-
Re: Solidní repro 2.0/2.1 kolem 1,5-5k
Být tebou, tak si jdu někam poslechnout tady celkem doporučovaný T20 od Creativu, i když jde taky o "plasťáky", tak podle všeho celkem dobře hodnocený. Myslím že s ohledem na tvoje uši bys mohl být spokojenej.
Pokud bys chtěl za každou cenu investovat víc, tak mrkni na jejich větší bratříčky GigaWorks 2.0 T40 za 2,5k.
PS: Já se rozhodl pro T20, jenom mi do toho něco vlezlo, tak se všechny nákupy odkládají o nějaký čas a musím řešit jiné věci. Jak je budu mít na stole, tak dám reference...
-
Já si vzpomněl, že jsem komusi onehdá stavěl počítač a s ohledem k faktu, že dělá do hudby, chtěl nějaký velký a lepší repráky... Nakonec do nich vrazil asi 30 tisíc, což je vedlejší, ale vzpomněl jsem si na značku a koukal co mají levnýho...
http://www.disk.cz/disk/group2.csp?!...9,!PL,,39,,,42
co něco z tohohle?
-
A proc chces kupovat monitory, kdyz nepoznas rozdil mezi 128 a 320kbit mp3? Mi pak prijde jako vyhozene penize a koupil bych radeji treba ty T20ky, jak pise Aigor :)
-
No ty 3k co sis stanovil jako hranici neni buhvico, abys nakonec nebyl s temi studiovkami zklamany.
Ja mam M-Audio DX4 a hrajou sice pekne, ale jsou to opravdu male bedynky a obcas ten maly objem a prumer membran jde uz znat. Nevim jak hrajou ty levnejsi M-Audia ale podle reakci na sousednim foru jsem nakonec rad ze jsem sahnul aspon po tech DX4kach.
http://pctforum.tyden.cz/viewtopic.p...16973&start=80
ale je fakt ze zas tak hrozny to asi nebude
http://pctuning.tyden.cz/index.php?o...8368&Itemid=49
jen je otazka jestli to fakt neni skoda penez
-
Citace:
Původně odeslal
Anduril
A proc chces kupovat monitory, kdyz nepoznas rozdil mezi 128 a 320kbit mp3? Mi pak prijde jako vyhozene penize a koupil bych radeji treba ty T20ky, jak pise Aigor :)
se mi nelíběj a nemám rád malý repráky :)
p.s. nemám tucha co jsou monitory krom toho placatýho na co koukám
-
tak ja mam T20, a som dost spokojny. plastaky to sice su, ale plast je dost hruby a pevny na to aby to nevibrovalo a podobne...zvuk to ma podla mna nadherny, len si treba pridat trochu treble priamo na reprakoch a EQ mat FLAT(konkretne u mna je to stale len metal, a s tym treble cca +20% je to super)
a je na nich citit aj rozdiel medzi 192 a 256 mp3 (s Audigy 2ZS), co su u mna asi vsetky mp3 v tom rozsahu (az na par vynimiek co som si sam ripoval na 320) ..ale kedze pouzivam tie repro so SigmaTel HD, tak je to o nieco horsie, ale stale znesitelne u mna :)
-
tak som si dnes doniesol domov GENIUSneconeco2000X
-po ubrati basov tak na 1/4 to hraje celkom pjekne, ale pri vyssich hlasitostiach urcite frekvencie nezvladaju a ozyva sa proste basovy hluk :-/ inac k zvuku v podstate bez vyhrad
-je tam uplne sialena modra dioda do ktorej moc dlho nevydrzim pozerat. po par sekundach mam pocit ze sa mi prepali do mozgu. tu treba nejak poriesit.
- pri zapojeni sluchatok sa z repra stale ozyva slaby sum :-/
vzhladovo su velmi pekne, teda az na tu modru led
maju svoje chybky, ale za tie prachy? oplatia sa bez debaty
-
Nemáte někdo zkušenost s GENIUS Repro SP-HF1100X
http://genius.mironet.cz/genius-repr...w-rms+dp71125/
Za tu cenu se mi zdají docela zajímavé...
-
kolegovi jsem doporučil HF1250X - a ohledně reprodukce zvuku za ty peníze nic lepšího neseženeš. Mají nevýhodu, že nejsou dobře odrušené a na kancelářinu už jsou celkem velké. Já jsem si do kanclu vybral Creative T20, které byly pro mne lepší volbou (menší, sednou lépe k vybavení, a nevadí jim mobil). HF1250X mají ale imho celkově vyváženější projev, než T20.
-
Takže myslíš, že ani HF1100X se neudělá chyba? Mobil přežiju...to mi bedýnky dělaj i teď...
1250X nechci kvůli jejich velikosti...
-
víš co znamená myslet :-)
HF1100X jsem bohužel neslyšel. A zrovna velikost pomáhá 1250X k jejich zvukovému projevu.
-
Citace:
Původně odeslal
Jsykora
HF1250X mají ale imho celkově vyváženější projev, než T20.
HF1250X jsem neslyšel, podobné ale ano - nevím, jestli mají vyváženější projev než T20, každopádně se liší. T20 jsou subj. přesnější, čistší, "ostřejší", s lepšími výškami, Geniusy obecně (soudě podle několika podobných) měkčí, "teplejší" zvuk, zastřenější, lepší basy (zvlášť při nízkých hlasitostech). Záleží na gustu ...
-
Tak už má doma ty HF1100X (dnes jsem je koupil v Mironetu) a docela spokojenost...
-
Jan555 to vystihl přesně - pro mně jsou T20 takové "ježaté" a 1250X jsou "sametovější". Ale to je čistě subjektivní věc.
