normalne to tam zapoj a vubec na tim nepremyslej, je to na to delany
Printable View
normalne to tam zapoj a vubec na tim nepremyslej, je to na to delany
a ktoré z týchto ramiek by ste mi doporučili na asus maximus formula
kde budem riešiť max. OC s CPU E8500 ,cez 4ghz
DDR-800 necem
OCZ 2x1GB DDR2-1150 Reaper HPC Edition 5-5-5-17
alebo :
Kingston 2x1GB DDR2-1200 HyperX CL5 Dual Channel kit 5-5-5-15 (KHX9600D2K2/2G)
alebo :
Patriot 2x1GB DDR2-1066 Eased Latency 5-5-5-9 Dual Channel kit (PDC22G8500ELK)
alebo:
Corsair 2x1GB DDR2-1066 TWIN2X Dominator Dual Channel kit 5-5-5-15 (TWIN2X2048-8500C5D)
ide mi hlavne o 100% kompatabilitu
Osobně bych šel do OCZ... já mám ty DDR2 800 CL3 a asi taky půjdu do vyšších přece jen ten muj CPU se nějak moooc dobře taktuje :)
Pokud máš OCZ CL3/800MHz tak jdou taktit až 1128MHZ při horším časování 5-5-5-12/2T,skus to jinak zbytečně budeš kupovat vyšší moduly.Platinky šly vždy nahoru bez problémů.
OCZ sem nakonec neozkousel i kdyz budou zrejme dobre...koupil sem mimo jine 1066dominatory
a ty kompu udelaly moc dobre, predchozi pameti kingston, axxe ram i obyc 800Adata desce moc nesedly. Jen upresnuji na default jely samozrejme vsechny, ale pro solidni OC se stabilita hledala bidne.
Pouziti ruznychOCZ,KINGSTON,CORSAIR atd. pameti na ruznych deskach(vyrobce) i kdyz chipset je shodny nemusi nutne znamenat stejne vysledky.!!!
mam zdroj Fortron 500W Blue storm 2, a moj problem je taky, ze on ma len
* 20+4 pin do MB
* 4 pin (12V) do MB (iba jeden)
ked som dal do toho 8 pin slotu EATX12V ten 4 pin 12V, tak doska slape, ale neviem aky to bude mat vpliv
skusal dakto?
zjevne nie je nutne pouzit 2x4 pin, ale aj tak ;<
8pin neni nutny..staci pouzit 4pin. Deska pojede, jen se ti muze stat ze by pri vyssim OC a max. load mohla jevit nejake znamky nestability, ale spis tipuju, ze to zvladne.
na tejto stránke :
http://support.asus.com/download/dow...language=cs-cz
je new bios na asus maximus formula bios 0907
ale ktorý stiahnuť ? ,sú tam dva.A to bios pre DOS a bios pre ALL OS
aký je v nich rozdiel? ten pre DOS je ako pomocou diskety a ten druhý cez winxp alebo vistu? ktorý treba stiahnuť? plánujem flash biosu cez virtuálnu disketu v dose.
čo ešte treba stiahnuť na FLASH biosu ?
určite budem musieť flash biosu koli E8400
vid tu:
Core 2 Duo E8400 (3.00GHz,1333FSB,L2:6MB,65W,rev.C0)
Následující tabulka ukazuje podporované CPU / Motherboard
Základní deska od PCB od BIOS
Maximus Formula: ALL 0907
jaku mate natejto doske (a vseobecne na X 38) teplotu na NB?
mne sa to v loade skrabe cez 60 stupnov
je to poho??
doporucuji stahnout dos verzi ulozit na flashku a pres Ez flash pri startu kompu tento nahrat....
teplota chipsetu by byla lepsi tak do 50°C nastav si na NB 1,45 - 1,47V vic by nemelo byt treba.
To use EZ Flash, press "Alt" + "F2" during POST to display the following screen.
http://support.asus.com/technicaldoc...Language=en-us
tady jsou ostatni postupy vcetne ez flashe...
5vterin, google + asus ez flash vysledek na prvnim miste)))
stalo sa toto.v idle mi odoberá cpu 11-13W, detekuje to nejaký program čo bol dodanej k doske,ale ako spustím orthos tak to padne po 2sek.
v biose mám všetko zatial všetko na AUTO.žiadne OC proste nič.
čo treba zmeniť v biose aby E8400 šla bez problémov na defaulte?
problém odstranenej,znižil som MHZ ramkam a jede to :D
v orthose po 1hod . mi vystúpi teplota NB -chipsetu na 57st.aká je bezpečná teplota po ktorú možem isť?
nieje tých 57st už moc?
