Pro system se zasifrovana partition tvari jako nenaformatovana, takze jen naformatovat a jedem
Printable View
Pro system se zasifrovana partition tvari jako nenaformatovana, takze jen naformatovat a jedem
Chtěl bych se zeptat. Asi rok mám zašifrovaný disk kde mám pouze data. Celá kapacita disku, žádný systém nic takového. Disk klasicky mountuju když je potřeba. Tedka bych chtěl ale disk dešifrovat jelikož bych rád hdd použil v jiném kompu na systém. Jak disk v truecryptu dešifruji? děkuji (o data na disku mi nejde mam zálohu)
S truecryptem nemam zkusenosti, ale jsem presvedcen o tom, ze kdyz smazes pripadne partice na disku, vytvoris nove a naformatujes je prislusnym FS tak nebudes mit zadne probelmy.
Zvládla by to správa disků ve Win XP nebo W7 ?
Edit: zvládnul :)
jinak děkuji za prvotní nápad :)
Pokud ti vazne nejde o data, tak viz predchozi, proste zrusis oddil a vytvoris + naformatujes novy. Jako bonus mas postarano o bezpecne smazani disku. Ono to jinak ani udelat nejde, krome situace, kdy mas kryptovanej system.
http://www.truecrypt.org/docs/?s=removing-encryption
Pokud je clovek hodne paranoidni tak prostym vytvorenim filesystemu nedojde k uplne ->bezpecnemu<- vymazani dat.
Ale jak jsem psal ... hodne paranoidni ...
Funguje vám s truecryptem Hodnocení výkonu PC (index uživatelských zkušeností) ? Mě to proběhne až do doby, kdy se měří výkon disku a tam to hodí chybovou hlášku, že nelze zjistit výkon. Mám pocit, že to začalo až s truecryptem. Máte s tím někdo nějaké zkušenosti, řešili jste to?
Nikdo nepoužíváte TC?