Jenže za těch 5500 s DPH mám AOC s trinitronovou obrazovkou a to je z hlediska ostrosti přeci o něčem úplně jiném!!!Citace:
Původně odeslal herma
Nebo ne? ???
Printable View
Jenže za těch 5500 s DPH mám AOC s trinitronovou obrazovkou a to je z hlediska ostrosti přeci o něčem úplně jiném!!!Citace:
Původně odeslal herma
Nebo ne? ???
hmmm, no nevím...
pokud by tam měla být obrazovka od Mitsubishi, tak by to měla být obdoba wegy, ale nenašel jsem žádné držící drátky, takže to bude nějakej hybrid od NECu.
Ale vdyť to že to má Trinitron obrazovku neznamená že musí být super...nebo jo?
PS: prostě jsem přispěl že tento monitor je schopný.... rozhodnout se musíš ty.
trinitron = super :wink: (vetsinou)
pokud chces kvalitni vobraz a nevadej ti ty draty di do aoc, jestli chces dizajn di du hjundaje a jestli chces šit di do repasu :wink:
mimochodem co jsem se informoval tak LG ma dost hruzny procento reklamaci, ze i AOC je na tom lip.
no právě, většinou.
Šéf má v práci jakejsi monitor SONY FD trinitron, a tam je obraz divnej. Ne že by byl vyloženě špatne, na první pohled vpohodě. Ale já si všimnu každé <>, no a ten monitor když se pořádně podívám kolem nějakého písmene se divně mihotá. nedokážu to přesně popsat. prostě takovej šum v obraze.
zkoušel jsem to i na více vga a všude to dělalo stejne. na starém monitoru se sony obrazovkou to nedělalo. no nevím nevím...
Citace:
Původně odeslal herma
tak zkontroluj jestli nema nastavenou moire redukci, prtooze to dela presne to mihotani
aha...
Teda lidi, jsem zděšen!!! Právě jsem byl u kamaráda, který si před půl rokem koupil AOC A7+ a tak jsem se na něj chvíli díval... jedním slovem DĚS A BĚS!!! :evil: :evil: :evil:
Nečekám zázraky, ale to co jsem na tomhle "trinitronu" viděl nemá s ostrostí nic společného... např ve Wordu černé znaky na bílém podkladě mají vpravo naprosto regulérní šedivé duchy (jakoby stínování asi 0,5 mm) a celkově byl obraz naprosto dokonale rozmazaný... (1024x768/85Hz) :?
Něco sice přičítám stařičké integrované grafické kartě nVidia TNT2 Alladin, ale na takovém děsu se podle mě podílí i moňas a to je zlé...
Myslíte, že mě něco podobného čeká i u toho Hyundaie Q790 - nebo to v téhle cenové kategorii prostě nemám řešit, protože jsem zmlsaný svým DELLem? ???
Maule to je to o cem jsem mluvil, nivy 7A+ vypada pekne ale ted si potvrzuju ze to co mi rikalo par lidi o zhorseni obrazu je pravda...
Q790 taky neni buhvijak super much ma taky hafo, bude ti tam vadit rastr, geometrie neni vzdy idealni a ostrost v rozich dycky taky ne. (i kdyz tvuj DELL taky nepatri k nejostrejsim takze usuzuju ze to AOC cos videl je fakt hnus)
V tyhle cenovy relaci to bude asi trochu sazka do loterie (a bohuzel dneska uz nejen v tydle cenovy relaci :()
Jaký rastr? To jsou vidět body nebo co?
Jestli je ten Hyundai v čase kvalitativně stabilní a méně ostrý jenom v rozích, je to určitě lepší varianta než to AOC, které jsem viděl ... nikdy bych nevěřil, že takhle může vypadat trinitron... :-(
Co ta grafika, mohla mít vyznamný vliv, nebo je ostrost výhradně otázkou monitoru a krafika je spíš o bavách apod.?
A k tomu mýmu DELLu - viděl jsem naše moňasy na LanParty vedle sebe a ten minimální rozdíl v kvalitě zobrazování bych přisuzoval spíš poměru nVidia/ATi než čemukoliv jinému... :wink:
no tezko rict jestli bude stalej to ti nikdo nepovi :)
grafika muze mit obrovskej vliv, mel si videt moji iiyamu na S3 Virge DX :lol:
Nicmene da se poznat do urcity miry ktera neostrost je grafikou a ktera monitorem
co se tyka rastru, nevumim to popsat, ale uvidis takovy prouzecky co se budou stridat, ostrejsi a min ostry, fakt to nejde moc popsat
no a rozdil nasich monitoru? Muzeme priste zkusit prohodit :)
sem sam zvedavej
Hele Maule, jestli chces koupit levne a dobre, tak ti dam tip. Byl jsem taky v tisni a potreboval jsem nutne koupit 17ku a narazil jsem na inzerat. Jde o firmu hypercomp (www.hypercomp.cz), a tam mi napriklad EizoF56 r.v. tusim 2000 prodali za opravdu KRASNOU cenu asi 2900. Jsem s tim monitorem fakt pohoda spokojenej, takze pokud jsi jeste nekoupil to AOC, tak bych se tam zajel podivat. Ten clovek je docela rozumnej a ma tam tech monitoru docela dost... Jinak preju stastnou ruku!
nakonec po dlouhejch debatach s jednim odbornikem ;D jsem se presvedcil ze do AOC nepujdu.V loterii jsem jeste nic nevyhral :-) jama to jisti :-)Citace:
Původně odeslal Darth Maul
Taky nejsem typ na výhry v loteriích - do jaký jámy jdeš? :wink: ???Citace:
Původně odeslal zap
Tipoval bych HM703UT nebo HM704UTC... co na to DeeKay?
Taxem se právě zamiloval do modelu Iiyama HM703UT (Monima 6211,- Kč bez DPH), i když ten low-end model LS704UT za neskutečných 3865,- Kč bez DPH bude mít možná lepší obraz než celý AOC a Hyiundai dohromady!!! :wink: :roll:
chtel jsem Diamondtron pujdu pro HM704UTc a o HM703UT jsem taky uvazoval ale je to skoro stejny tak to nakonec bude ta modrostribrna kraska :drool: Dee je taky rad ze jsem se konecne rozhodnul ;D uz nestihal ten naval monitoru ;DCitace:
Mně se teda ten modrý moc nelíbí - jsem konzerva a mám raději klasickou slonovou kost a navíc je ještě o 500 levnější!!!
Zviklal jsi mě, asi se fakt vyplatí příplatek 2000 za zdravé oči... :wink:
podle me se tech 2000 nebo 2500 vyplati :-) prece jenom monas nekupuju kazdej rok tak at to za to stoji :DCitace:
Jj, iiyama je fajn, HM703UT zvlast :smoke: :lol: .
2 maul: jenom k tomu aoc, ten sit co si videl byl na 90 procent zpusobenej tou rivou. uz jsem slysel od par lidi, ze ten obraz jim kazila grafika :eek: a to docela zasadne :-)
2Darth Maul:uz jsi poridil?
Ale kdeže, dokud mám prkno na reklamaci v Monimě tak nemá cenu kupovat druhý moňas - dal jsem ho na reklamaci 18.3. takže jak znám ty kur.vy, dřív než 17.4. to nebude vyreklamovaný...Citace:
Původně odeslal zap
Navíc 20. odlétám na dovolenou, takže nákup Iiyamy asi nejdřív začátkem května... třeba ještě klesne cena, ale i tak 7500,- Kč s DPH je super!!! :wink: