-
Re: prehravani HD .mkv (powerDVD, MPC -kodeky) HW akcelerace
Sum nie je vzdy feature :) a spokojnost? to zalezi od toho ci si pixelovi onanista alebo nie si. Ked berem, ze 1080p ma dvojnasobny pocet pixelov, tak pri dvojnasobnej velkosti nic neziskas ;) a mat po disku nekompresovane TSka je na hranici demencie
P.S.> sum je casto trochu "feature" niektorych LCD pri zlom nastaveni
-
Osobne davam prednost 720p na FullHD monitoru, nez 1080p, ikdyz dneska jsem se dival na sample Simpsnu a tam je to fakt pekny :)
-
Jey: to ze mkv neprehraju s HW podporou grafarny jsem se uz taky docetl - vetsinu mam v mkv takze uz to neresim.
jinak rozdil 720 a 1080 je podle me na fullHD lcd znat - mozna sem ten pixlovy onanista :) ale cumim na to zblizka a sleduju kazdej detail kteryho si normalne clovek ve filmu kvality dvdrip-xvid nevsimne.
Ten sum je mozna spatne udelany prevod do toho mkv.
btw: nechodi mi maily s upozornenim takze sry za reakce se zpozdenim
-
Ono je to hlavně o tom jak velkej zornej úhel komu vyhovuje,
http://myhometheater.homestead.com/files/viewing.jpg(více na http://myhometheater.homestead.com/v...alculator.html)
čím vyšší zornej úhel, tím vyšší rozlišení pro subjektivně stejnou kvalitu obrazu je potřeba.
-
1,0-1,5~m na 24" u mna, blizsie sa sediet pre film neda, pretoze to nejde obsiahnut pohladom rozumne
-
Pro splnění THX je u 24" vzdálenost cca 75-120cm(75-95cm při FullHD rozlišení filmu), ideálně prý 80cm. Myšlenka je taková, že člověk nebude mít v zorným poli nic jinýho než obrazovku a okrajové části obrazu tvoří už jen jakousi periferně vnímanou kulisu. U některých filmů to opravdu jde a zážitek je pak naprosto perfektní, ale pokud je ve filmu hodně záběrů "z blízka", tak alespoň já musím jít dál, protože to působí nepříjemně a rušivě. Navíc dost lidem dělá problémy, když nemají v zornám poli žádný pevný bod(rámeček monitoru třeba), některým se dělá i špatně podobně jako v autě/busu/letadle.
-
Citace:
Původně odeslal
Peca-on-line
A nenajdeš to ještě někde? Pokud to nemá několik GB tak bych si ze zvědavosti a na experimenty rád stáhnul.
Malo by to byt toto: http://www.nyaatorrents.org/?page=torrentinfo&tid=4721
-
Citace:
Původně odeslal
Poofy
Jey: to ze mkv neprehraju s HW podporou grafarny jsem se uz taky docetl - vetsinu mam v mkv takze uz to neresim.
jinak rozdil 720 a 1080 je podle me na fullHD lcd znat - mozna sem ten pixlovy onanista :) ale cumim na to zblizka a sleduju kazdej detail kteryho si normalne clovek ve filmu kvality dvdrip-xvid nevsimne.
Ten sum je mozna spatne udelany prevod do toho mkv.
btw: nechodi mi maily s upozornenim takze sry za reakce se zpozdenim
Mozno trochu s krizikom po funuse, ale sum je skutocne povacsinou feature analogoveho filmu, na ktory sa stale nakruca. Niektori sum postprocessingom odstranuju pred kompresiou, preto mozno casto stiahnut zasumene a odsumene verzie toho isteho filmu.
http://en.wikipedia.org/wiki/Film_grain
-
Dosel jsem na zajimavy fakt ci bug a neni to jen u me...
Pokud mate nainstalovany PowerDVD 7 a vyssi... tak jsou nektere x264 a avc soubory (nevim proc nektere, ale zadnou souvislost jsem v tom nenasel) jsou prehravany ve spatnem aspect ratiu a dokonce v polovicnim rozliseni! Tento decoder nesel nikde vypnout, takze powerDVD slo do haje a jedu klasicky na CoreAVC.