To Boin - zkoušels, jak jsou 1100X odrušené? Kolega si chce 1250X vzít domů a chtěl by něco menšího, ale s podobným vzhledem.
-
No jestli myslíš třeba citlivost na mobil, tak ano když je položný vedle tak slyšíš klasický rušivý tón, ale třeba jak jsou stíněný kabely jsem nezkoušel...
Vyměnil jsem to za 5+1 - takový ty no-name za 399Kč jak se tu jednu dobu prodávali - těch už jsem byl na nervi, furt tak divně praskaly ať hraly nebo ne, občas v nich pěkně luplo a výkon taky nic moc...
Tyto mají docela znát na default vysoký vejšky, ale dá se zregulovat a pak už jsem byl spokojen. Přeci jen už to nejsou malinkatý plastový chrchláky...
-
k tomu ruseniu.
pri mobilovani sa mi to rusenie indukuje (neplacam?) na kabloch alebo niekde "v bednickach".
dalo by sa "mobilorusenie" poriesit kupenim tienenych kablov?
-
Tohle by mě taky zajímalo. Má ty DX4ky píchlý to integráče tím původním origoš kabelem a navíc ho mám zamotaný v klubku dalších kabelů (napájení apod.). Mezi bedničkama mám taky origoš. Nevyznám se v kabelech, ale vypadá to na obyčejnou dvoulinku.
Naprosto zádné ruchy z PC nebo sítě to nechytá. Ale na mobil to reaguje naprosto příšerným způsobem.
-
Tak jsem se taky dokopal k přemýšlení o nákupu nových repro. Původní úvaha - 2.1 - šla stranou po tom, co jsem zjistil že do mého limitu max. 2k nejspíš neseženu nic se slušným subw. Ty 2000 nejsou úplný strop, jsem schopný jít na víc v případě že se vyskytne něco výjimečného, ale myslím že bych se do toho měl vejít. Přetahovat totiž nehodlám zas o tolik.
Takže jsem skončil u 2.0. Po pročtení obou threadů ohledně 2.0/2.1 a recenzí na webu jsem došel k následujícímu výběru:
Creative Labs GigaWorks T20
- jsou na ně celkem dobré reference, nevypadají špatně, příznivá cena, nezaberou tolik místa
Genius SW-HF2000
- reference taky ujdou (ale vlastně to nehraje moc roli, protože bych si je všechny potřeboval poslechnout osobně a to zřejmě nezvládnu) a fakt se mi líbí jak vypadají :-) Cena taky příjemná
a pak pošilhávám po něčem větším :-)
Creative Labs GigaWorks T40
- co jsem tak koukal, tak by to měly být větší a lepší T20. Takže se možná budu rozhodovat spíš mezi T40 a Geniusy.
A nebo poradíte ještě něco jiného?
-
Citace:
Původně odeslal
Khadgar
....
a pak pošilhávám po něčem větším :-)
Creative Labs GigaWorks T40
- co jsem tak koukal, tak by to měly být větší a lepší T20. Takže se možná budu rozhodovat spíš mezi T40 a Geniusy.
jenom upozorňuji, že HF2000 jsou podstatně objemnější, než T40 ;-)
-
Citace:
Původně odeslal
Jsykora
jenom upozorňuji, že HF2000 jsou podstatně objemnější, než T40 ;-)
no jasně, s tím se počítá ;-)
-
Ono tie T20 uplne postacia na to pocitacove vyuzitie. Osobne ich pouzivam ako pri hrani hier, tak pri pocuvani radia ci mp3 pripadne i filmov a pre moje amaterske uchale a este amaterskejsi sluch su absolutne vyhovujuce. On si clovek povie, ze to je plast a neni drevo, ale dost dobre hrajuci plast.
-
Genius HF1100X jsem mel a brzy sly zpet do krabice. Zvuk divny, nevyrovnany (opravdu po me nechtejte charakteristiku, co bylo presne spatne). Pustit si na tom PinkFloyd, to byl pekny napor na usi.
Kablik mezi repro je kratky a kdyz jsem k tomu pripojil prodluzovaci kablik, tak se to jedno repro stisilo, takze uz to nebylo 50:50 stereo. Coz je asi vina te "prodluzovacky", ale to me jako zakaznika nezajima, proste ten kabel meli udelat delsi.
Brzy snad budu moct vyzkouset T20, na ktere jsem se puvodne tesil hodne, ale ted uz spis trnu, ze to zase nebude ono :-)
Jinak doma posloucham na kombinaci stredak+sub, oboje od Logitech Z5300, to jen pro upresneni, za nejsem zadny hi-fista, ale tyhle levne repraky (Genius) jsou fakt na dve veci.
-
Citace:
Původně odeslal
fr33k
....Kablik mezi repro je kratky a kdyz jsem k tomu pripojil prodluzovaci kablik, tak se to jedno repro stisilo, takze uz to nebylo 50:50 stereo. Coz je asi vina te "prodluzovacky", ale to me jako zakaznika nezajima, proste ten kabel meli udelat delsi.
Tak to by mi taky vadilo, jelikož kabely budu potřebovat trošinku delší. Jak byl zhruba ten kabel dlouhý? Předpokládám totiž že u HF2000 bude stejná délka.
A T20 je na tom s délkou kabelů jak?
-
Tak dnes jsem si přinesl ony T20. Zvuk mi přijde velice dobrý, ale protože jsem prešel z velikých 4.1 (Inspire 4400), zatím postrádám bublající subwoofer pod nohami :)
A hned se musím uživatelů zeptat - také vám v stand-by (tzn. nic nehraje) lehce pískají (asi jako když lehce povolíte natlakovou lahev)?
Já jen jesli je to fíčura anebo mám vadný kus :)
-
Ziadne piskanie nic. Ked stes kusok viac basu treba zrejme T40 zobrat.