Tohle mi na Vistach delal taky, kdyz se nemohl spojit. V Tvem pripade ale muze byt problem nekde jinde. Zkusil bych to znovu z jineho pocitace...
Printable View
Tohle mi na Vistach delal taky, kdyz se nemohl spojit. V Tvem pripade ale muze byt problem nekde jinde. Zkusil bych to znovu z jineho pocitace...
Poprve jsem to zkoušel(několikrát)na noťasu-XP pro.
Pak na stolním- XP home.pořád stejný výsledek.
Problém asi bude v tom,že jsem tam neměl cpát to ,co tam nemělo být!
Ja jsem teda timhle FW Ovise nikdy neprizabil. Jenom kdyz jsem experimoentoval s jinejma FW, ale nikdy jsem ho nedostal do stavu, kdy by se nedal znovu ozivit.
Tak licence jsem vyřešil, zas tak drahé to na koupi není ;)
Takže moje konfigurace - Ovislink WL5460AP v2, použil jsem firmware APRouter 6.1 EN.
Upgradoval jsem přímo přes TFTP, je to velmi snadné:
- vypnout ovise
- stisknout reset
- zapnout napájení
- po cca. 5s pustit reset
- na PC nastavit IP např. 192.168.1.10
- pomocí příkazu tftp -i 192.168.1.6 put <filename> nahrát firmware
- počkat a počkat, samo se to restartuje - hotovo
- defaultní ip je 192.168.2.1
Tahle verze co jsem dal výše odkaz tak je pro generic 5port zařízení, nepodařilo se mi rozchodit režim klienta proti ethernet WAN - nevím, který ze dvou portů ovise patří na WAN a LAN a jestli to tak vůbec korektně funguje.
Ale rozchodil jsem režim klient proti WIFI WAN - proti ethernetu pak routuje/NATuje a funguje bez problémů.
Druhého ovise v default režimu AP s origo FW mám pak připojený na LAN a dělá AP pro vnitřní síť.
Ano, nechtěl jsem dávat vodítka k výhodnému nákupu, aby to špatně nevyznělo ;-)
Jinak AP-Router je ve verzích pro několik zařízení, jak pro generickou rodinu RTL8186 s 5ti portovým switchem na LAN rozhranní, tak i přímo pro Ovisáckej dvouport, kde režim klienta funguje bez problémů. Tam je potom tuším port1 LAN a port2 WAN (prostě ten, přes který se nahrává FW pomocí TFTP je LAN).
Nejsem si ted jistej jestli mam stejny problem....
Doma se k internetu pripojuji pres wifi se statickou adresou (puvodni pripojeni pres klasickou wifi kartu - uzamknuti na MAC wifi zarizeni = je potreba moznost MAC zmenit!!)
Koupil jsem si AP abych jej mohl vyuzivat jako clienta a ty 2 porty APcka pro pripojeni 2 PC tak, aby mohli pristupovat na net oba PC.
Problem je takovy, ze mam k dispozici 1 statickou IP adresu (vazananou na konkretni MAC) ale 2 PC...
Jestli se nemylim, tak orig ovisacky FW tohle asi neumi, ale teoreticky by to melo umet ApPro clientsky sw. Nicmene v definici jsem na jednom miste cetl, ze nelze menit MAC ale jinde to pak chybelo, tak se chci zeptat, jestli nekdo nevite jak to vlastne je.
No a co se tyce APRoute
1) nerad bych skoncil s nefunkcnim AP, uz jedno takove mam po experimentech s FW a jednom omylu se spatnym FW, ktery byl v dalsi verzi "opraven" aby nesel dat na jine zarizeni a po jeho nahrati to umrelo. <:(
2) Potrebuju vedet jestli muzu Wifi rozhrani dat jinou MAC adresu.
Jakakoliv rada je vitana ;) Diky moc
To, co potřebuješ je originální Ovislinkáckej FW V2. Funkce, která splňuje Tvé požadavky se v něm nazývá Wireless ISP client. Funguje to tedy tak, že Ovis je v režimu WiFi klient připojený na AP providera a na bezdrátovém rozhranní je spuštěn NAT, který překládá na ethernetová rozhranní. Možnost změny MAC na bezdrátu je tam také.
Mam dotaz.
Mam doma za oknem smerove 24db sito. z toho sita vede koax do 5460tky a z ni utpcko do smc 8008 barricada. A z ni mam natazene 3 utpcka ke trem pocitacum.
A ted k dotazu. Muze ta 5460 zaroven pres to sito prijmat i vysilat? Predpokladam ze to je blbost. A budu potrebovat dalsi 546tku aby mi to rozsvitila po byte pro ty 3 kompy a tudiz uz nebudu potrebovat tu barricadu. Chapu to dobre?
Na jinym kanale samo muzes (predpokladam ze vysilat/prijimat = AP/klient) stejnou antenu, jen na to potrebujes nakej slucovac/rozbocovac kterej moc nepomrvi utlum. Ale delat po byte bezdrat je zoufalstvi, po tom si pomalu ani film nepustis.
To máš na jednu stranu pravdu, ale potřebuje k tomu taky dvě rádia, což ten ovislink nemá. Tak jako tak by potřeboval druhé zařízení.
Nehledě na to, že pokud to "vysílání" má být AP pro byt, tak k tomu je jaksi venkovní směrovka k ničemu.
Na noťas s internetem to stačí ;)