweheh:
na sposute kabelu neni cerna - cervena linka...ale byva na jedne zile napis s tipem kabelu...a slouzi jako voditko. Kdyz neni...tak proste pojedes mezi palcem a ukazovakem tu jednu linku a na zacatek a na konec si udelas fixem znacku...a jsi doma...mas to tam i do budoucna.
Citace:
Původně odeslal
uberguru
...Kdyz neni...tak proste pojedes mezi palcem a ukazovakem tu jednu linku a na zacatek a na konec si udelas fixem znacku...a jsi doma...mas to tam i do budoucna.
Presne tak,to je nejlepsi...
Jinak resil jsem to tady hlavne proto,ze jsem nevedel jestli je nutnost to mit zapojeny stejne.Ted uz to vim.
OMG, nechcete k tomu jeste nekdo natocit videotutorial? Co tu zacneme resit za chvili? Kterou stranou se dava DVD do mechaniky s thredem na 5 stranek? :rolleyes:
(sorry za OT, ale tohle opravdu neni chat, to plati hlavne pro lukyska, kterej je zde schopen resit sebevetsi kravinu)