Re: Herní sestava za 50.000,- s DPH
Citace:
Původně odeslal
meteor
...Spíše jsem četl o problémech s taktováním 4jader, takže bych se nerad spálil...
Neboj,oni zas tak strasny problemy s tim nejsou,jen je jasny ze ne kazdy 4-jadro pujde z 2,4GHz (napr. Q6600) na nejakych cca 3,4GHz jako je tomu u C2D.Ale vem si,ze i kdyz to hodis "pouze" na 3GHz,tak mas i tak obrovsky vykonovy potencial.Ono 4x3GHz neni malo...
xmen: nejsem si jist že nová GTS bude výkonově na úrovni 2x 3870 v CF, docela by mě vlastně zajímalo kam tím nVidia míří, když před nedávnem vydala 8800GT... a taky jaká bude cena, že jo. 8800GT měla být za 5500,- až 6000,- a její nedostatek vyšrouboval ceny nechutně vysoko. A taky jsou ty vánoce...
Lukysek: právě mám obavu, aby se na ty 3GHz vůbec dostaly. Já zatím neměl štěstí na OC friendly CPUs :-(
Takže už mám víceméně přesnou představu o budoucí sestavě:
CPU: Intel C2D E6750
MB: Gigabyte GA-X38-DQ6
RAM: Corsair Twin2X2048-6400C4 nebo
Patriot PDC22G6400LLK
HDD: 2x Samsung SpinPoint T HD501LJ 500GB
GPU: 2x Sapphire HD 3870 512MB
zvuk: Creative Labs X-Fi mX Xtreme Gamer
bedny: Genius SW-HF 5.1 5005
zdroj: Corsair HX620 620W nebo
Seasonic M-12 700W
Můžete mi prosím kritickým okem zhodnotit tuhletu sestavu? Ještě mi v ní chybí case, LCD a DVD-RW, v tom ještě nemám jasno, takže uvítám Vaše postřehy. Case nejlépe bigtower, LCD s klasickým poměrem stran 4:3 ve velikosti 20" nebo 21", no a palírna... aby dobře pálila a četla :-)
Jinak beru zatím dvoujádro a případně si počkám na 45nm čtyřjádra, no a u pamětí... oboje dopadly v testech dobře (akorát nevím co kompatibilita) a 2GB zatím na XP postačí.
radil bych jeden mensi (a nejlip rychlejsi) disk na system
palirnu napr. samsung 203b, testy vychazely docela dobre
lcd radeji 20-24 sirokouhle, ale ber podle potreby na co to budes mit....
osobne bych stavel komp uplne jinak, ale proc ne, kdyz to vyuzijes, kazdy na tom dela neco jineho...:-)
Citace:
Původně odeslal
Ssnake
osobne bych stavel komp uplne jinak, ale proc ne, kdyz to vyuzijes, kazdy na tom dela neco jineho...:-)
A propo, jaký by sis tedy postavil herní komp za danou cenu? ;-)
Citace:
Původně odeslal
meteor
A propo, jaký by sis tedy postavil herní komp za danou cenu? ;-)
osobne bych stavel jinak - mam jine potreby, hry uz moc nehraju takze crossfire, x-fi nebo x38 mi prijdou jako vyhozene prachy, ciste subjektivni nazor - pro sebe bych prave herni stroj nestavel :-)
jestli das 50k za herni komp - proc ne, jak jsem psal - kdyz to vyuzijes....pro me je to zbytecnost. nijak ale nenarazim na spatny vyber komponent, urcite to bude dobra masina :-)
Citace:
Původně odeslal
Ssnake
osobne bych stavel jinak - mam jine potreby, hry uz moc nehraju takze crossfire, x-fi nebo x38 mi prijdou jako vyhozene prachy, ciste subjektivni nazor - pro sebe bych prave herni stroj nestavel :-)
jestli das 50k za herni komp - proc ne, jak jsem psal - kdyz to vyuzijes....pro me je to zbytecnost. nijak ale nenarazim na spatny vyber komponent, urcite to bude dobra masina :-)
Tak to áno, já myslel že bys jinak postavil herní počítač. Je fakt, že každý užívá komp na něco jiného, tak si přizpůsobí svůj optimální výběr.
Taky jsem přemýšlel o na zdejším fóru hodně vychválené desce ABIT IP35Pro a teď zase přemýšlím, zda-li 2x 3870 nenahradit 1x 8800GTS. Ach jo, potvrzuje se staré okřídlené "čím víc věcí, tím horší výběr" :-) Na druhou stranu jsou to příjemné starosti, hlavně nepřebrat!
Takže objednávku jsem zrovinka objednal, nakonec jsem vzal DDR2 Patrioty 800MHz LLK a místo jednoho HDD Samsungu jsem vzal Raptora 74GB. A aby toho nebylo málo, tak místo 2x 3870 jdu do 1x 8800GTS, přeci jen kombinaci Intel + nVidia jsem neměl ani nepamatuju ;-)
Prosím o lock tématu.
Jeste ne.....jeste nam napis jak ti to slape chlape
Citace:
Původně odeslal
Ištván
Jeste ne.....jeste nam napis jak ti to slape chlape
Včera jsem si komp zatím jen složil (jakože na vánoce :-) ) a vypadá jako pěkně, hehe. Zítra ho rozchodím, ovšem grafika mi přijde až čtvrtek, takže o pocity se počítám podělím tak o víkendu. Akorát doufám, že jsem v poho nasadil chladič na CPU, ta Noctua NH-U12P se tam samotnému dává dost blbě, takže jsem s tím nějakou minutku zápasil a snad vrstva pasty bude v poho :-/ no uvidíme...
Takže systém už víceméně optimalizovaný, OC jsem dosud nezkoušel. Komp jede slušně, v základu dává 3DMark06 nějakých 12000 bodíků, PCMark05 nějakých 7700 bodů. Vypovídací schopnost všelijaká, ale něco jsem tu hodit musel :-) OC bude na programu později. Co mě nemile překvapilo jsou teploty disků, Raptora mám v bloku od Silentmaxx a teplota při zátěži tak 40 stupňů, ostatní dva disky mají podobné teploty a to jsou přímo u předního ventilátoru - mám pocit že ty megadíry v bočnici skříně zrovna nepomáhají optimálnímu proudění vzduchu, možná je zalepím. Jinak se vše skládalo supr a vše bylo rozchozeno na první pokus. Taky to byl v podstatě můj první počítač, co jsem kompletně složil sám - ve 30 letech solidní výkon :-D Co se týká bedny, možná jsem trošku "přebral", za ty prachy se dala vybrat lepší (původně jsem měl v plánu Chieftec, ale v základu měla pozice jen za 80 nebo 92mm ventilátory). Oproti předchozímu X2@2,6GHz to nějaký extrarozdíl není, hlavní je samozřejmě v grafice (mám herní komp, že jo). Ještě bych vyzdvihl kombinaci G9 + Razer eXactmat, na hladší ploše to fakt klouže jako na ledě (s original teflonama). Takže asi tak... dále to tu zřejmě rozvádět nebudu, s OC se pochlubím v příslušných sekcích ;-)
a jeste na kolik to vyslo? jen pro predstavu
Citace:
Původně odeslal
pETSaa
a jeste na kolik to vyslo? jen pro predstavu
Tak držel jsem se plánu, čili bez monitoru to vyšlo na nějakých 43.000,- vč. DPH, do měsíce plánuju ještě 22" LCD (nebo 24", to se ještě uvidí).
Jo a ještě musím u skříně ocenit výhodu odpojitelného MB traye, docela to zpříjemní práci s deskou.