Cely pocitac mam vonku z kejsy, povodny vetrak na CPU nahradil priemyselny + ho ofukuju 2x120mm a 2x80mm Fany, priemyselny vetrak na chipsete, otvorene okno, teplota idle 5°C burn 50°C :-)
Printable View
Cely pocitac mam vonku z kejsy, povodny vetrak na CPU nahradil priemyselny + ho ofukuju 2x120mm a 2x80mm Fany, priemyselny vetrak na chipsete, otvorene okno, teplota idle 5°C burn 50°C :-)
Promin, to sem prehledl.
Taky mam E2140 a vecer se na to hodlam taky vrhnout, ale myslim ze tech 3200MHz co ted mam je opravdu strop.
dotaz na odborniky: jaka je trvanlivost pasty na procik? Mam doma AS5 a je uz velice tuha a velice tezko se roztira-mam ji doma odhadem tak dva roky (no mozna jeste dyl:-().
Hmmm a myslite, ze by pomohlo, ak by som vybral jednu RAM ?
Tak to je smola :/ asi sa uz nemam kam pohnut.
tobe nejde jinej nasobic nez 8?? zresetujes BIOS, pridas napeti, nastavis delicku na pameti a snizis nasobic na 6 pak tam naper treba tech 450MHz a uvidis jestli to pojede nebo ne.. pokud ne tak mas smulu a deska vic jak tech 420MHz neda
Kolik ti teda tvuj procik stabilne...nebo aby sel pouzit do souteze?:-) Jen chci vedet jak si na tom stojim ja:-) Ja ten svuj ted testuju, ale moc tomu uz neverim-ted zrovna davam 404FSB na 1,4V
EDIT: 404FSB, ale stabilni to neni ani nahodou:-( Takze na soutez mohu velice rychle zapomenout.
no zajimave vykony jsou dva.. jeden
Cyrix MII z 66MHz na 260MHz (to jestli je pravda tak hodne zajimavy)
a druhy http://valid.x86-secret.com/show_oc....20%20id=286901
Taaakze, kde zacat....
Reviziu mam M0 a ta by mala byt vraj dobre taktovatelna
Max mam 3340Mhz ale momentalne neviem ako sa k tomu priblizim, rock stable 3200 na com ficim uz asi dva tyzdne...
Nie iny nasobic neide ani ked dam 400*6 ani 400*7 proste nebootuje. Ide iba 400*8 alebo menej...(FSB)
EDIT: Zistil som dalsiu vec: System nabootoval az do 413FSB(BIOS) pri nastaveni napati na AUTO, ale nezapol win. Pri nastaveni voltaze na manual(vyskusal som UPLNE vsetky mozne voltaze a kombinacie) system ani neblikne. Zvlastne.
ja som mal starsiu reviziu a strop 399fsb viac ani tuk, teraz mam M0 teda tu novu a idem zatial na 401 bez problemov viac sa mi nexce sa stym srat, 3200 mi staci zatial, ale ze ste to vy tak skusim kolko da max nech vieme aky ma strop ta nova revizia. tiez som chvilu zvazoval pct sutaz ale po tom co som studoval diskusiu ma to preslo lebo s mojim chladicom viac ako 3500 neuchladim aj keby som tolko dal
Tak som ho malinko potrapil FSB WALL sa nekona co som rad, fsb mi islo az na 460 a viac to neslo kvoli pamatiam tipujem aj ked som dal nasobic ram na 2 a cpu na 6 kazdopadne mi bez problemov nabehol na 3500MHz (440*8) pri 1,38V v BIOSE vo win pri zatazi bolo 1,35 ale teplota uz bola moc 70+ resp nepotrebujem ho tak trapit. otazka je ci to je novou reviziou alebo len doskou lebo predtym som mal strasiu reviziu a 965 dosku a viac ako 399 nesiel a naraz som vymenil aj dosku p35 aj cpu M0...
Prave som update-ol BIOS na F7 z F3 som zvedavy aky to bude mat ucinok pore OC. Zatial padam oslavovat, tak prajem vsetkym stastny novy rok !
Zistil som ze je to na 100% doskou, a sposobuje to fakt, ze nemozem menit delicku na FSB strapy. Pri 400FSB je to ekvivalent 1600, co je vlastne FSB"step" a pri 410 a viac to uz ide ak pocitam dobre, cez 1700 co uz sposobuje nestabilitu. predpokladam, ze obist sa to neda :(
To su "vrcholy" FSb frekvencii, teoreticky najvyssie pamatove priepustnosti. Je to nasobok nastavenie FSB v biose tj. 800, 1066, 1333, 1600. Tych 1600 je uz max, a ked idem cez 410FSB tak pocitam ze idem cez 1700 A to uz doska proste nezvlada, neviem ci pomoze extremne zvysenie napatia na chipsete a pre FSB.
kdesi som to cital aj po slovensky alebo cesky, ale nemozem to teraz najst, takze Ti to dam v anglictine.
http://www.overclock.net/intel-mothe...p965-975x.html
je to ten prvy post. A netyka sa to len 965 a 975, ale aj nasledujucich. Takisto ten vzorec co tam je nemusi byt presny. Nikto nevie podla coho sa to naozaj deje (ten prepad vykonu), zalezi od kazdej dosky, od kazdeho vyrobcu, pri kazdom moze byt ten vzorec iny, zistit sa to da len skusanim a porovnavanim vysledkov
EDIT: takze som nasiel ten clanok aj po nasom : http://www.pctuning.cz/index.php?opt...1&limitstart=5
Tak to mas stastie na kus, ze ti ide cez 1600.