-
pokud trvas na power dvd, tak ti mohu doporucit pouzit utilitu, kterou najdes pod nazvem "direct show filter manager", ktera spravuje nainstalovane filtry. po stazeni a spusteni neni problem jednotlivemu kodeku, napriklad prave tomu cyberlinku 264 nastavit bud nizkou prioritu, nebo jej odregistrovat. samozrejme to jde take pomoci prikazu regsvr32.exe "jmeno souboru s kodekem" /u. ale pres vyse zminovany program je to samozrejme vic user friendly.
jen jsem chtel zminit, a mozna to tu je jiz nekde uvedene, ze neexistuje system s AGP a bez podpory SSE2, ktery by akceleroval video prostrednictvim grafiky, tedy pres DXVA. pokud mate maximalne SSE1, mate tedy smulu. jedine snad s PCI-E by to mohlo jit, ale myslim, ze taky ne. prosel jsem desitky zahranicnich diskusnich for. pokud nekdo takovy existuje, at me opravi, budu jen rad. diky
-
Kam s tím? :)
Jaký dekodér/přehrávač pro HD je nejlepší, tedy pro mne nejméně zatěžující procesor? Vyloučíme akceleraci přes VGA, mám v notesu Ati X1300 a CoreDuo T2300 (čili žádná sláva) a sekají se mi občas i některá 720p videa (typicky s vyšším bitrate) v .mkv
Takže kudykam? CoreAVC? nebo nějaká free alternativa? dik
-
CoreAVC je prý nejrychlejší softwarový dekodér...
-
Pouzivam mplayer, umi vyuzivat N jader (podle nastaveni) na c2q zatez vyleze max ke 30% a to si od toho odecti sifrovani, vic se projevuje pripadna zatez disku.
-
Osobně jsem na CoreDuo T2300 ve Win XP vcelku úspěšně používal kombinaci:
Haali media splitter: http://haali.su/mkv/
FFDshow (verze pro SSE): http://www.free-codecs.com/FFDshow_download.htm
DirectVobSub: http://www.free-codecs.com/download/DirectVobSub.htm
Přehrával jsem ve Windows Media Playeru a většina videí mi s tím šlapala plynule (až na extrémní bitrate u 1080p). Říkalo se, že CoreAVC je sice rychlejší než FFdshow, ale poskytuje nižší kvalitu. Ani nevím, jestli to ještě platí (u rychlosti i kvality).
----------------------
Jinak nedávno jsem začal využíval akceleraci před grafiku a osvědčil se mi Media Player Classic Home Cinema http://mpc-hc.sourceforge.net/ (DXVA).
Stále mám nicméně nutkání vyzkoušet CoreAVC 2.0 a akcelerovat pro srovnání před rozhraní CUDA.
Nezkoušel někdo porovnat kvalitu přes DXVA a CUDA? Rychlost je přes DXVA dostatečná, ale pořád mi vrtá hlavou, jestli třeba CUDA neposkytuje lepší obraz.
-
díky za reakce, dal bych K+ žel musím rozdat jinde.
zkusil jsem coreavc v1.9.5 a subjektivně to šlapalo rychleji, ale pořád se to občas kousalo (720p a bitrate ~13Mbps).. takže ještě budu laborovat, zkusim dle kankala
kankal: a co externí titulky(.sub/.srt) v mediaplayeru? ok?
-
berraneck: s těmi titulky jsi mě dostal, dlouho jsem to nepoužíval a už si to přesně nepamatuju :)
-
kankal: tak sem zkusil, místo mediaplayeru sem pustil VLC, jede to plynule. video 720p 11-17Mbps. titulky zvládá VLC vpohodě, takže nebudu řešit mediaplayer. diky ti;)
-
Asi nic rychlejsiho nez CoreAVC skutecne nebude, i na mem C2D 1.2G s nim prehraju snad vsechen 720p material.
