-
Re: HD3870 - podivnost od GigaByte ?
Takže první testy 3DMark 2006 (1280x1024 default) taktování v Catalyst Control Center
780/1960 = 9556 (default clock)
780/2100 = 9700
850/2100 = 9980
880/2100 = error :-)
850/2200 = 10 016 (drobné artefakty)
P.S. tak ten ATI Tool 0.27 beta 4 přeci jen ještě nějak zlobí, nejdou mi s tím přetaktovat paměti, systém hlásí, že použitý čipset to neumožňuje, pátrám dál co se děje, dělám s tímto Toolem poprvé.
-
Takže ani ATI Tool 0.27 beta 4 se mi s touto kartou rozchodit nakonec nepodařilo. Program nedokáže s kartou komunikovat. Nevím, jestli je to kartou, nebo ATI Toolem, nebo ovladačema (mám poslední verzi) ale zatím ničím jiným jak CCC ještě taktovat pod Vista 64 nedokážu. Ani AMDGPUClockTool poslední verze 0,9.
P.S. nezná někdo nějakou fičurku, jak odblokovat nízké maximální OC hodnoty v CCC ..??
-
Citace:
Původně odeslal
Aliencz
P.S. nezná někdo nějakou fičurku, jak odblokovat nízké maximální OC hodnoty v CCC ..??
upravou biosu karty ?
-
No to asi těžko, tím CCC nijak neovlivníš. Navíc do výměny BIOSU jít nechci. Je to nová karta.
-
Citace:
Původně odeslal
Aliencz
No to asi těžko, tím CCC nijak neovlivníš. Navíc do výměny BIOSU jít nechci. Je to nová karta.
mno neviem, ci si dobre spomynam, ale prave upravami BIOSu sa dal zvysit maximalne dosiahnutelny takt v CCC... az sa mylim - sorry...
inaq ja mam 3870 od ASUSu od konca novembra a uz som mal na nej asi 12 BIOSov (rozne verzie, rozne takty...). A dnes sa chystam flashovat znova - na nete som nasiel oroginal ASUSacky BIOS z karty EAH3870TOP , kde je jadro pretocene na 851MHz s referencnym chladicom... Skusim to naplacnut na tu moju a uvidim, co to urobi s tym mojim Zalmanom, co som dal na kartu...
-
Ovlivnis - minimalne u nVidie se rozsahy pretaktovani urcovaly od taktu v BIOSu.
-
Tak jinak, jestli náhodou někdo někde neviděl diskusi o tom, jak deblokovat - zrušit onen strop - omezení v CCC.
-
Citace:
Původně odeslal
Aliencz
Tak jinak, jestli náhodou někdo někde neviděl diskusi o tom, jak deblokovat - zrušit onen strop - omezení v CCC.
nevidel jsem to, ale kdyz uz hodlas v biosu rusit ten strop, proc ji rovnou nepretaktujes pres bios natvrdo ? Max stabilni takty prece muzes zjistit pres jine sw nez je CCC. Neexistuje primo pro tvou kartu jiz upraveny bios ?
edit: byl jsem upozornen na jistou nelogicnost moji odpovedi. Pro upresneni - dle toho co jsem zahledl, jde toto omezeni zrusit jen pres upravu v biosu.
-
Citace:
Původně odeslal
PetrT
nevidel jsem to, ale kdyz uz hodlas v biosu rusit ten strop, proc ji rovnou nepretaktujes pres bios natvrdo ? Max stabilni takty prece muzes zjistit pres jine sw nez je CCC. Neexistuje primo pro tvou kartu jiz upraveny bios ?
edit: byl jsem upozornen na jistou nelogicnost moji odpovedi. Pro upresneni - dle toho co jsem zahledl, jde toto omezeni zrusit jen pres upravu v biosu.
To je fakt, protože já píšu, že do BIOSU sahat nechci. CCC je software, takže by mělo jít v něm deblokovat maximální přednastavené údaje. Jde jen o to, kde, jestli někde v záznamu registru, nebo nějaké knihovně ... :-(
-
Napadá Vás někoko jednoduchý fígl, jak snížit otáčky na tom Zalmanovi té grafiky?
-
Citace:
Původně odeslal
Aliencz
Napadá Vás někoko jednoduchý fígl, jak snížit otáčky na tom Zalmanovi té grafiky?
Ak sa neda monitorovat resp. riadit nejaky softom ako trebars ATT, alebo AtiTool pripadne novym RivaTunerom, tak jedine nejaky odporom natvrdo znizit otacky. Alebo vymena komplet chladica.
