Nevím, dělal jsem na desítkách notebooků všech myslitelných značek, ale klávesnice mi nevyhovovala žádná - kdykoliv můžu, řeším to externí... :rolleyes:
Printable View
Nevím, dělal jsem na desítkách notebooků všech myslitelných značek, ale klávesnice mi nevyhovovala žádná - kdykoliv můžu, řeším to externí... :rolleyes:
U levných notebooků kvalitní klávesnice nehledejte, alespoň já takovou kombinaci ještě neviděl. (to bez ohledu na to, že srovnávat standardní a ntb klávesnici je mimo mísu)
btw: kvalitní desktop klávesnice umožňuje samozřejmě jiné věci, ale když je třeba, tak na ntb pracuji libovolně dlouho a ani přechody mi problémy vůbec nedělají (všema deseti). Ad MC - ano, některým to vyhovuje, mám lidi (opravdu advanced uživatele :) ), kteří mají k notebooku slim externí "notebookovou" klávesnici, protože jim vyhovuje nejlíp (sice nechápu, ale je to tak).
Kua teď jste mě trochu odradili od toho ESPRIMa. Ten NB jsem chtěl používat k programování (PHP, MySQL, C, Atari 800), tak doufám, že tam všechny speciální znaky jsou a jsou dobře dostupné. S externí klávesnici moc nepočítám.
Tak jsem viděl tu klávesnici na nějakých obrazcích co jsem našel na netu a jsou na ní jen české popisky tzn.práce v angl.modu bude asi dost složitá.
Tak jsem ještě trochu hledal a nevím proč zrovna FSC (to platí i pro Lifebooky za 40k) má tak blbou klávesnici když všechny značky (ACER, ASUS, HP, TOSHIBA, IBM LENOVO) mají popisky české i angl.
No možná je to blbost, ale pokud ti vadí jenom ta kláveska a budeš na ní chtít pracovat, napadá mě ještě jedna možnost. Kdysi nám do firmy dodali nějaký NB HP omylem s EN klávesnicí, když jsme to reklamovali poslali nám pytlíček s CZ klávesama. Tehdy jsme se tomu dost nasmáli, ale nakonec se to ukázalo jako good idea. Mohli jsme si nakonfigurovat vlastní QWERTY klávesnici podle zvyku.
Zkus oslovit distributora/zastoupení FSC, ev. sehnat přímo EN verzi.
To uz jsem resil s podporou FSC a jsou ochotni za drobny poplatek 1000,- (k NTB V3205) dodat klavesnici s US nebo UK rozlozenim. Kombinaci nemaji a asi ani neplanuji:-(
Ja si koupil bily popisovac. Estetika trochu utrpela, ale funguje to :-)
No notebook vetsinou nekupujes od Fujitsu. Oni ti poslou novou klavesnici, nevymenuji ji.
No stejne, "drobny poplatek 1000,- Kc" za klavesnici je krapet hodne. Nevim kolik uctuji jinde, ale prijde mi to dost...
Jo, pak to chapu, pokud ti FSC posle jen tak za litr novou anglickou klavesku, pak je cena OK, az velmi dobra, jine znacky si podobnou sluzbu nechaji zaplatit jeste lepe. Ja jsem myslel, ze jako kdyz jsi vybiral notas u prodejece, tak ze ti nabidli, ze ti prodaj ten samy ale s AN klavesnici s priplatkem 1000,-, takhle je to OK :)
Samozrejme ze je to hodne penez za kus plechu s tistakem, par tlacitkama a konektorem, ale co s tim nadelame. :)
Lehke OT - treba u drazsich modelu espress od Jury nebo Saeca nektere dily, ktere maji vyrobni hodnotu dle meho odhadu cca. 10 kc stoji taky nekolik tisic (treba kapucinator k Jure za 2800,- a je to fakt plastove kolinko s ventilem a 20cm hadickou). Ale holt jine reseni neni, nikdo jiny to nedela, musis jit a koupit to za 2.8 kkc :) :)
EDIT : tak uz ho zlevnili na pouhych cca. 1990,- pro zajimavost posilam odkaz, jak vypada kust plastu za 2kkc :)
http://www.matthes.cz/produkty/produkt/50048
Tak jsem to ESPRIMO dneska přinesl domů a zatím v pohodě. Bylo tam i instalační DVD (ačkoli na stránkách měli že tam není) a instalace ovladačů proběhla bez problému. Akorát mě při instalaci XP udivilo, že si HD dal až písmeno E: - C: je čtečka karet, D: je DVD, tak nevím proč tak blbě.
Muzes to spravit - tento pocitac, prava mys - spravovat, sprava disku, a pak u vsech disku a mechanik nejlepe od ctecky pres DVD az po HDD prehazet pismena oznaceni s tim, ze samozrejme musis pouzit pro prehazeni pismeno + 1 v rade a tak to postupne poprohazet :)
(tedy pokud jsi to uz neudelal :) )
Na klávesnici jsem moc nepsal, nicméně všechny důležité znaky tam snad jsou, akorát to bude trochu nezvyk.
K tem klavesnicim u FSC ... vsude ctu jak jsou mizerne a ac jsem psal uz i na lepsi, tak rozhodne ta klavesnice nepatri dle meho k nejhorsim. Mam 12" prcka a pisu na tom docela rychle a ke kvalite nemam vyhrad.
Ty písmena taky haluzily, dá se to buď opravit přes registry, nebo druhou instalací. Sice to nedává smysl, ale napodruhé si u mě chytlo HDD jako C:
EDIT: Návod na přejmenování syst. disku jsem psal tady, přes normální správu disků tě to nepustí, ale samozřejmě musíš předtím přejmenovat všechny ostatní jednotky, aby C: bylo k dispozici.
Jsem zkoušel nějaké výkonnostní testy:
Super PI 1M - 33s
3DMark2001 - 4200b
Teda nečekal jsem zázraky, ale ten 3Dmark01 jsem čekal tak 5000-6000b.
PS: Doufám, že mi to E: jako systemový disk nebude dělat problémy, zatí nechci přeinstalovávát systém, či se hrabat v registrech, už jsem ale narazil na PC translator 2007, který chtěl přímo pracovat s C:, nic méně nakonec fachá
2DarthMaul> Mohl bych se tě zeptat jak jsi přesně v tom notebooku (Esprimo V5505) přidal tu ramku ? Všude píšou, že tam je na zadní straně nějaká snímatelná část s obrázkem paměti uchycena 1-2 šroubky. Já tam nic takového nevidím. Kolik šroubků jsi odšroubovaval aby jsi se k tomu slotu dostal ?