57°C neni asi nejmene....mivam pri 1,45V na NB 45-51°C to vse pri C2D 6750 na 3,6G. FSB 450, RAM 1081Mhz. ma SE verze s pripojenim na vodu..ale bez vody....chtelo by to asi u Tebe mit vic foukanou skrin..ze predu a z boku...nebo na grafiku dat nejakyho Zalmana..co by pofoukal i chipset, eventuelne osadit ten hnusnej Asus vetracek z bundlu..jestli by nepomohl. Jinak Asuska..i pri slabsim OC na auto chipset dost nakrmi..a potom to topi...proto bys mel u NB nstavit napeti manualne...a potom odkontrolovat v asus probe.
Ovsem mit 8400 + formulu a netaktovat je zrudnost.
vie mi niekto napísať prečo po vypnutí compu ostane na doske asus maximus svietit zvukovka,sviety to dosť silno na modro a nieje to treba,len čo to papá energiu
svieti to aj niekomu inému po vypnutí compu?
prečé ak prekročím FSB nad 460 mi nenabehne comp,LCD poster display hlasi chybu VGA bios
čo s ťým? zvíšil som PCI zo 100 na 110 a nepomohlo
Tam bude problem na pametech nebo cpu...vga bios to hlasi, protoze se to sekne pri inicializaci grafiky. Problem neni v grafice a PCIE clocku, ale v nevhodne nastavenych pametech, cpu optimalizaci(ficury v polozce biosu CPU), voltazich atd. prave ve chvili kdy se ma nacist vga bios. Bios desky je dost komplikovany ...staci 1polozka spatne nastavena a muzes na 461fsb zapomenout. Muze to byt samozrejme i fyzicky strop desky, ale ten by mel byt blize fsb500.
mam tuto dosku a mam problem s teplotami na SB a NB. pri nastaveni v defaultnom nastaveni biosu (ziaden takt) sa mi teplota vysplhala na 49/52 a v zatazi na 56/57 co sa mi zda dost vela. Chcel by som osadit na NB vodny blok a na SB sa neviem rozhodnut ci tam dat vodny blok alebo HR5 SLI + 80mm fan. Mam gtafiku 8800GTS tak neviem co bude lepsie a co mi tam vojde. prosim poradte.
ja porad nejak nevim, ale kdyz je problem obecne si precist navod hned v prvnim postu - co kde nastavit nebo nevedet jak flashnout bios...mam pocit ze ani dominatory nepomuzou...ale kazda snaha je vec dobra. Testovani na slepo je vubec nejlepsi)))) to sem si dal ja.
ako sa da spustit memtest na tejto doske?
ako nastaviť bios pri 4.05ghz 450x9 aby šli ramky na 1200mhz.vlastním corsai dominator 1066mhz a ak to dám na 1150mhz winXP nabehne ale v orthose to nevydrží ani 3s
ked testujem CPU v orthose tak neni problém ale ak dám testovať ramky nasleduje pad po 3s.
nastavenie biosu mam takto teraz
Ai Overclock Tuner : Manual
Ratio CMOS Setting : 9
FSB Frequency : 450
FSB Strap to North Bridge : 333
PCI-E Frequency: 100
DRAM Frequency: DDR2-1080
DRAM Command Rate : 2T
DRAM Timing Control: Manual
CAS# Latency : 5
RAS# to CAS# Delay : 5
RAS# Precharge : 5
RAS# ActivateTime : 15
RAS# to RAS# Delay : AUTO
Row Refresh Cycle Time : AUTO
Write Recovery Time : AUTO
Read to Precharge Time : AUTO
Read to Write Delay (S/D) : AUTO
Write to Read Delay (S) : AUTO
Write to Read Delay (D) : AUTO
Read to Read Delay (S) : AUTO
Read to Read Delay (D) : AUTO
Write to Write Delay (S) : AUTO
Write to Write Delay (D) : AUTO
DRAM Static Read Control: Auto
Ai Clock Twister : Strong
Transaction Booster : disabled
Relax level: 0
CPU Voltage : 1.31
CPU PLL Voltage : AUTO
North Bridge Voltage : AUTO
DRAM Voltage : AUTO
FSB Termination Voltage : AUTO
South Bridge Voltage : AUTO
Loadline Calibration : Enabled
CPU GTL Reference : 0.63X
North Bridge GTL Reference : 0.67X
DDR2 Channel A REF Voltage : AUTO
DDR2 Channel B REF Voltage : AUTO
DDR2 Controller REF Voltage : DDR2-REFF
SB 1.5V Voltage : 1.5
voltage ram som mal aj na 2.45V a nepomohlo,teraz idem na voltage 2.2V
ramky mas zaruceny na 1066MHz nikdo ti obecnej navod..jak ze sve sestavy dostat 1200 MHz na ramkach neda...2.45V nic moc hezkeho..nekterym DDR2 staci takove napeti 1/2 hodiny a uz je muzes jit vyhodit. Muzes zkouset vsechno mozne...jen relax nastaveni na O..je dost drsne...zkus treba 3-4. Jestli na ramkach das..1200MHz stabilne..klidne nam postni navod..jak na to a treba se nekdo z nas zase dostane o kus dal a bude Ti vdecny.