-
Citace:
Původně odeslal
Aliencz
mno kedze ten chladic ma len 2 kable, zrejme to nepojde cez ziadny soft... Takze ak chces regulovat otacky - jedine jaq pise AJSTI cez nejaky nastavitelny odpor (trimer) ktory si vyvedies niekde na case... V podstate ja tak regulujem otacky na mojom VF900Cu co mam na grafike (ale tam bol ten trimer sucastou chladica...)
-
Takže taktování i pod Vista 64 i s touto kartou již bez problémů s Riva Tuner 2.07
Nicméně, omezení CCC na hodnotách GPU - 880MHz a RAM 1050MHz je naprosto dostačující. Tato karta víc nezvládne ani náhodou. Paměti u 1100MHz už háží drobné artefakty a GPU na hodnotě 880MHz kolabuje.
-
Dostal jsem ji v novém Riva tuneru na 850/1100 a při delším hraní zamrzla.Teď ji mám 850/1050 a v pohodě, chci ještě přidal chladič na paměti, ale moc od toho neočekávám.Jinak za cca 4000,- myslím slušný kup.
-
Citace:
Původně odeslal
wildesau
Dostal jsem ji v novém Riva tuneru na 850/1100 a při delším hraní zamrzla.Teď ji mám 850/1050 a v pohodě, chci ještě přidal chladič na paměti, ale moc od toho neočekávám.Jinak za cca 4000,- myslím slušný kup.
To odpovídá, já na hodnotách 850/1100 projel testy také bez pádů, ale viděl jsem drobné artefaktíky v obraze. To samozřejmě nezachrání chladič pamětí, to není otázka přehřívání pamětí, ale jejich neschopnosti spolehlivě pracovat na uvedených taktech. Paměti projely dokonce i na hodnotě 850/1200 ale to už byly artefakty jako prase. Zátuh systému následoval až při zvýšení frekvence CPU nad 850MHz (konkrétně při 870MHz už 3DMark2006 nenaběhl).
-
jen tak pro zajimavost. Jake mas teploty po pretaktovani? idle i burn,chystam se ji totiz koupit,diky ;)
-
jen tak informativne: nepozoruje nekdo z majitelu teto karty piskani??
-
V idle mě riva tuner i CCC ukazuje 32 stupňů a v burn 61 stupňů.
-
Ten Zalman na 12V je turbínka, zkoušel ho někdo vyměnit za jiný tichý, jaký?
Já to řeším zatím pomocí Zalman FANMATE 2.
Na Ramky jsem dal PrimeCooler PC-RHS1 Memory cooler.
Taktovat zatím nehodlám, teploty se při extrémní grafice šplhají až na 82 stupňů.
-
Citace:
Původně odeslal
podws
Ten Zalman na 12V je turbínka, zkoušel ho někdo vyměnit za jiný tichý, jaký?
Já to řeším zatím pomocí Zalman FANMATE 2.
Na Ramky jsem dal PrimeCooler PC-RHS1 Memory cooler.
Taktovat zatím nehodlám, teploty se při extrémní grafice šplhají až na 82 stupňů.
82 ? To sedis s kompom v saune ? Ja mam s Accelero S1 pasivne pri hrani FEAR, pripadne COD4 nejakych 53 ;)
-
Asi pujdu taky do toho Accelero. Akorat jsem zkousel sundat ten Zalman a prijde mi prilepeny, neslo to. Trik s kartou a sroubovakem jsem zatim nezkousel.
-
No je fakt,že tichý ten chladič zrovna není,ale teploty s ním mám v poho.Víš jak 70 stupňů jsem snad nebyl a to pařím o106.
-
Uvažuji ještě o jednom modelu do CrossFire X, jelkož ceny jdou dolů, ale tenhle hlučnější model už nechci. Obávám se, že bych jej tam ani nenacpal, s tím Zalmanem je dost vysoká a zabral bych si poslední dva PCI které potřebuji pro zvukovku. Navíc by se ještě zvýšila hlučnost. Takže bych se chtěl zeptat, kterou kartu HD3870 512MB považujete za nejtižší ..
-
Citace:
Původně odeslal
Aliencz
Takže bych se chtěl zeptat, kterou kartu HD3870 512MB považujete za nejtižší ..
Tu s accelerem S1 :-) /joke
Velmi tichý jsou karty s tímhle typem chladiče. Můj původní Sapphire ho měl a tichý to bylo, až na chrčení ložiska větráčku (což byla vada, nikoliv vlastnost a navíc přes zavřenou case to stejně moc slyšet nebylo). Na jiný značce karty (už nevím která) byl taky tichý. Akorát tam je trochu problém s vyššíma teplotama...
-
Už se někomu povedlo zregulovat otáčky větráku na originál chladiči? Mě to vysokofrekvenční bzučení asi zabije :)