Re: Postupný upgrade - stage 1
Kua, to som nejak prehliadol, ze tam chces nacpat ECC ...
"The Q35/Q33/G35/G33/G31/P35/P31 Express Chipset does NOT support ECC, does
not support ECC un-buffered DIMMs, and it does not support any memory
configuration that mixes non-ECC with ECC un-buffered DIMMs. See Section 3.1 for
un-buffered DIMM support details."
X38/48 uz to podporuje, ale cena je inde ...
EDIT: ROFL > priplatok je tak velky, ze si zanho kupis 2x2GB ddr2 normalnych ... vyser sa na ECC a predaj ich komukolvek aj pod cenu
Práve som prešiel cenníky VO, jediné dosky ktoré sú aj na sklade s podporou ECC sú pre Socket AM2 a asi pred minotu som dospel k rovnakému záveru ako MC. Ako jediné východiskové riešenie vidím zohnať dosku s chipsetom 975X, ale tie už skoro nikde nemajú.
Edit:
Našiel som v MO tieto dve dosky:
Asus P5W DH Deluxe - Intel 975X
DFI Infinity 975X/G - Intel 975X
Oplatí sa ich ešte kupovať? Pokiaľ špecifikácie neklamú, tak by mali zožrať aj tie ECC ktoré mám na stole.
Do 975X nedas skoro urcite 45 nm cpu :)
V tom ASUSe by to malo fungovať. Tu je zoznam CPU ktoré podporuje, je tam uvedené aj nová rada E8x00.
DFI ešte preverujem.
No jo, udat alespoň nějakou představu o ceně by nebylo špatné ;-)
Já bych to viděl podobně jako kolega, takový levný základ může být třeba:
CPU - Intel E2140 - cca 1500,-
MB - Gigabyte s čipsetem P35 - cca 2200,-
RAM - 2x 1GB 800MHz ADATA - cca 1100,-
GPU - nVidia 8400GS - cca 1000,-
Mno a když to koupíš po bazarech, tak půjde cena ještě dolů :-)
Citace:
Původně odeslal
meteor
No jo, udat alespoň nějakou představu o ceně by nebylo špatné ;-)
Já bych to viděl podobně jako kolega, takový levný základ může být třeba:
CPU - Intel E2140 - cca 1500,-
MB - Gigabyte s čipsetem P35 - cca 2200,-
RAM - 2x 1GB 800MHz ADATA - cca 1100,-
GPU - nVidia 8400GS - cca 1000,-
Mno a když to koupíš po bazarech, tak půjde cena ještě dolů :-)
Tak nejak bych to taky videl, kdyz ty ECCčka, co máš, prodáš, tak to budeš mít jěště o něco levnější.
Kebyže tie ECC predám, tak by to bolo ideálne, ale nejak nemôžem nájsť kupca. :(
Ta P5W DH Deluxe by mohla byt dobra volba, stoji 3500 a pritom je to high-end doska
Už som pre ňu rozhodnutý na 95%. Na svoju aktuálnu grafickú kartu už mám kupcu, takže stačí zohnať tú dosku (zháňam sekáč) a CPU a grafiku potom už dokúpim behom dvoch dní. Kebyže doplatím cca. 600 Sk, môźem mať aj pomerne slušnú grafickú kartu.
Skúste mi nejakú doporučiť okolo 1500-2000 Sk. Potrebujem aby mala passívne chladenie a nemala tie supershitné 64 bitové pamäťe. Kvôli ušetrenej stovke nechcem zdegradovať "nový" komp na úroven kancelárského PC.
Edit:
Ja som zatiaľ našiel tieto karty, ale vôbec nemám prehľad o tom čo je teraz "in" v tomto segmente, vyberal som iba podľa podmienok ktoré som písal vyššie.
MSI RX2600PRO-T2D256EZ/D2, 256 DDR2/128b, H-Pipe - 1980 Sk
ATI RadeonX1650Pro ULTIMATE,256DDR3,PCI-E,2xDVI - 1840 Sk
ASUS EAH2400XT/HTP/256M DDR3, DVI-I, HDTV, PCIe - 1760 Sk
Dve z týchto troch grafík majú iba DVI výstup. Bude fungovať cez redukciu aj na analógu?
Citace:
Původně odeslal
e1
Skúste mi nejakú doporučiť okolo 1500-2000 Sk. Potrebujem aby mala passívne chladenie a nemala tie supershitné 64 bitové pamäťe...
Z toho co sis tu vybral je nejlepší X2600Pro 256MB, tady je takový pěkný přehled lowend grafik: http://www.svethardware.cz/art_doc-2...A004DB5BC.html
Možná by stálo za to popřemýšlet a koupit v bazárku nějakou X1950Pro nebo X1950GT - jestli chceš trošku gamesit.
Co se týká připojení přes redukci tak se bát nemusíš, fachčit to samozřejmě bude. Bývá přibalena u grafárny.
Zmena plánu. Vyzerá to tak že predám tie ECC RAM-ky. Takže akú dosku kúpiť a aké RAM-ky? Doska nemusí byť žiaden high-eng, ale potrebujem aby mala Intel chipset, 8 USB portov, a 2x PATA (1 pre systémový, druhý pre ďalší disk a DVD). Nejaké možnosti taktovania tiež nie sú na škodu. :)
RAM: DDR2 2 GB, niečo medzi 800-1333 MHz, nemusí to byť žiadna špecialitka.
Na 2x PATA sa vyser, ziadna normalna nova doska ich tolko nema. Intel opustil PATA s ICH8 uplne a nove dosky uz maju vsetky ICH9, takze sa PATA riesi cez pridavny Jmicron radic.