Otazka spis je, co se s tim snazis prehrat, protoze ten bitrate, co udavas, je strasne velky. I kdybych odhledl od toho, ze misto MB myslis Mb, tak 720p ma bezne kolem 5Mbps, FullHD pote cca 2x tolik a zatez procesoru je takrka primo umerna bitratu. Takze, pokud rikas, ze se ti kousalo 720p 13Mbps, tak se neni vubec cemu divit.
-
U problematiky HD vs. zdroje+akcelerace je, rekl bych, dulezitejsi parametr nez rozliseni a bitrate pocet referencnich snimku a profil. Akcelerace vetsinou funguje maximalne do 8 referencnich snimku a s profilem High@4.1 .
Na netbooku s via nano mam vyzkousene, ze video s 6rf v profilu H4.1 nedela problem a na 9rf, H5.1 si vylame zuby i kdyz maji stejne rozliseni.
-
smitka: Takže další fakt, se kterým je nutno počítat:) Nedalo mi to a hledal jsem. Tak jsem našel velice pěkně napsaný článek o h.264 na chipu. Díky za postřeh.
-
Jestli to nebude tim, ze prave velikost bufferu pro referencni snimky je jeden z parametru, ktery urcuje dany profil.
Kód:
|-----------|---------|
|Resolution | no. ref |
|-----------|---------|
| 1280x544 | 12 |
| 1280x720 | 9 |
| 1920x800 | 5 |
| 1920x816 | 5 |
| 1920x1080 | 4 |
|-----------|---------|
Tady je tabulka, ktera rika, jaky maximalni pocet snimku pro dane rozliseni lze pouzit, aby video jeste splnovalo parametry L4.1.
Druha vec je, ze jakykoli program, ktery ukazuje profil, si ho jen precte z hlavicky souboru a tam je zapsano jen to, co tam clovek, ktery encoduje napise. Vzhledem k tomu, ze se na to dost kasle, tak tento udaj ma prakticky nulovou vypovidaci hodnotu a skutecny profil muze byt jiny.
-
Velmi podrobný návod je tady:
http://nunnally.ahmygoddess.net/watc...os-using-dxva/
v čistých win7 jsem to rozchodil na A64 1800MHz a Ati 4350, všechny High@4.1 videa mi jedou plynule (1080p), zatížení CPU minimální.
-
Kucí vopálený co mají na svědomí CoreAVC si začli hrát s DXVA a pracujou na přehrávači... To bude zajímavý.
-
1 Příloh-a(y)
s timhle jsem se taky cca pred 1/2 rokem pekne sr..
X1950GT - CPU stare AMD64 2,4Ghz - max filmy 720p - cpu 90-99%.
potom sem si sehnal HD2600pro a bylo po problemu.
staci nejaky kodeky (napr: K-lite) a MPC home cinema zaskrtnout - EVR a je to.
ted HD3470 (mam ji jenom kvuli spotrebe) a filmy 1080p - cpu 13 -30% podle sceny
napr: ted ZOMBIELAND 1080p - 9,1Mbps - 1920x800 - cpu 15% lahoda ;-)
jinak k te kvalite. kamos stahnul nejakej film 1080p rika shit kvalita. ma LCD HP2475.
pak to pustime u me a rikam hele to je v pohode on na to taky cumi. rika no jo to mas fakt lepsi. vysledek? bylo to prehravacem ja mel MPC HC a on mel KM player...
-
Citace:
Původně odeslal
Moralles
jinak k te kvalite. kamos stahnul nejakej film 1080p rika shit kvalita. ma LCD HP2475.
pak to pustime u me a rikam hele to je v pohode on na to taky cumi. rika no jo to mas fakt lepsi. vysledek? bylo to prehravacem ja mel MPC HC a on mel KM player...
Kdybys věděl s jakejma nastaveníma to bylo a měl k tomu screeny, bylo by to velice zajímavý, bez toho je to informace k ničemu