Dosku zober bud ASUS P5K pripadne nejaku Deluxe alebo Gigabyte GA-P35-DS3 alebo GA-P35-DS3R ...
Pamate - ak chces istotu, tak nejake GeiLy (800vky alebo 1066ky). V opacnom pripade A-DATA Vitesta (800vky) alebo Corsair Twin2x (ale tam je loteria na chybne kusy).
myslim ze ten gigabyte P35 ds3r rev. 2.1 je dobra volba, ma to i eko-ficurky na setreni proudu, coz by mohlo byti taky pozitivni...
Mimochodem u nás už jsou v cenících Radeony 3650, za skoro stejnou cenu jak Radeony 2600PRO, přitom by měly mít výkon zhruba 2600XT ... nicméně nevím, jestli by se ti vyplatilo počkat, žádná revoluce to oproti R2600 není.
btw, jsem si vsim vo vypredaji levi
MB MSI 975X Platinum PowerUP Edition, i975X/ICH7DH 777,00 CZK
MB MSI 975X Platinum, i975X/ICH7R, CF, GbE, SATA II-RD 777,00 CZK
Hm, pekná cena za dosku. Škoda že nepodporuje E8x00, ale za túto cenu by som ju aj tak zobral. Macher, vedel by si tú MSI 975X Platinum PowerUP Edition kúpiť a doniesť keď si prídeš pre RAMky do BA?
Citace:
Původně odeslal
e1
Hm, pekná cena za dosku. Škoda že nepodporuje E8x00, ale za túto cenu by som ju aj tak zobral. Macher, vedel by si tú MSI 975X Platinum PowerUP Edition kúpiť a doniesť keď si prídeš pre RAMky do BA?
pridal jsem ji do obj, zbytek domluvime po SZ
Na MSI sa zvysoka vyser. Nikdy nevedeli robit BIOSy. Ostatne firmy aspon dobuchaju BIOSy svojich dosiek obvykle k pouzitelnemu stavu.
Videl som už BIOS od MSI, viem že to nie je žiadna sláva, ale na druhej strane takto budem mať dosku za babku a ušetrené prachy môžem minúť na nový pevný disk alebo iný HW.. Neskôr tú dosku hodím do bazárového vlákna a kúpim si niečo lepšie, viac ako rok sa u mňa neohreje. :)
2e1: ako co sa tu na tych 2 strankach rozobera nechapem...
nechcem ta nijak urazit ale toto co ty chces riesit? zlozitejsim sposobom sa to uz ani neda
jednoduche vysvetlenie tvoje sucasne pc je total mrtve komplet tak ako je max tak zdroj by sa dal pouzit ale iba na minimalne narocnu zostavu = nevykonna VGA
na ake ucely ten pc ma sluzit, kolko mozes investovat (akymkolvek sposobom hoc aj ked mas len 1000 mesacne kolko si ochotny splacat? to je sice jedno v podstate ked bude pc stat 15k tak 15mesiacov heh), akekolvek nove pc co sa da kupit v podstate bude vykonejsie ako tvoje sucasne!
osobne by som to videl realne na takuto zostavu:
MB: gigabyte P35 DS3 (R) alebo X38 DS4 ale tu uz sme cenou vyssie ale je to uz highend
CPU: E2180 (+ je nasobic 10) alebo E2160 (ak treba setrit)
RAM: 2x1GB 800 adata alebo 2x2GB ak je to potrebne
VGA: nieco od nvidie v bazari 6600GT ...
Rozoberá sa to, že potrebujem novšie PC, ktoré budem môcť postupne upgradnúť na ešte výkonnejšie, ale aktuálne nechcem do toho vraziť veľa penazí. Samozrejme aj bazárový Barton za 1.500 by bol lepší, ale v momente keď chcem spraviť upgrade budem tam kde som bol. Aktuálne to vyzerá tak, že v piatok budem mať doma všetky súčiastky:
MSI 975X Platinum PowerUP Edition - cca. 1.200 Sk
E2180 - 2.222 Sk
2x 1GB RAM, Kingston PC800 CL5 - 1.373 Sk
MSI RX2600PRO (passiv) - 1.970 Sk
Komplet za 6.765 Sk a z toho mínus 1.950 za tie ECC RAM ktoré som nakoniec predal a ešte pôjde preč súčasná grafika za cca. 1.300, takže mám komp za cca. 3.500 Sk a nemusím hneď zháňať nový disk (do tej dosky ktorú si písal by som 3 PATA zariadenia nezapojil, takže by som ihneď potreboval kúpiť). Jediné čoho sa ešte bojím je, že budem musieť vymeniť aj case, lebo ten aktuálny má zdroj zvislo. Neviem či sa zmestí box chladič.
tak ten case bych vymenil, i kdyby to tam vlezlo...vetrani takove skrine je uplne na houby - vzhledem k tomu, jake komponenty tam budes mit - pasivni grafika a i975 docela topi.
Možno mesiac to budem mať so zdrojom vonku a potom uvidím. Skrinku mám otvorenú stále, takže vetranie nie je až taký kritický problém.
No tak to si myslim, ze je prave spatne...pasivne chlazene komponenty imho potrebuji pruvan. Otevrena skrin je mozna dobra pro CPU, ale nerekl bych, ze tak je pro pasivni grafiku a pasivne chlazenou desku. Jestli je to jinak, tak me opravte :)
No, zatiaľ tá grafika bude musieť vydržať bez prievanu. Aj tak sa na nej nebudem hrať, takže by to malo byť OK.